Jump to content
Sign in to follow this  
elgato1

Plazma TH-37PV70P a granie na konsoli

Recommended Posts

Witam:)
Panowie, krótko i na temat. Z kim sie nie rozmawia, każdy mówi inaczej. Dlatego zapytuję ludzi którzt grają grali na plaźmie??
Czy na prawdę matryca pod wpływem grania tak szybko się wypaliu i powstaną półcienie???
Jak zaznaczyłem - gram ok 2 h dziennie, w wolne i dluzej...ale nie deo przesady...ile ten TV może znieść.
mam xboxa i xboxa 360.....mam jeszcze ochote pobawić sie pierwszym xbo9xem, który na lcd wyglada koszmarnie (nawet w hdtv...na plaźmie lepiej....ale co z żywotnościa matrycy i wypalaniem się półcieni??

Czy możecie altertnatywnie poilecic dobry panel lcd do xboxa 1 jeżeli problem z graniem na plaźmie okaze sie duży???

pozdrawiam serdecznie-elgato1

Nie masz się czego obawiać. Syn potrafi czasem pograć nawet i 3-4 godziny na 42' ekranie (ten sam model), nic się nie dzieje. To już nie te czasy, kiedy plazma się nie nadawała się do gry z racji wypalania. Obraz z Playstation 3 jest przepiękny na tym ekranie, z powodzeniem możesz grać.

dzieki za pomoc:) nie oczekuje od tego tv zywotnosci rzedu 30 lat bez pólcieni..ale niech te 5 wytrzyma....
....pocieszyłeś mnie też z tym ps3 i jakoscia obrazu....
..bo kolejne poytanie brzmialo o obraz z xboxa 360.....wczoraj naczytalem sie atrykulow (psx extreme lipiec 2007) jakoby plazmy byly kiepskim wyborem do gier...powod?? za 5-6 tys ciezko dostac cos co wyswietli chocby 720p bezstratnie. Autor sugerowal, ze wiekszosc plazm i tak pusci obraz w 480p co faktycznie nie bedzie ciekawym efektem...
stad 2 pytania:

1. czy fakt ze th-37pv70p ma rozdzielczosc 1024x768 od razu ozmacza ze tv wyswietli mi obraz z x360 w bezstratnym 720p??

2. czy starsze plazmy faktycznie mialy do niedawna mniej (np 480) linii w pionie co powodowalo niemozliwosc bezstratnego wyswietlenia 720p??

dziekuje za pomoc i cierpliwosc
pozdrawiam-elgato1

P.S.....a ile miesiecy Twoj syn juz meczy ten tv i plazme??

Też mam tą plazmę i gram ostro na konsolce xbox360,
Nie zauważyłem żadnego wypalania, co do jakości to jest lepsza przy tej rozdzielczości niż na "plastikowym" lcd
Oczywiście wyświetli Ci bezstratnie 720p i tak starsze plazmy miały kiedyś niższą rozdzielczość.

Krótko:

Wyświetli bezstratnie, to jest nowa generacja paneli i jest w 100% HD Ready, więc nie ma problemu z wyświetlaniem 720p, co więcej, przyjmuje również sygnał 1080p. Syn gra już kilka miesięcy, tata również od czasu do czasu :)

Proponuję zabrać do sklepu konsolę i poprosić o możliwość podłączenia do TV, to rozwieje wątpliwości.

wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, ze w lesznie totalnie nie mam gdzie go zobaczyć:rolleyes:...nawet ze ściągnięciem jest kłopot...więc pozostaje jedynie czekać...
btw...a jak prezentuje sie obraz dvd i kablóweczka??
czy ktoś z forumowiczów podłanczał pod to xboxa1 którym tez mam zamiar sie jeszcze pobawić( dlatego odpuściłem sobie lcd).... jak wypada obraz z tej konsolki po componencie, a jak po zwyklym czinczu???

thx- pozdro all