Jump to content
Sign in to follow this  
Ethan

Problem z YouTube

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z oglądaniem filmików na YouTube...

Download bar ładuje się do końca w normalnym tempie.

Gdy próbuję go odtworzyć, nie ma dźwięku, a filmik zatrzymuje się po dwóch sekundach, niezależnie od tego, od której klatki zaczynam oglądać.

Czy ktoś może mieć jakiś pomysł?
Mnie zaraz szlag trafi...
Wczoraj uruchomiłem komputer i było normalnie, dzisiaj problem znów się pojawił...

Z góry dzięki za pomoc,
Ethan Edited by Ethan

Share this post


Link to post
Share on other sites
hehe nie jestes sam, tez mam ten problem a dokladnie tylko na firefoxie, na IE7 jest ok, jak w ff zgasnie dzwiek lub jak mowisz ta przywieszka po 2sekundach to na IE jest ok, dobrze temu nie przygladalem sie, ale cos jest nie tak chyba z Flash Playerem i firefoxem. Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam codziennie srednio po 30 tabow otwartych w FF, myslalem, ze to od tego sie wykrzacza youtube bo wiekszosc stron maja wstawki flashowe i jak w nastepnym tabie odpale youtube i flash player i firefox glupieje, ale co smieszne kiedys tego problemu nie bylo nawet jak mialem te 30 tabow otwartych, problem powstal jakos niedawno ~2-3 miesiace temu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='emigrant' post='83433' date='04.02.2008, 10:02 ']hehe nie jestes sam, tez mam ten problem a dokladnie tylko na firefoxie, na IE7 jest ok, jak w ff zgasnie dzwiek lub jak mowisz ta przywieszka po 2sekundach to na IE jest ok, dobrze temu nie przygladalem sie, ale cos jest nie tak chyba z Flash Playerem i firefoxem. Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam codziennie srednio po 30 tabow otwartych w FF, myslalem, ze to od tego sie wykrzacza youtube bo wiekszosc stron maja wstawki flashowe i jak w nastepnym tabie odpale youtube i flash player i firefox glupieje, ale co smieszne kiedys tego problemu nie bylo nawet jak mialem te 30 tabow otwartych, problem powstal jakos niedawno ~2-3 miesiace temu.[/quote]
Nie cierpię IE, brakuje mu płynności i stabilności, nigdy z niego nie korzystam.

W FF u mnie też ciągle jest masa tabów włączonych i też myślałem, że to od tej ilości się wiesza, jednak się myliłem.

Problem powinien teoretycznie pojawić się u mnie już właśnie, jak mówisz, 2-3 miesiące temu, bowiem wtedy nasz wspaniały FF się zaktualizował - ja mam ten problem zaledwie od przedwczoraj...

Zainstalowałem nowego Shockwave-a, ale nic to nie dało.
Na dniach powinna się pojawić poprawka do FF, tak zwykle robią. Edited by Ethan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ethan

Masz nadal ten problem?. Dzisiaj wyszedl update. U mnie bez zmian, nadal gubi glos. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mam/miałem ten sam problem. Pomogło zainstalowanie flash playera lub shockwave, nie pamiętam już dokładnie. Co najdziwniejsze następnego dnia problem powróci i po ponownej instalacji któregoś z wymienionych programów, do dzisiaj działa dobrze. Jak narazie będzie to zaledwie parę dni. Problem ten zaistniał stosunkowo niedawno. Jakiś 1-2 tygodnie temu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='emigrant' post='84582' date='09.02.2008, 01:11 ']@Ethan

Masz nadal ten problem?. Dzisiaj wyszedl update. U mnie bez zmian, nadal gubi glos. ;)[/quote]
Właśnie też mi się zaktualizował, ale problem wciąż jest...

Jestem zmuszony używać IE, jak chcę (teraz z chęcią tego nie robię przez ten problem) obejrzeć jakiś klip...

Chyba wypadałoby do nich coś napisać, przecież naprawiliby to - dziwne, że nic do nich jeszcze nie dotarło...

Edited by Ethan

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Ethan' post='85399' date='12.02.2008, 23:38 ']Właśnie też mi się zaktualizował, ale problem wciąż jest...
Muszę używać IE, jak muszę (teraz z chęcią tego nie robię przez tą wadę) obejrzeć jakiś klip.
Chyba wypadałoby do nich coś napisać, przecież naprawiliby to - dziwne, że do nich to nie dotarło jeszcze.[/quote]


Nie wiem jak teraz, ale te dwa miesiace wczesniej jak mi te cuda zaczely sie dziac to wywalilem ff 2.x i wrzucilem bete 3.x i dzialalo. Teraz nie wiem jak to sie przedstawia bo mam 2.x, a do filmikow jak Ty uzywam IE.
Tak do konca nie wiadomo gdzie lezy wina, czy rzeczywiscie w ff czy moze w Flash Player. Gdzies dochodzi do konfliktu wewnetrznego, cos moze core dumpuje, jakis modul. Ja postaram sie do nich napisac mejla, ale najpierw przewale trzecie dno google czy ktos nie mial z tym jeszcze problemu i moze jest na to lekarstwo.
Ostatnie czasy jakis przypadkiem nowy build flash playera 9-tki nie wyszedl?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='emigrant' post='85411' date='13.02.2008, 09:06 ']Ja postaram sie do nich napisac mejla, ale najpierw przewale trzecie dno google czy ktos nie mial z tym jeszcze problemu i moze jest na to lekarstwo.[/quote]

A przeczytałeś mojego posta ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='emigrant' post='85411' date='13.02.2008, 08:06 ']Nie wiem jak teraz, ale te dwa miesiace wczesniej jak mi te cuda zaczely sie dziac to wywalilem ff 2.x i wrzucilem bete 3.x i dzialalo. Teraz nie wiem jak to sie przedstawia bo mam 2.x, a do filmikow jak Ty uzywam IE.
Tak do konca nie wiadomo gdzie lezy wina, czy rzeczywiscie w ff czy moze w Flash Player. Gdzies dochodzi do konfliktu wewnetrznego, cos moze core dumpuje, jakis modul. Ja postaram sie do nich napisac mejla, ale najpierw przewale trzecie dno google czy ktos nie mial z tym jeszcze problemu i moze jest na to lekarstwo.
Ostatnie czasy jakis przypadkiem nowy build flash playera 9-tki nie wyszedl?[/quote]
I jak? Jakiś postęp?

[quote name='whiteghost' post='85686' date='14.02.2008, 12:19 ']A przeczytałeś mojego posta ?[/quote]
Ani instalacja Flash Player-a, ani Shockwave-a mi nie pomogła, już rzygam tą przeglądarką... Edited by Ethan

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='Ethan' post='88952' date='02.03.2008, 15:33 ']I jak? Jakiś postęp?


Ani instalacja Flash Player'a, ani Shockwave mi nie pomogła, już rzygam tą przeglądarką...[/quote]


u mnie dalej to samo, nic się nie zmieniło. Na ff 3.0 już jest ok, patrzyłem jakąłś tam betę. FF 2.x to w ogóle jakieś nieporozumienie. Mem liki jak cholera, przy uptime 10dni i 26 tabach 500MB ramu zjedzone przez samego ff. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='emigrant' post='89932' date='07.03.2008, 23:24 ']u mnie dalej to samo, nic się nie zmieniło. Na ff 3.0 już jest ok, patrzyłem jakąłś tam betę. FF 2.x to w ogóle jakieś nieporozumienie. Mem liki jak cholera, przy uptime 10dni i 26 tabach 500MB ramu zjedzone przez samego ff. :)[/quote]


a sprawdz ile zjada ie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='emigrant' post='89932' date='07.03.2008, 23:24 ']u mnie dalej to samo, nic się nie zmieniło. Na ff 3.0 już jest ok, patrzyłem jakąłś tam betę. FF 2.x to w ogóle jakieś nieporozumienie. Mem liki jak cholera, przy uptime 10dni i 26 tabach 500MB ramu zjedzone przez samego ff. ;)[/quote]
W bety nie mam zamiaru się bawić, wciąż mogą być wadliwe i niestabilne.

Pozostaje mi czekać i męczyć się z plikami video przy IE...

Edited by Ethan

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='Ethan' post='89998' date='08.03.2008, 12:54 ']W bety nie mam zamiaru się bawić, wciąż mogą być wadliwe i niestabilne. Pozostaje mi czekać i męczyć się z plikami video przy IE...[/quote]
A może byście spróbowali Operę? Ja mam, używam, polecam. I brak problemów z Youtube :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie już działa - po prostu wyłączyłem wszystkie zakładki, które zwykle uruchamiały mi się przy kolejnych uruchomieniach komputera/przeglądarki i zamknąłem program ręcznie. :)

Można wywnioskować, że to działa jak reset. :)

Finally! :)

Edited by Ethan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...