m12 4 Posted February 22, 2008 Mam problem z odtwarzaniem dźwięku DTS z flimów w MKV z Popcorn'a ,bez wzgledu czy jest po sieci z kompa (HDD czy DVD) czy z wewnętrznego HDD.Co kilka sekund przycina się dźwięk obraz idzie płynnie.Myślałem przed zakupem kukurydzy iż komp mi nie wyrabiał i z KMPlayer'a puszczałem zamiast DTS -AC3 po coaxialu do ampli Yamahy i wtedy wszystko grało OK.Mam tak na kilkunastu filmach z DTS'em (trylogia LOTR, Matrix'a ...) więc raczej uszkodzenie pliku wykluczam.Czy ktoś też miał taki problem? Czy można ustawić w popcornie konwersję DTS-AC3 i w AC3 wysłać z popcorna do ampli po SPDIF? Quote Share this post Link to post Share on other sites
priem 0 Posted February 22, 2008 [quote name='m12' post='87556' date='22.02.2008, 20:58 ']Mam problem z odtwarzaniem dźwięku DTS z flimów w MKV z Popcorn'a ,bez wzgledu czy jest po sieci z kompa (HDD czy DVD) czy z wewnętrznego HDD.Co kilka sekund przycina się dźwięk obraz idzie płynnie.Myślałem przed zakupem kukurydzy iż komp mi nie wyrabiał i z KMPlayer'a puszczałem zamiast DTS -AC3 po coaxialu do ampli Yamahy i wtedy wszystko grało OK.Mam tak na kilkunastu filmach z DTS'em (trylogia LOTR, Matrix'a ...) więc raczej uszkodzenie pliku wykluczam.Czy ktoś też miał taki problem? Czy można ustawić w popcornie konwersję DTS-AC3 i w AC3 wysłać z popcorna do ampli po SPDIF?[/quote] Nie, takiej konwersji ustawić nie można. U mnie też DTS czasami przytnie, ale nie częściej jak raz na 10 min. pzdr Quote Share this post Link to post Share on other sites