Skocz do zawartości
clawin

Plazma LG42PC51 czy LCD 37LC51 - co wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić telewizor 42 "plazmę LG42PC51 lub LCD 37LC51 (LCD 42LC51) ale nie jestem zdecydowany który wybrać (plazmę czy LCD). Wiem że plazma ma sporo wiekszy pobór mocy od LCD ekranu. Z kolei na LCD może smużyc i kolory sa mniej naturalne.

Czy przy plazmie następuje zjawisko wypalania ekranu szczególnie przy oglądaniu przez długi okres czasu tego samego programu.

Telewizor bedzie oglądany z odległości około 4-4,5 m, bedzie używany mniej więcej 6-8 godzin dziennie. No i zasadnicza rzecz korzystam z kablówki , oraz Cyfry +. Będzie również podłączony do DVD. Czasami będzie używany do gier

Co wy na to? Co wybrać? Na co zwracać uwagę? Może ktoś stał przed podobnym dylematem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam plazmę LG42PC51 i jestm bardzo zadowolony. Zapłaciłem za nią 2999zł i ma wszystko 100HZ, skalowanie Faroudja, 2 HDMI i tryb 1080P 24. Za te pieniądze warto. Jak masz więcej kasy to kup Toshiba Regza Full HD. MOżna ją dostać za 4600zł we Wrocławiu. Edytowane przez Storm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ile energi zużywa ta plazma (kW) w porównaniu z LCD?

Czy to prawda ze jedną z wad odbiornika jest to że słychać jakby ciche buczenie w tyłu (wentylator?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='clawin' post='66962' date='08.11.2007, 15:23 ']Ile energi zużywa ta plazma (kW) w porównaniu z LCD?

Czy to prawda ze jedną z wad odbiornika jest to że słychać jakby ciche buczenie w tyłu (wentylator?)[/quote]
Nieprawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='clawin' post='66962' date='08.11.2007, 15:23 ']Ile energi zużywa ta plazma (kW) w porównaniu z LCD?

Czy to prawda ze jedną z wad odbiornika jest to że słychać jakby ciche buczenie w tyłu (wentylator?)[/quote]

Buczenie to może być słychać z każdego telewizora w którym są jakiekolwiek przetwornice napięcia i to niezależnie od tego czy będzie to LCD czy plazma. Niechlujnie zmontowane przetwornice w LCDkach potrafią nieźle dać się we znaki użytkownikom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi