Jump to content
Sign in to follow this  
braavoo

Potrzebny 60-65 cali - co polecacie ?

Recommended Posts

Tak jak w temacie.
Potrzebuje profesjonalnej pomocy dotyczacej zakupu telewizorka 60-65 cali
Zdaję się na was.
Ja zatrzymalem sie na 42 calach. Dalej czarna dziura.
Zastanawialem sie nad projektorem Full HD ale ze wzgledu na lampę i jej "przydatnosc do spozycia" nie jest to najlepsze rozwiazanie, ale patrzac na ceny telewizorow w tym przedziale CALOWYm :-)

HMM

nie wiem co lepsze.
No i mam niezly dylemat

HELP ME !!!!

Pozdrawiam

braavoo

[quote name='braavoo' post='66901' date='08.11.2007, 00:36 ']Tak jak w temacie.
Zdaję się na was.
Zastanawialem sie nad projektorem Full HD ale ze wzgledu na lampę i jej "przydatnosc do spozycia" nie jest to najlepsze rozwiazanie, ale patrzac na ceny telewizorow w tym przedziale CALOWYm :-)

HMM

nie wiem co lepsze.
No i mam niezly dylemat

HELP ME !!!!

Pozdrawiam

braavoo[/quote]

eeee tam, to proste:

projektor: Sony VPL-VW60 - EISA 2007

TV - Pioneer Kuro LX-6080D

ostatecznie Panasonic PDP-58PZ700E, ale tylko ze względu na budżet

z LCD - Toshiba 57Z3030

to wszystko.

pozdr.
Arecki

Na tylną projekcje masz miejsce?

Thanx

Znalazlem jeszcze Kuro model LX-608D.
Czym rozni sie od 6080 ?

Pozdrawiam

braavoo

Witam serdeczne w temacie malo spotykanym na internecie czyli 60 cali i wiecej TV w domu. Dokladnie jestem w indetycznym polozeniu co ty Braavoo. NIe wiem na co sie zdecydowac a mam na uwadze kilka propozycji i opcji. Podziele sie przemysleniami ktore posiadlem czytajac i sluchajac roznych specow w dziedzinie. Zaliczam sie do grona ludzi co wola wejsc w zakup srzetu o duzych gabartytach ekranowych heheh uwazam ze bedzie to wzrastajaca tendencja. ( nie ma to jak wielki obraz ogladany z odpowiedniej odleglosci ) jak bedzie wzrastajaca,mam nadzieje ze te gabarty beda coraz tansze bo bedzie na nie popyt heheh. Po pierwsze musisz sobie odpowiedziec czy masz odpowiednia odleglosc do oglania bo mozesz sie lekko zdziwic jakie to jest wielkie hehe naprawde robi wraznie. Po drugie wybrac rodzaj TV, czy ma to byc PLAZMA maskrycznie dorgie 60 cali i wiecej ale nowe KURO PIONEERA zapiera dech w piersiach. Czy Tylna projekcje JVC HD-65S8U ( bardzo dobre rozwiazanie jak dla mnie CENA=JAKOS WIELKSOC)
15000 zl kosztuje. Albo wspominany Projektor tez polecam SONY Sony VPL-VW60 - EISA 2007 ktory tez tak jak tylna projekcja JVC jest z GATUNKU LCOS. Tylko ze do projektora koniecznie kupic trzeba DOBREJ jakosci EKRAN a to kolejne pieniazki wydane. I koniecznie ogladanie w zaciemnionym totalnie pomieszczeniu bo nie wydobedzie sie najlepszego obrazu gdy bedzie odpalone swiatlo. Aha i jeszcze do tego dodamy montaz tego wszytskiego. Odpowiedz sobie do czego bedizesz do uzywal czy tylko i wylacznie do FILMOW w BLURAY i DVD bo jak tak to projektor polceam bardzo i jak drugi do zwyklej telwiezji jakis dobry CRT np. LOEWE nemos polecam. ALBO idac moja sciezka wybieram kompromis nie placac za PLAZME pionieera 28 000 za 60 cali tylko 16 000 albo i 14 000 jak dobrze poszukasz za 65 cali JVC tylna projekcje. Wady zmiana lampy ale jak sie kupuje tv za 16 000 pewnie cie stac nawet co 2 lata na zmiane Lapmy zakladam za 800 zl. Ale bedziesz sie cieszyl rewelacyjnym obrazem i WIELKOSCIA o ktorej marzy wiele ziomali bo nic nie poraza tak jak BIG TV i na tym odpalony PS3 z nba 2k8 Zarcik hehehe. Dodam jeszcze ze na tylnej projekjci nie ma smuzenia i masz OBRAZ jak ja na to mowie BRZYTWA bez migotania. Migotanie bardzo wpienia mnie w plazmie np. LCd wady i zalety pewnie znasz. Ja nie polecam. NIby pisalem ze do konca nie wiem co kupic, a tu wychodzi na to ze biore JVC tylna projekcje no i FAKT. Tylko ze caly czas mnie kusi zobaczyc ten PRojektor soniacza bo go jeszcze nie widzialem no i te 100 cali hehehehee powodzonka i zycze udanego zakupu. Ja wybieram JVC a co zyje sie raz

