rschmalz 0 Posted November 3, 2007 Czy widział ktoś może film "Bram Stoker’s Dracula" na Blu-ray? Ciekaw jestem Waszych opinii na temat obrazu. Ja po włączeniu filmu (konsola PS3, telewizor LCD SHARP 46" - full HD, 1080p) omal nie spadłem z krzesła, i to bynajmniej nie z zachwytu. Wręcz przeciwnie - obraz jest FATALNY!!!, na poziomie słabo skompresowanego DVD (kiepska czerń, duże ziarno, obraz praktycznie pozbawiony szczegółów). Wiem, że produkcja ta ma już swoje lata (1992 rok), ale po nośniku takim jak Blu-ray można spodziewać się wiele, wiele więcej. Ogólnie wielkie rozczarowanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
titus 0 Posted November 3, 2007 Potwierdzam. To wydanie to jakaś pomyłka. To przykład tego, że sama rozdzielczość to nie wszystko. Szkoda bo sam film jest naprawdę dobry. Reasumując ten BR należy omijać z daleka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted November 3, 2007 (edited) Mam oryginał na DVD i na jakość obrazu (ten sam film) z Denona 2930 nie narzekam Moze BD robili z DVD ? Edited November 3, 2007 by mobor Quote Share this post Link to post Share on other sites
ein 0 Posted November 3, 2007 [quote name='mobor' post='66115' date='03.11.2007, 17:47 ']Mam oryginał na DVD i na jakość obrazu (ten sam film) z Denona 2930 nie narzekam Moze BD robili z DVD ? [/quote] Z tego co czytalem o jakosci tej edycji to raczej z VHS-u (w `92 krolowala szpula w koncu, nie) a moze wcale nie Jest bodaj na forum odp watek o najgorszych realizach HD - zapodajcie te drakule, a tak na marinesie to z cala pewnoscia ksiaze Vlad wbilby realizatorow na palik, oj by wbil Quote Share this post Link to post Share on other sites
Inuki 5 Posted March 6, 2009 (edited) Hej! Ja mam pytanko do ludzi, którzy ten film widzieli Tak się składa, że kilka dni temu dostałem ten film na imieniny i nie powiem, cieszyłem się jak głupi, bo jest to jeden z moich ulubionych tytułów. No, ale poczytałem trochę o tym wydaniu i zrobiło mi się smutno Naprawdę jest aż tak źle? Większość ludu pisze, że nawet wersja DVD w niektórych momentach wypada lepiej i że fatalnie "podrasowali" kolory. No ale trafiłem też na recenzje, które obraz oceniały na 8 i tylko tych nowych kolorów sie czepiali. Na necie oglądałem też dość dużo fotek z tego wydania i wydawało mi się nawet, że nie jest tak tragicznie. No, ale chciałbym się dowiedzieć, jak to wygląda w ruchu; czy na moim PS3 i LCD 32' LG będzie to też wyglądać tak, jak piszecie? Bo jak tak, to nie wiem, czy nie wymienić tego filmu na jakiś inny, a kupić sobie wersje na 2DVD. Może ktoś doradzić? Zostawiać, czy wymieniać? Edited March 6, 2009 by Inuki Quote Share this post Link to post Share on other sites
madej23 0 Posted March 11, 2009 Witam! Kupiłem ten film bo uważam go za bardzo dobry i chciałem mieć na BD ,ale rzeczywiście jakość jest słaba.Dobrze że dałem za płytę 60 , a nie 120zł bo wtedy bym żałował Quote Share this post Link to post Share on other sites
speeder77 0 Posted September 29, 2015 Jakość nie najgorsza i na pewno lepsza niż na DVD, zresztą Blu-Ray`e mocno potaniały jak się dobrze poszuka to można nawet za 50 zł kupić na przykład tutaj: http://bluhd.pl/pl/p/Drakula-edycja-kolekcjonerska-Blu-Ray/127 Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted September 29, 2015 (edited) To się górnik znalazł Skorzystam więc i napiszę, że za tydzień w USA wychodzi zremasterowany Bram Stoker’s Dracula (Region A), skan 4K, Atmos, i inne wodotryski Do wyboru wydanie limitowane oraz zwykłe. Pierwsza recenzja -> http://thedigitalbits.com/item/bram-stokers-dracula-supreme-cinema-bd Edited September 29, 2015 by misfit Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzegorz288 44 Posted September 29, 2015 Ciekawe czy ten Dracula w Polsce wyjdzie ? Dystrybutorem tego filmu w Polsce jest Imperial. Imperial jak ma wydać nowe wydanie filmu który jest w Polsce to zawsze ma jakieś opory. Ale jak znam Imperiala to chyba to wydanie oleje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted September 30, 2015 wg. blu-ray.com m.in. niemieckie wydanie, które wychodzi 8 października ma mieć polską wersję językową, ale na razie brak 100% potwierdzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzegorz288 44 Posted September 30, 2015 Poczekamy, zobaczymy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wachi40 8 Posted September 30, 2015 (edited) wersja skandynawska ma lektora i napisy tył okładki jest http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=267558 jeśli ta strona podaje to powinna być polska wersja , a pewnie angielskie wydanie też będzie miało http://www.blu-ray.com/movies/Bram-Stokers-Dracula-Blu-ray/137613/ Edited September 30, 2015 by wachi40 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek2 6 Posted September 30, 2015 Tutaj test wersji US ...Jakosc obrazu d.. nie urywa. http://bluray.highdefdigest.com/24260/bramstokersdracula2.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted October 1, 2015 Szału nie ma i nigdy nie będzie Względem starszego wydania widzę jednak poprawę w każdym aspekcie obrazu - odwzorowanie ziarna, ostrość, kontrast, kolorki... bazując na tych screenach różnice nie są jakieś gigantyczne, ale to pewnie jeden z tych przypadków gdzie dopiero w ruchu widać jego większą przewagę. Na highdefdigest zjechali z oceną z 4.25 na 3.50 ze względu na inne, ich zdaniem gorsze kadrowanie. Jest ono nieco wyższe i bardziej ono przypomina kadrowanie z wydania dvd. Które jest te właściwe - dobre pytanie Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzegorz288 44 Posted October 1, 2015 Ciekawe co to się stało że w USA oryginalne angielskie audio jest w DOLBY Atmos, a europejskie wydanie ma oryginalne angielskie audio w DTS-HD Master Audio ? Dziwne, wydawało mi się że każdym wydaniu tego wznowienia będzie DOLBY Atmos ? Coś mi się zdaje że poszło o licencję bo ponoć bezstratny format audio od DOLBY jest drogi, a licencja na bezstratny DTS jest tańsza. Jak zwykle jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Quote Share this post Link to post Share on other sites