Jump to content
Sign in to follow this  
-AS-

COMPAQ V6642EM Laptop - opinie

Recommended Posts

Witam,
chce kupić mojej dziewczynie nowy laptop. W poszukiwaniach trafiłem na tego Compaq'a - [url="http://www.currys.co.uk/martprd/store/cur_page.jsp?BV_SessionID=@@@@2094595985.1194131947@@@@&BV_EngineID=ccfkaddmhdklhimcflgceggdhhmdgml.0&page=Product&fm=null&sm=null&tm=null&sku=404400&category_oid="]COMPAQ V6642EM[/url]. Laptop będzie używany w większości do surfowania po necie (bezprzewodowo) oraz podstawowymi programami typu MS Word, MS Excel itd.
Specyfikacja:
- AMD Turion 64 X2 TL58 Processor
(1.73GHz, 533MHz FSB, 1MB Cache)
-Genuine Windows Vista Home Premium
-2GB Memory
-160 Gb Hard Drive
-15.4" Brightview
-Dual Layer DVD ReWriter Optical Drive
-Wifi Enabled

Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym (albo podobnym) laptopem? Czy AMD Turion X2 to dobry procesor?

Będę wdzięczny za wszelkie opinie.
Pozdrawiam Edited by -AS-

[quote name='-AS-' post='66202' date='04.11.2007, 01:26 ']Witam,
chce kupić mojej dziewczynie nowy laptop.[/quote]

Nowy w sensie kolejny ? Bo niestety z nowoscia odpowiada mniej wiecej Golfowi III.

Kobiecie byś kupił lamborghini? Wolę kupić Golfa III. A tak serio, to faktycznie chodziło mi o "nowy" w sensie "kolejny". Zresztą już kupiłem dzisiaj, z tym że nie ten model tylko [url="http://www.currys.co.uk/martprd/store/cur_page.jsp?BV_SessionID=@@@@2072199059.1194202990@@@@&BV_EngineID=ccecaddmglmfjkecflgceggdhhmdgmi.0&page=Product&fm=null&sm=null&tm=null&sku=773225&category_oid="]COMPAQ V6560EA[/url]. Może nie jest to lamborghini wśród laptopów, ale dla kobiety do przeglądania stron z plotkami z pewnością wystarczy.

Pozdrawiam

Z tym lamborghini masz na pewno racje. Ale czy z kobietami ? Moja corka otwiera 2-3 strony na raz i jednoczesnie sciaga jakas muzyke. To dla niej stworzono "duo core" ;)
Pozdr.

EDIT: teraz dopiero sprawdzilem ten nowy wybor - a jednak "Intel Core 2 Duo Processor T5250 1.50GHz, 667MHz, 2MB Cache " To juz zupelnie inna jakosc ;)

Edited by crazy-j

[quote name='crazy-j' post='66401' date='05.11.2007, 11:14 ']Z tym lamborghini masz na pewno racje. Ale czy z kobietami ? Moja corka otwiera 2-3 strony na raz i jednoczesnie sciaga jakas muzyke. To dla niej stworzono "duo core" ;)
Pozdr.[/quote]
myslisz ze zwykly celeron nie dal by rady? :P;)

Wziąłem ten drugi, bo tamten był "out of stock". Muszę powiedzieć, że jak na razie wszystko działa bez zarzutów. Też nie jest to lamburghini, ani ferrari, ale zawsze lepszy niż ten, który ma teraz.

deenbe - problem tkwi w tym, że ona ma zwykłego celerona i ciągle narzeka, że wolno, długo itd., a ponieważ jest gwiazdka, ma imieniny i urodziny w niedalekim odstępie i jeszcze jest nasza durna rocznica ( :) ) parę tygodni później, to stwierdziłem, że kupię raz a porządnie. Niech sobie ma i ogląde te swoje durne "pudelki" i inne ploty :P

EDIT:
Czy ktoś wie coś więcej na temat tej karty graficznej "Intel Graphics Media Accelerator X3100". Podejrzewam, że jest to jakaś niezbyt dobra, zintegrowana karta.

Edited by -AS-

Hehe... co racja to racja. Właśnie siedzę i bawię się tą Vistą na tym laptopie, to samo co XP. Oprócz tego, że wszytskie opcje są w innych miejscach, więc wszystkiego muszę szukać :rolleyes: