Gmeru 2,237 Posted November 1, 2007 [img]http://hdtvpolska.com/news/news-shadow.png[/img]Fani NBA mogą właśnie obserwować rozpoczęcie kolejnego sezonu najdroższej ligi sportowej świata czyli NBA. Fani telewizji HD w US. także mają powód do świętowania gdyż w tamtejszych telewizjach DirectTV oraz DISH będzie można zobaczyć ligę NBA w HD! Może nasz rodzima Cyfra+ też pokaże nam coś z NBA w wysokiej rozdzielczości? [center][img]http://img128.imageshack.us/img128/8178/nbatvskycamjo1.jpg[/img][/center] Quote Share this post Link to post Share on other sites
whiteghost 0 Posted November 1, 2007 Nieźle nieźle, tylko z tego co się orientuję NBA w HD jest tam już od dawna. Dostępne było za pośrednictwem chociażby ESPN, TNT, ABC itd. Dodatkowo jeszcze przy wykupieniu usługi 'NBA League Pass'. Quote Share this post Link to post Share on other sites
daniel76 0 Posted November 1, 2007 whiteghost masz rację. Te stacje nadawały w HD mecze NBA. NBA TV to osobna stacja i nie jestem nawet pewien czy ona nadaje mecze live ( jak ktoś wie to niech da znać ). To jest chyba coś w rodzaju Real Madrid tv ... niekoniecznie pokazująca mecze Realu na żywo. Nie wdając się jednak w szczegóły to dobra wiadomość. Im więcej HD tym lepiej Quote Share this post Link to post Share on other sites
krog 1 Posted November 1, 2007 ESPN nadawał transmisje w HD chyba juz 3 sezony temu. W ubiegłym roku ponad 90% transmisji meczów NBA było realizowanych w HD. W polskiej cyfrze+ w HD zobaczyliśmy "targowisko próżności" czyli All Star Game i jeden (powtarzam JEDEN) mecz finałowy. Krótko mówiąc całkowita żenada jesli chodzi o poczynania canal+ w tym zakresie. Jakość transmisji była kapitalna, jak to u amerykanów. Zupełnie inna bajka i inne odczucia z odbioru spotkań. NBA TV to 24-godzinny kanał firmowany przez NBA, w którym nadawane są mecze na zywo (jeden dziennie), mecze powtórkowe z ubigłych lat, tzw. mecze klasyczne o dziwo firmowane przez History Chanel, który jest partnerem NBA w dziedzinie jej histori, programy publicysteczne, etc. W Europie kanał ten jest lub raczej był obecny we francuskim CanalSat, obecnie chyba jest tylko psamo nocne na Sport+, u Turków, u Rosjan w NTV oraz po części w hiszpańskim canal+, tez jakopasmo nocne. Jak na razie nigdzie nie ma niestety zapowiedzi NBA TV HD. Ale NBA TV krótko mówiąc się nie pospieszyło, bo praktycznie wiekszość klubowych kanałów już w ubiegłym roku weszło z kanałami HD. Quote Share this post Link to post Share on other sites
whiteghost 0 Posted November 2, 2007 [quote name='krog' post='65913' date='01.11.2007, 23:10 ']NBA TV to 24-godzinny kanał firmowany przez NBA, w którym nadawane są mecze na zywo (jeden dziennie)[/quote] Nadawane są maksymalnie 4 mecze na tydzień. Liczba 90% transmisji w HD wygląda imponująco. Nie wiem jednak skąd te dane i na jakiej podstawie liczone. Są chyba lekko naciągane, co nie zmienia faktu, że ilość meczy w HD jest strasznie duża Najpiękniejsza opcją jest, bez wątpienia, 'NBA League Pass' nadające około 40 meczy na tydzień w tym do 12 w HD. Quote Share this post Link to post Share on other sites
krog 1 Posted November 2, 2007 [quote name='whiteghost' post='65926' date='02.11.2007, 05:20 ']Nadawane są maksymalnie 4 mecze na tydzień.[/quote] Codziennie :-). Napewno - przynajmniej wersje nadawane na Europę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
airjack 0 Posted November 2, 2007 Czytam i myślę, fajnie. Zaraz potem na myśl przychodzi "dopiero teraz?" przy takiej popularności? ale fajnie, że jest. Może i u nas pojawi się tego więcej. Osobiście czekam, aż w końcu ktoś wykupi mecze archiwalne z lat 90-tych jak zaczynał Jordan i razem z Pippenem szaleli z bykami, to były czasy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted November 2, 2007 Czy NBA w wersji HD jest osiąganly w POLSCE poza C+? Bo jak nie to po co jest ten temat ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