[quote name='braavoo' post='66901' date='08.11.2007, 00:36 ']Tak jak w temacie.
Zdaję się na was.

HMM

nie wiem co lepsze.
No i mam niezly dylemat

HELP ME !!!!

Pozdrawiam

braavoo[/quote]

moja propozycja:
1) TV 50 cali full hd ( mozna kupić za około 8000zł ) a obraz jest naprawde dobry
+
2) projektor full hd
=
na codzien wystarcza w zupełności 50 cali full hd a jak chcesz obejrzeć film to masz duży obraz o dobrej jakości i NIGDY żadne 60 cali TV to nie będzi eto co projektor. Łącznie cena wyjdzie tyle samo co za topowy TV 60 cali. Zastanów się nad takim rozwiązaniem. Ja tak robie i myśle że to jest najlepsze rozwiązanie.

pozdr. dawmac

[quote name='dawmac' post='66920' date='08.11.2007, 01:51 ']moja propozycja:
1) TV 50 cali full hd ( mozna kupić za około 8000zł ) a obraz jest naprawde dobry
+
2) projektor full hd
=
na codzien wystarcza w zupełności 50 cali full hd a jak chcesz obejrzeć film to masz duży obraz o dobrej jakości i NIGDY żadne 60 cali TV to nie będzi eto co projektor. Łącznie cena wyjdzie tyle samo co za topowy TV 60 cali. Zastanów się nad takim rozwiązaniem. Ja tak robie i myśle że to jest najlepsze rozwiązanie.

pozdr. dawmac[/quote]

zgadzam się z kolegą:

za cenę Pionka LX608D masz LX5080D + projektor Full HD np. Mitsubishi HC6000

Jeśli masz już TV 42 cale to ja bym go zostawił do telewizji SD a dokupił jak najlepszy projektor.

Jeśli koniecznie musi być dwa w jednym to do propozycji jeszcze dorzucę KDS 70''. Tylko że to może być za duże do zwykłej telewizji jeśli siedzisz blisko a wciąż zapewniające mniej emocji niż projektor full HD jeśli siedzisz dalej....

To mnie jednak chlopaki zbijacie z tropu totalnie. Ja tu juz nastawiony na JVC tylna projekcje 65 cali za 14 000 zl. Ale ciagle sie zastanawiam nad tym czy nie wejsc w PROJEKTRO. Hmmm. Napalony bylem na SONY VPL-VW60 wiem ze to nie jest ani DLP ani LCD hmmm. I czy mi starczy 5 metrow do ekranu 100 cali heheeh. 65 spokojnie obejme z 5 metrow. Faktycznie chcialem kupic Plazme 50 cali i do tego Projektor ale zabawy z opdaleniem projektora plus GLOSNA praca tego urzadzenia. Nie wiem jak na tym PS3 gierki chodza bo filmy wyobrazam sobie ze WYMIATAJA. PRojektor SOniacza moge ze stanow sciagnac za 10 tys zl. Kurka wodna ale mieszacie czlowiekowi w GLOWIE. Boje sie wejsc w temat PRojektora oj boje. Jaki Ekran by nie dac ciala jak to polaczyc gdzie ustawic,czy podwiesic pod sufitem, pytan tyle masakra. No i najlepsze jest to ze jeszcze nigdy nie widzialem obrazu z nowych projektorwo i caly czas mam przed oczami straszna pikseloze ktora ogldam w jakims Media Markt pewnie z taniego projektora. OBRAZ straszy powaznie. Jestem w KROPCE i to wielkiej

a moze taka plazma Hitachi P60XR01? cena mniejsza od tej wielkosci pionieera do tego dysk twardy 250gb....

