Jump to content
Sign in to follow this  
demek

SONY odpuszcza wojne HD?!

Recommended Posts

[img]http://hdtvpolska.com/news/news-shadow.png[/img]
CEO Sony, Howard Stringer, na wykładzie, który odbył sie w Nowym Jorku na Manhatanie powiedział, że "wojna pomiędzy oboma formatami znalazła się w punkcie patowym". Wg niego wszystko szło w dobrym kierunku do sierpnia gdy Paramount przeszedł na strone HD-DVD. Ze słów tego pana wynika też, że Sony ma zamiar porzucić na chwile tą wojne i skupić sie na sprzedaży PS3 (jako produkcie do grania a nie odtwarzania filmów!)
Takie podejście nie może dziwić skoro sam CEO stwierdził, że HD-DVD odrobiło cała stratę w 48h co widać było po sprzedaży Toshiby HD-A2.
Powinni sie już zacząć nastawiać, że tej wojny całkowicie nie wygrają

[url="http://www.betanews.com/article/Sony_CEO_Declares_Stalemate_in_BlurayHD_DVD_Battle/1194623457"]Źródło[/url]

Tylko żeby SONY nie przegrało obu wojen...

[quote name='demek' post='67218' date='10.11.2007, 12:42 ']

[img]http://hdtvpolska.com/news/news-shadow.png[/img]
CEO Sony, Howard Stringer, na wykładzie, który odbył sie w Nowym Jorku na Manhatanie powiedział, że "wojna pomiędzy oboma formatami znalazła się w punkcie patowym". Wg niego wszystko szło w dobrym kierunku do sierpnia gdy Paramount przeszedł na strone HD-DVD. Ze słów tego pana wynika też, że Sony ma zamiar porzucić na chwile tą wojne i skupić sie na sprzedaży PS3 (jako produkcie do grania a nie odtwarzania filmów!)
Takie podejście nie może dziwić skoro sam CEO stwierdził, że HD-DVD odrobiło cała stratę w 48h co widać było po sprzedaży Toshiby HD-A2.
Powinni sie już zacząć nastawiać, że tej wojny całkowicie nie wygrają

[url="http://www.betanews.com/article/Sony_CEO_Declares_Stalemate_in_BlurayHD_DVD_Battle/1194623457"]Źródło[/url]

Tylko żeby SONY nie przegrało obu wojen...
[/quote]

:)
Ahoj!
Odpuszcza?!
W biznesie nie ma takiego pojęcia, więc nie sądzę, żeby ktokolwiek, a zwłaszcza Sony, mógł sobie pozwolić na stratę cennego czasu.
Podział rynku, jak i wpływów jest przesądzony, ale to truizm. :) Sorry.

Pozdrawiam!
Adam
:rolleyes: Edited by baranskia

lol a to dopiero bolek
Pan Ceo swoje mówi a robi co innego
niczym nowy premier liberała który w trakcie wyborów zapowiedział politykę socjalna i liberalną
oby mu tylko w budżecie pieniędzy starczyło
no ale by żyło się lepiej :lol:

a wracając do wojny formatów, nie widać żadnych przełomów nadal sie tłuką i będą tłukli

[quote name='goggy' post='67292' date='10.11.2007, 21:02 ']lol a to dopiero bolek
Pan Ceo swoje mówi a robi co innego
niczym nowy premier liberała który w trakcie wyborów zapowiedział politykę socjalna i liberalną
oby mu tylko w budżecie pieniędzy starczyło
no ale by żyło się lepiej :)

a wracając do wojny formatów, nie widać żadnych przełomów nadal sie tłuką i będą tłukli[/quote]

A niech się tłuką, ceny będą spadały, format się spopularyzuje później więc moim sąsiadom będą dłużej szczęki wypadać z wrażenia po seansach w HD u mnie :P:P:P:P:P:P:P:P:P .

A tak na poważnie albo Samsung combo, o ile okaże się dobrym playerem, albo dwa playerki - przy tych cenach to już żaden problem.
Najważniejesze, że filmy są i jest co oglądać :) .

Pozdro

popieram pmcomp
choć mam swego faworyta, to jest mi na rękę ta wojna bo ceny szybciej lecą w dół Edited by goggy

ja podejrzewam, że szach mat będzie w momencie, kiedy rynek zaleją miliony laptopów Toshiby z napędem HD DVD

ja juz sie przymierzalem do kupna PS3, a tu taka wiadomosc.
BR popadnie w marazm do tego jeszcze rozrywka siadzie i sony sie zwinie z BR i PS3 - a ludzie zostana z reka w nocniku!

gdzie nie kliknąć tam wszedzie och, ach - WOJNA FORMATÓW :( a ja mam to w du.... mam dwa playery, jest sporo filmów i co chwila nowe premiery. Playery HD pozwalaja równiez oglądac DVD w dobrej jakości więc jeszcze więcej frajdy. A czy wiecej sprzedajae się HD DVD czy BR to mi to lotto :)
Nie muszę śledzić co się dzieje na froncie formatów :) Czekam tylko na dobry player combo B) i małą obniżkę sony vpl-vw60

pozdr. dawmac