harkins 0 Posted February 14, 2008 Witam. Na dniach kupuję tv i na placu boju pozostały dwa modele Sharp 42x20 i JVC 37p80. Do końca nie wiem co wybrać czy JVC ze 100Hz czy Sharpa z matrycą 4 ms. Chodzi mi u głównie o sport bo sportu oglądam najwięcej. Krtóry z tych tv lepiej się będzie spisywał? Doradźcie mi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
autorus 11 Posted February 14, 2008 [quote name='harkins' post='85738' date='14.02.2008, 17:27 ']Witam. Na dniach kupuję tv i na placu boju pozostały dwa modele Sharp 42x20 i JVC 37p80. Do końca nie wiem co wybrać czy JVC ze 100Hz czy Sharpa z matrycą 4 ms. Chodzi mi u głównie o sport bo sportu oglądam najwięcej. Krtóry z tych tv lepiej się będzie spisywał? Doradźcie mi.[/quote] Ja bym brał jvc. Tylko czemu takie małe? Autorus Quote Share this post Link to post Share on other sites
harkins 0 Posted February 14, 2008 [quote name='autorus' post='85743' date='14.02.2008, 16:37 ']Ja bym brał jvc. Tylko czemu takie małe? Autorus[/quote] No niestety budżet mam ograniczony. Większe 100 HZ kosztują już sporo więcej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomek Koko 0 Posted February 26, 2008 Zapomnij o sharpie. Naczytałem sie bzdur jaki to super tv i namówiłem znajomego na 46x20 i teraz jest problem bo obraz jest tak wygładzony ze w zaden sposób nie mozna ustawic ostrości. Kazdy kto go widzi jest lekko zdegustowany i tylko przez grzecznosc mówi oo jaki duzy tv a o jakosci obrazu juz nic, mimo iz podpiety hdmi do N-ki. Osobiscie miałem jvc S60 i naprawdę super tv. Ładne kolory, obraz ostry. Wersja P na pewno spełni twoje oczekiwania. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JaTe 0 Posted February 26, 2008 Potwierdzam - jvc p80 działa bez zarzutu ! Nie ma się co nawet zastanawiać ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ein 0 Posted February 26, 2008 To zeby nie bylo watpliwosci - bierz JVC! Jako byly wlasciciel A60... S70... chwilowo X70 moge powiedziec tyle - oni wiedza jak robic LCD-ki. Obraz doskonaly jak na te technologie i szczerze gdyby mi cegla upadla na glowe i zdecydowalbym sie na powrot cieklegokrysztalu to bralbym JVC. ps. Ktos moze Ci powiedziec ze wyposazenie slabe (przecietne), ze menusy czesto z grafa przedpotopowa (ano w nieco traci myszka) ale to wszystko NIEWAZNE - bo masz swietny (jak na LCD) obraz. Dodatkowa zaleta to niezle ustawienia firmowe - bez specjalnej kalibracji uzyskiwalem na ww TV bardzo dobre rezultaty. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaceks 0 Posted February 26, 2008 poza tym JVC będzie lepiej odbierał sygnał SD ,a to też ważne. Quote Share this post Link to post Share on other sites