[quote name='Hiszpan_007' post='66968' date='08.11.2007, 17:49 ']To mnie jednak chlopaki zbijacie z tropu totalnie. Ja tu juz nastawiony na JVC tylna projekcje 65 cali za 14 000 zl. Ale ciagle sie zastanawiam nad tym czy nie wejsc w PROJEKTRO. Hmmm. Napalony bylem na SONY VPL-VW60 wiem ze to nie jest ani DLP ani LCD hmmm. I czy mi starczy 5 metrow do ekranu 100 cali heheeh. 65 spokojnie obejme z 5 metrow. Faktycznie chcialem kupic Plazme 50 cali i do tego Projektor ale zabawy z opdaleniem projektora plus GLOSNA praca tego urzadzenia. Nie wiem jak na tym PS3 gierki chodza bo filmy wyobrazam sobie ze WYMIATAJA. PRojektor SOniacza moge ze stanow sciagnac za 10 tys zl. Kurka wodna ale mieszacie czlowiekowi w GLOWIE. Boje sie wejsc w temat PRojektora oj boje. Jaki Ekran by nie dac ciala jak to polaczyc gdzie ustawic,czy podwiesic pod sufitem, pytan tyle masakra. No i najlepsze jest to ze jeszcze nigdy nie widzialem obrazu z nowych projektorwo i caly czas mam przed oczami straszna pikseloze ktora ogldam w jakims Media Markt pewnie z taniego projektora. OBRAZ straszy powaznie. Jestem w KROPCE i to wielkiej[/quote]

Nie bój nic ;) Do projektora po przez HDMI podłączasz wszystkie nowe urządzenia. Ekran - aktualnie na rynku jak kupujesz choć trochę markowy ekran to jest ok, warto sprawdzić tylko przed zakupem czy sienie marszczy po rozwinięciu ( często sprzedawcy mówią że to wina temperatury, że się rozciągnie jak będzie ciepło albo zimno :wacko: itd. ) troche prawdy w tym jest ale lepiej kupic ładny równiutki niz liczyć na cud. Nie kupuj tez ekranu "odbijającego światło" Nie wiem jak teraz ale kiedyś były popularne jak projektory były "słabsze" Teraz za bardzo będą odbijac światło i psują efekt. Z 5 metrów to osiągniesz bezproblemu 100 cali ( poszukam jeszcze dokładniej ale wydaje mi się że mozna osiągnąc z 5m nawet około 200 cali jak nie lepiej :wacko: )
Co do ustawienie parojektora to najwygodniej go powiesić ale teraz projektory oferują tyle ustawień że można go postawić na stoliku na wpros ekranu jak równiez z boku.
W media markt to na prezentacje się nie wybieraj :) Jak byłem kilka miesięcy temu to był projektor a obraz był wyświetlany na ekranie nad którym świeciły się lampy o mocy z 200W :)
Co do wrażenia z ogladania filmów z projektora czy PS3 itp. Gwarantuje że za każdym razem papa ci się będzie cieszyć :)
I tak jak napisał sober. Zostaw 42cale, niech sobie gra na codzień a kup dobry projektor. To jest inny świat. Miałem projektor parę lat temu a do dzisiaj go mile wspominam i jestem na drodze powrotu do tego co najfajniesze w "kinie domowym" - ekran 200cali :)

pozdr. dawmac

Edited by dawmac

Coraz bardziej widze ze mnie przekonujecie do opcji 50 cali plazma do codziennego ogladania tvn 24 i innych takich sygnal ( Canal +, Nka,Kablowka 2 kanaly tam ogladam, nie wiem jak na plazmie bedzie sie zachowyc PS3 o gierki mi chodzi ) na Projektorze puszczalbym w nocy, duzo ogladam Filmow i to w nocy wlasnie DVD czy wykorzystam projetor no i przyszlosciowo BLURAY. Jest jeden problem co wybrac DLP czy LCOS soniacza albo JVC nowosci w projetorach zachawalane na forach. I najwazniejsze pytanie do wszystkich co moga sie podzilic informacja, gdzie mozna taki spzrzet zobaczyc i przetestowac bo z tym jest najwiekszy problem. Z plazamami lcd i innymi nie ma problemu a projektor dobry zobacyc gdziekolwiek kurka nie ma gdzie. I jeszcze by ktos fachowo doradzil polecil jak czlowiek lekko laik w tym temacie. Mieszkam miedzy poznan wroclaw (OSTRÓW WLKP). Ludzie tu wymieniaja EPSON Mitsubishi JVC SONY OPTOMA kurka jest tego tyle ze ciezko wybrac po opisach nie ma jak zobaczyc jak to jest w praniu heheh.CZY tak szczeka naprawde opadnie przy 100 calach bo widzac plazme stara LG 71 cali juz mi szczeka odapala hehe cena 33 000 heheh w sklepie dla idiotow a najlepsze jest to ze facet sprzedajacy w media markt stary model JVC tylna projekcje wciska ze ten tv jest FULL HD a ja mu na to ze nie a on swoje i nie da sie przekonca hehe. WYSTAWIONY OCZYWSCIE JAKO FULL HD a jak nie ma to jak oszustwo z premedytacja pewnie nie moga sie go pozbyc.

[quote name='Hiszpan_007' post='66995' date='08.11.2007, 20:50 ']Coraz bardziej widze ze mnie przekonujecie do opcji 50 cali plazma do codziennego ogladania tvn 24 i innych takich sygnal ( Canal +, Nka,Kablowka 2 kanaly tam ogladam, nie wiem jak na plazmie bedzie sie zachowyc PS3 o gierki mi chodzi ) na Projektorze puszczalbym w nocy, duzo ogladam Filmow i to w nocy wlasnie DVD czy wykorzystam projetor no i przyszlosciowo BLURAY. Jest jeden problem co wybrac DLP czy LCOS soniacza albo JVC nowosci w projetorach zachawalane na forach. I najwazniejsze pytanie do wszystkich co moga sie podzilic informacja, gdzie mozna taki spzrzet zobaczyc i przetestowac bo z tym jest najwiekszy problem. Z plazamami lcd i innymi nie ma problemu a projektor dobry zobacyc gdziekolwiek kurka nie ma gdzie. I jeszcze by ktos fachowo doradzil polecil jak czlowiek lekko laik w tym temacie. Mieszkam miedzy poznan wroclaw (OSTRÓW WLKP). Ludzie tu wymieniaja EPSON Mitsubishi JVC SONY OPTOMA kurka jest tego tyle ze ciezko wybrac po opisach nie ma jak zobaczyc jak to jest w praniu heheh.CZY tak szczeka naprawde opadnie przy 100 calach bo widzac plazme stara LG 71 cali juz mi szczeka odapala hehe cena 33 000 heheh w sklepie dla idiotow a najlepsze jest to ze facet sprzedajacy w media markt stary model JVC tylna projekcje wciska ze ten tv jest FULL HD a ja mu na to ze nie a on swoje i nie da sie przekonca hehe. WYSTAWIONY OCZYWSCIE JAKO FULL HD a jak nie ma to jak oszustwo z premedytacja pewnie nie moga sie go pozbyc.[/quote]

ciężko będzie tak sobie poogladac i porównac kilka modeli projektorów. Są to drogie zabawki i nie sprzedawają sie tak jak TV więc trudno wymagac aby jakiś salon trzymał na stanie kilka sztuk.Z tego co obserwuje to projektory bardzo szybko się rozwijają = zmiana modeli co kilka miesięcy i spadek cen a tym samym nikt tego nie chce trzyamć na półkach w sklepie. Będziesz musiał opierać sie na testach, opiniach itd. Dla mnie ważne przy zakupie projektora jest to aby był cichy ;) np. taki Benq W9000 ma tylko 25dB a podebne jakościowo projektory mają po 30-33dB a te 7dB różnicy jest odczuwalne. Drugi warunek to projektor DLP lub SXRD. Sony VW60 to bardzo ciekawa propozycja i może akurat na ten się skusze :wacko: i co ciekawe TYLKO 22dB :wacko:

pozdr. dawmac

[quote name='dawmac' post='66999' date='08.11.2007, 21:10 ']ciężko będzie tak sobie poogladac i porównac kilka modeli projektorów. Są to drogie zabawki i nie sprzedawają sie tak jak TV więc trudno wymagac aby jakiś salon trzymał na stanie kilka sztuk.Z tego co obserwuje to projektory bardzo szybko się rozwijają = zmiana modeli co kilka miesięcy i spadek cen a tym samym nikt tego nie chce trzyamć na półkach w sklepie. Będziesz musiał opierać sie na testach, opiniach itd. Dla mnie ważne przy zakupie projektora jest to aby był cichy ;) np. taki Benq W9000 ma tylko 25dB a podebne jakościowo projektory mają po 30-33dB a te 7dB różnicy jest odczuwalne. Drugi warunek to projektor DLP lub SXRD. Sony VW60 to bardzo ciekawa propozycja i może akurat na ten się skusze :) i co ciekawe TYLKO 22dB :)

pozdr. dawmac[/quote]

22 dB to tak cicho, że nie usłyszysz niemalże nic, 7 decybeli więcej, to będzie 2 razy głośniejszy,
ja widziałem pracę poprzedniej generacji Sony VPL-VW50, który miał "tylko" ok. 10000:1 kontrast, a 60 ma 35000:1,
przy sygnale HD zero pixelozy, obraz obłędny.
Co do plazmy, to nie można iść na kompromis, trzeba brać tylko debeściaka Pioneera KURO.
Żadne Hitachi czy nawet Panasonic. OK, to są dobre plazmy, ale albo bierzemy najlepsze, albo w ogóle nie ma o czym dyskutować.
Ale nie brałbym nic ponad 50 cali, bo cena płaszczaka >52 cali to od razu płaci się co najmniej 2x więcej.
JVC czy KDS są dla fanów, to są świetne TV, ale IMHO przede wszystkim do sygnału HD i przede wszystkim musi być ciemne pomieszczenie, dopiero wtedy tylna projekcja pokazuje pazury.
IMHO plazma jest o wiele bardziej uniwersalna i praktyczna i do HD i SD, i do jasnych i ciemnych pomieszczeń.

P.S. Dla porządku przypomnę, że tematem tego wątka było pytanie kolegi @braavoo, jakie rozwiązanie w okolicach 60-65 cali.

Edited by AreckiW

[quote name='AreckiW' post='67021' date='08.11.2007, 22:09 ']22 dB to tak cicho, że nie usłyszysz niemalże nic, 7 decybeli więcej, to będzie 2 razy głośniejszy,
ja widziałem pracę poprzedniej generacji Sony VPL-VW50, który miał "tylko" ok. 10000:1 kontrast, a 60 ma 35000:1,
przy sygnale HD zero pixelozy, obraz obłędny.
Co do plazmy, to nie można iść na kompromis, trzeba brać tylko debeściaka Pioneera KURO.
Żadne Hitachi czy nawet Panasonic. OK, to są dobre plazmy, ale albo bierzemy najlepsze, albo w ogóle nie ma o czym dyskutować.
Ale nie brałbym nic ponad 50 cali, bo cena płaszczaka >52 cali to od razu płaci się co najmniej 2x więcej.
JVC czy KDS są dla fanów, to są świetne TV, ale IMHO przede wszystkim do sygnału HD i przede wszystkim musi być ciemne pomieszczenie, dopiero wtedy tylna projekcja pokazuje pazury.
IMHO plazma jest o wiele bardziej uniwersalna i praktyczna i do HD i SD, i do jasnych i ciemnych pomieszczeń.

P.S. Dla porządku przypomnę, że tematem tego wątka było pytanie kolegi @braavoo, jakie rozwiązanie w okolicach 60-65 cali.[/quote]

kolega AreckiW dobrze prawi ale ja bym w plazme tyle kasy nie pakował ( starcza mi samsung "50F96 ;) ) a reszta kasy w projektorek. KURO jest the best ale kasa tez the best :)

@braavoo dobry projektor full hd !

pozdr. dawmac

[quote name='dawmac' date='08.11.2007, 22:21 ' post='67023']
kolega AreckiW dobrze prawi ale ja bym w plazme tyle kasy nie pakował ( starcza mi samsung "50F96

[quote name='dawmac' date='08.11.2007, 22:21 ' post='67023']
kolega AreckiW dobrze prawi ale ja bym w plazme tyle kasy nie pakował ( starcza mi samsung "50F96

eee tam, Pionek Full HD LX-5080D jest ok. 2,5 tys. zł droższy od 52F96, to nie majątek za taką jakość i różnicę jakości,

a Sony VPL-VW60 na Allegro za ok. 16.000 zł, to też nie Van Gogh, nieprawdaż ?

Witam,
kolega AreckiW bardzo bobrze radzi. Brać tylko z górnej półki. Wtedy mało tracimy przy ewentualnej odsprzedaży a obraz mamy referencyjny. Początkowo brałem (i nadal biorę) pod uwagę Kuro ale ostatnio zastanawiam się nad kupnem dobrego projektora FullHD mimo, że mam odległość oglądania około 3 metry. Wychodzę z założenia, że po przeliczeniu na cale to i tak projektor wychodzi o wiele taniej a jakość jest zdecydowania lepsza niż z płaskich paneli . Przykładowo, Pioneer PDP-LX608D 60-calowy, to koszt ponad 32000 zł. a projektor Epson EMP-TW1000, koszt około13 000 zł. albo i mniej. Różnica w cenie znaczna a jakość i wielkość ekranu nieporównywalna.
Pozdrawiam,
AS

Jesli obraz ogladasz z 5m to jedyne o czym tu mowimy to projektor. Ja mam KDSa 55" full hd i siedze 2,5m od ekranu i uwazam ze przy tej odleglosci optymalna byla by 70"tka. Wczesniej mialem projektor ale niestety mieszkam teraz na obczyznie i puki co jestem na wynajmnie wiec nie bede inwestowal w super rolety do okien itp by zrobic sobie z salonu kino. Wiec puki co projektor powedrowal do sypialni.
Wczesniej mialem obraz 100" ogladany z okolo 3,7m i powiem ci ze kto do mnie przyszedl to kopara na ziemi. To sie nazywa prawdziwe kin!
Wiec zapomnij o tv z 60 czy nawet 70 calami. Z 5m to bedzie wygladac na male. Jesli masz mozliwosc to wybieraj projektor a nie bedziesz zalowal.

z 5 metrów to nawet 60 cali full HD nie będzie Full HD ;) Ja tam lubię widziec szczegóły jak się poruszają pojedyńcze włoski. Z 2,5 metra 50 cali jest jak dla mnie max a kolejne 2,5 metra a ekran "tylko" 10 - 15 cali więcej to dużo stracisz. Tak więc ponownie wypada, że projektor full hd :)

pozdr. dawmac

Watek bardzo mi sie podoba duzo dobrych i trafnych odpowiedzi. Ale idac dalej czy Projektor sprawdzi sie nie tylko do ogladania HD z bluraya filmow,ale i do SPORTU z canal plus i nki ( z kumplami duzo tego ogladamy od Koszykowk wszelakiej masci NBA EUROLIGA konczac na PLK, po pilke nozna angielska hiszpanska, Narodowki hhehe plus jestem ciekaw jak na PROJEKTORZE bedzie widac LOT pilki tenisowej. Jestem trenerem tenisa ziemnego i duzo tego ogladam z wiadomych wzgledow i nie chce tak jak na LCD widziec smuge a nie pilke. Na tylnej projekcji rewelacyjnie widac taka pilke. Obraz BRZYTWA cala ladna pilke widac jak leci. W roletki zainwestuje ale nie chce ogladac z kumplami w totalnym zaciemnienieu, jeszcze mnie ktos zgwalci i nie bede wiedzial kto hehehehe. Jesli chodzi o doradzenie jaki tv 60-70 cali bedzie naprawde ciezko przebic Pioneera KURO 60 cali jak ktos ma pieniadze. CHyba w tej chwili nie ma lepszego obrazu wiec odpowiedz jest prosta jak nie ma sie w glowie pokusy na projektor. Ja mam straszna na tego SONIACZA oj wielka. Teraz z tego samego gatunku wychodzi JVC costam 100 hehe bedzie mial prawie identyczne parametry. Jestem ciekaw czy bedzie lepszy od soniacza. JAk tos widzial na wlasne oczy obraz z sony 60 niech napisze jak to swieci i na jakim Ekanie ogladal. Nastepna kwiestia to GRy z PS3 jak to sie prezentuje na projektorze nie ma smug jakis niedociagniec i czy to jest wyraziste. Bo ja mowie wam caly czas mam przed oczami widok z MM jak to tak STRASZNIE BLADO moze dlatego ze swiata duzo dookola i dlatego obojetnie co by puscili to i tak szaro blado i ponuro odpychaaco. I to jeszcze pewnie Obraz z projektora taniego LCD czarnego prawie nic i pikseloza straszna. NIc ide odpalac PS3 Store polskie dzis premiera heheheeh

Ps. aha wie ktos gdzie moge zobaczyc ten projektor soniacza 60 jaki sklep ma na prezentacji i porownac go z obrazem z DLP bo to mnie najbardziej interesuje.

[quote name='Hiszpan_007' post='66968' date='08.11.2007, 18:49 ']I czy mi starczy 5 metrow do ekranu 100 cali heheeh. 65 spokojnie obejme z 5 metrow.[/quote]

Czy starczy? Ja bym powiedział że to nawet za mała przekątna jesli chcesz mieć w domu wrażenia a'la prawdziwe kino!

[quote name='Hiszpan_007' post='66968' date='08.11.2007, 18:49 ']No i najlepsze jest to ze jeszcze nigdy nie widzialem obrazu z nowych projektorwo i caly czas mam przed oczami straszna pikseloze ktora ogldam w jakims Media Markt pewnie z taniego projektora. OBRAZ straszy powaznie. Jestem w KROPCE i to wielkiej[/quote]

No bo jeśli na projektorze puścisz materiał SD - np z DVD to oczywiste że w efekcie dostaniesz pikseloze! Jeśli projektor to materiał powinien być HD.

Do tego oczywiście totalne zaciemnienie. To co widziałeś to był projektor LCD a jak wiadomo ta technologia delikatnie mówiąc nie jest rewelacyjna :)

[quote name='AreckiW' post='67021' date='08.11.2007, 23:09 ']JVC czy KDS są dla fanów, to są świetne TV, ale IMHO przede wszystkim do sygnału HD i przede wszystkim musi być ciemne pomieszczenie, dopiero wtedy tylna projekcja pokazuje pazury.
IMHO plazma jest o wiele bardziej uniwersalna i praktyczna i do HD i SD, i do jasnych i ciemnych pomieszczeń.[/quote]

Bazujesz na jakichś dziwnych opiniach - to co napisałeś po prostu nie ma miejsca. Ja jadę na trybie oszczędnym i na dodatek jeszcze z przesłoną. No chyba że ktoś lubi jak mu obraz wypala oczy (i przez tą jasność jak i miganie jest męczący dla wzroku!) :)

[quote name='AreckiW' post='67021' date='08.11.2007, 23:09 ']Co do plazmy, to nie można iść na kompromis, trzeba brać tylko debeściaka Pioneera KURO.
Żadne Hitachi czy nawet Panasonic. OK, to są dobre plazmy, ale albo bierzemy najlepsze, albo w ogóle nie ma o czym dyskutować.[/quote]

Nie przesadzajmy! Z 5ciu metrów to już nie specjalnie będzie widać różnicę przy 50'' - czy jest więc sens inwestować? Zwłaszcza że pewnie głównie będzie służył do oglądania wiadomości na przekompresowanych i rozpikselizowanych kanałach z satki...

PS: Przy 5m i 50'' to już nie będzie nawet widać różnicy między dobrym SD a 720p a ktoś tutaj polecał plazme full HD... z tej odległości to nawet 70'' KDS by się nadał do SD.

Napisze tylko tyle

Wczoraj doejchalo do mnie JVC 65 cali
Matko jedyna cala noc szczena na podlodze. Ja chce za rok Projektor i 150 cali.
Puscilem sobie film Bluray z Ps3 i do tego ogladalem zdjecia rozne z dobrego aparatu. To zbilzenie na zdjeicach matylko jaka bajka. KOLORY MASAKTA taka rzeczywistosc ze glowa boli. JEszcze specialnie pojechalem zoabczyc w dzien do sklep plazme pioneera nowe kuro i jakies LCd shapra. Pojechalem do domu i czekalem na JVC jak dojechal i go odpalilem to SZCZENA panowie i panie do dzis mi usmiecha sie tak mocno jak w dzien gdy wypakowalem i odpalilem Apple iMaca 24 normlanie kosmos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JA chce projektor ja chce projektor ja chce projektor juz was chlopaki rozumiem przeszedl mi ten dreszcz i to uczucie niesamowitosci hip hip hura hura huraa

Jak sie pozbieram do kupy to napisze wiecej o tym Tv. Aha ktos pisal wszczesniej ze tylna projekcje oglada sie w nocy. BZDURA ja nawet przyslone zmniejszam bo mi galy wypala nic nie musze zaslaniac gra idealnie. Aha konty boczne poprawione wszytsko ok konty pionowe musi byc wyposrodkowany do oczu. To tyle