Jump to content
Sign in to follow this  
Piotrek Grzyśka

TV 32' LCD + Kino domowe

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar kupić sobie taki mały zestaw TV LCD 32 cale + kino domowe. Koszt to max 7-8 tys zł. Mój pokój to 16 m2.
Zestaw ten ma służyć: do oglądania tv (polsat cyfrowy, dvd, filmy divx, podłączenie do PC), słuchania muzyki CD, Radio, no i oczywiście podłączenie do TV. Co polecacie?

Ja po przeczytaniu setki postów wybrałem następujące modele TV(ale może inne są lepsze?):
Panasonic 32lx70P - układ 100Hz na plus(zamierzam oglądać dużo sportu - mniejsze smużenie), tylko 2 HDMI, tylko 2 lata gwarancji
Sony 32 kdl s3000 - 5 lat gwarancji, 3 HDMI, ale nie wiem jak efekt smużenia

Oba tv są w podobnej cenie i nie wiem na który sie zdecydować, dodam jeszcze ze sony jak dla mnie trochę lepiej się prezentuje, ale nie ma układu 100Hz, a ten model sony d300 jest trochę za drogi.

Kino domowe:
Denon 1708 +1740 +wharfedale 9.5 (denon nie czyta plików txt, ale bardzo mi sie podobają te wharfedale, )
lub
Onkyo 604/605+404/405+(w MM były Klischpy-ale jak dla mnie trochę za duże, co myślicie żeby do Onkyo podpiąć ten zestaw wharfedali lub może jakis inny zestaw kolumn?)

Tyle tego jest i nie wiem co wybrać,aby kupić coś za tą cene najlepszego, a nie potem żałować, że mogłem jednak kupić coś innego.

Dziękuje za rady i odpowiedzi.

Z denonem nie mialem stycznosci, wiec nie moge potwierdzic!
Jezeli chodzi o telwizor to 32 cale proponowalbym LG 32LB75 ma 3xHDMI, kontrast 8000:1. Widzialem go w akcji smuzenia, efektow typu sumzenie i inne dolegliwosci LCD nie byly widoczne :rolleyes:

proponowałbym rozłożyć zakupy i najpierw zasilić się w porządny LCD full hd

ważne ile będziesz siedział od ekranu wiedząc to będzie można pomyśleć o przekątnej

z tych dwóch przez Ciebie wskazanych wybrałbym panasa jednak