demek 2 Posted November 10, 2007 [img]http://hdtvpolska.com/news/news-shadow.png[/img] CEO Sony, Howard Stringer, na wykładzie, który odbył sie w Nowym Jorku na Manhatanie powiedział, że "wojna pomiędzy oboma formatami znalazła się w punkcie patowym". Wg niego wszystko szło w dobrym kierunku do sierpnia gdy Paramount przeszedł na strone HD-DVD. Ze słów tego pana wynika też, że Sony ma zamiar porzucić na chwile tą wojne i skupić sie na sprzedaży PS3 (jako produkcie do grania a nie odtwarzania filmów!) Takie podejście nie może dziwić skoro sam CEO stwierdził, że HD-DVD odrobiło cała stratę w 48h co widać było po sprzedaży Toshiby HD-A2. Powinni sie już zacząć nastawiać, że tej wojny całkowicie nie wygrają [url="http://www.betanews.com/article/Sony_CEO_Declares_Stalemate_in_BlurayHD_DVD_Battle/1194623457"]Źródło[/url] Tylko żeby SONY nie przegrało obu wojen... Quote Share this post Link to post Share on other sites
baranskia 3 Posted November 10, 2007 (edited) [quote name='demek' post='67218' date='10.11.2007, 12:42 '] [img]http://hdtvpolska.com/news/news-shadow.png[/img] CEO Sony, Howard Stringer, na wykładzie, który odbył sie w Nowym Jorku na Manhatanie powiedział, że "wojna pomiędzy oboma formatami znalazła się w punkcie patowym". Wg niego wszystko szło w dobrym kierunku do sierpnia gdy Paramount przeszedł na strone HD-DVD. Ze słów tego pana wynika też, że Sony ma zamiar porzucić na chwile tą wojne i skupić sie na sprzedaży PS3 (jako produkcie do grania a nie odtwarzania filmów!) Takie podejście nie może dziwić skoro sam CEO stwierdził, że HD-DVD odrobiło cała stratę w 48h co widać było po sprzedaży Toshiby HD-A2. Powinni sie już zacząć nastawiać, że tej wojny całkowicie nie wygrają [url="http://www.betanews.com/article/Sony_CEO_Declares_Stalemate_in_BlurayHD_DVD_Battle/1194623457"]Źródło[/url] Tylko żeby SONY nie przegrało obu wojen... [/quote] Ahoj! Odpuszcza?! W biznesie nie ma takiego pojęcia, więc nie sądzę, żeby ktokolwiek, a zwłaszcza Sony, mógł sobie pozwolić na stratę cennego czasu. Podział rynku, jak i wpływów jest przesądzony, ale to truizm. Sorry. Pozdrawiam! Adam Edited November 10, 2007 by baranskia Quote Share this post Link to post Share on other sites
demek 2 Posted November 10, 2007 wszystko fajnie tylko, ze to sa slowa pana CEO... Quote Share this post Link to post Share on other sites
goggy 0 Posted November 10, 2007 lol a to dopiero bolek Pan Ceo swoje mówi a robi co innego niczym nowy premier liberała który w trakcie wyborów zapowiedział politykę socjalna i liberalną oby mu tylko w budżecie pieniędzy starczyło no ale by żyło się lepiej a wracając do wojny formatów, nie widać żadnych przełomów nadal sie tłuką i będą tłukli Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted November 11, 2007 [quote name='goggy' post='67292' date='10.11.2007, 21:02 ']lol a to dopiero bolek Pan Ceo swoje mówi a robi co innego niczym nowy premier liberała który w trakcie wyborów zapowiedział politykę socjalna i liberalną oby mu tylko w budżecie pieniędzy starczyło no ale by żyło się lepiej a wracając do wojny formatów, nie widać żadnych przełomów nadal sie tłuką i będą tłukli[/quote] A niech się tłuką, ceny będą spadały, format się spopularyzuje później więc moim sąsiadom będą dłużej szczęki wypadać z wrażenia po seansach w HD u mnie . A tak na poważnie albo Samsung combo, o ile okaże się dobrym playerem, albo dwa playerki - przy tych cenach to już żaden problem. Najważniejesze, że filmy są i jest co oglądać . Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
goggy 0 Posted November 11, 2007 (edited) popieram pmcomp choć mam swego faworyta, to jest mi na rękę ta wojna bo ceny szybciej lecą w dół Edited November 11, 2007 by goggy Quote Share this post Link to post Share on other sites
AreckiW 6 Posted November 11, 2007 ja podejrzewam, że szach mat będzie w momencie, kiedy rynek zaleją miliony laptopów Toshiby z napędem HD DVD Quote Share this post Link to post Share on other sites
tesbor 32 Posted November 11, 2007 ja juz sie przymierzalem do kupna PS3, a tu taka wiadomosc. BR popadnie w marazm do tego jeszcze rozrywka siadzie i sony sie zwinie z BR i PS3 - a ludzie zostana z reka w nocniku! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dawmac 9 Posted November 11, 2007 gdzie nie kliknąć tam wszedzie och, ach - WOJNA FORMATÓW a ja mam to w du.... mam dwa playery, jest sporo filmów i co chwila nowe premiery. Playery HD pozwalaja równiez oglądac DVD w dobrej jakości więc jeszcze więcej frajdy. A czy wiecej sprzedajae się HD DVD czy BR to mi to lotto Nie muszę śledzić co się dzieje na froncie formatów Czekam tylko na dobry player combo i małą obniżkę sony vpl-vw60 pozdr. dawmac Quote Share this post Link to post Share on other sites