whiteghost 0 Posted November 2, 2007 [quote name='krog' post='65999' date='02.11.2007, 18:03 ']Codziennie :-). Napewno - przynajmniej wersje nadawane na Europę.[/quote] Nie wiem jak europejska wersja, ale amerykańska nadaje 4 mecze na tydzień maksymalnie [quote]Czytam i myślę, fajnie. Zaraz potem na myśl przychodzi "dopiero teraz?" przy takiej popularności?[/quote] Przeczytaj poprzednie posty, to się przekonasz, że mimo wszystko nie 'dopiero teraz'. Quote Share this post Link to post Share on other sites
airjack 0 Posted November 3, 2007 Czytałem i dla tego napisałem "dopiero teraz", może sam przeczytasz temat od początku? Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysiojaworzno 186 Posted November 3, 2007 [quote name='dominikjestem' post='66011' date='02.11.2007, 20:47 ']Czy NBA w wersji HD jest osiąganly w POLSCE poza C+? Bo jak nie to po co jest ten temat ?[/quote] NBA w C+ nie jest wogole dostepne w HD. Zwykle SD w marnym 4/3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
daniel76 0 Posted November 3, 2007 Sądzę , że jeśli C+ podpisze nowy kontrakt na transmisje NBA to już będzie HD. Wyobrażacie sobie tą trąbienie w reklamach ? NBA w HD - pierwszy raz w Polsce najlepsza liga w jakości High Definition Sądzę , że wcześniej czy później ..C+ lub ktoś inny do tego doprowadzi.... Wcale bym się nie zdziwił gdyby z NFL zrobili tak samo... transmisje całego sezonu ( a nie tylko do Play Off ) i to w HD. Jakby nie patrzeć C+ ma teraz dostęp do dwóch dosyć atrakcyjnych pozycji z możliwością podpisania umowy na transmisje HD. Z marketingowego punktu widzenia ... dla mnie duża szansa na przyciągnięcie widzów i możliwość zapełniania ramówki pozycjami HD - OE w HD , PS w HD, Żużel w HD , Euroliga w HD , NBA w HD , NFL w HD ...jeszcze do tego liga hiszpańska, francuska i Serie A w HD i kanał HD full wypas na skalę europejską... Marzenia czasami się spełniają ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysiojaworzno 186 Posted November 3, 2007 (edited) [quote name='daniel76' post='66137' date='03.11.2007, 20:23 ']Sądzę , że jeśli C+ podpisze nowy kontrakt na transmisje NBA to już będzie HD. Wyobrażacie sobie tą trąbienie w reklamach ? NBA w HD - pierwszy raz w Polsce najlepsza liga w jakości High Definition Sądzę , że wcześniej czy później ..C+ lub ktoś inny do tego doprowadzi.... Wcale bym się nie zdziwił gdyby z NFL zrobili tak samo... transmisje całego sezonu ( a nie tylko do Play Off ) i to w HD. Jakby nie patrzeć C+ ma teraz dostęp do dwóch dosyć atrakcyjnych pozycji z możliwością podpisania umowy na transmisje HD. Z marketingowego punktu widzenia ... dla mnie duża szansa na przyciągnięcie widzów i możliwość zapełniania ramówki pozycjami HD - OE w HD , PS w HD, Żużel w HD , Euroliga w HD , NBA w HD , NFL w HD ...jeszcze do tego liga hiszpańska, francuska i Serie A w HD i kanał HD full wypas na skalę europejską... Marzenia czasami się spełniają ...[/quote] no wlasnie marzyc mozna. Wystarczy porozmiawiac z Adminem na forum C+ i wszystkiego sie odechciewa. Co z tego ze maja wszystkie wazne ligi na wylacznosc, skoro to kupuja z limitami meczow na sezon,. I co... ma byc fajny mecz i go nie pokaza bo przekroczyli limit na tydzien Tak bylo z liga hiszpanska w srodku tego tygodnia. Do tego NBA w 4:3 Euroliga w 4:3 Liga hiszpanska w 4:3 i wloska w 4:3 odechciewa sie coraz bardziej na to patrzec. Moze jakby N`ka wziela NBA to by bylo w HD i wiecej meczy w tygodniu niz teraz. W C+ tego raczej nigdy nie doczekamy. To juz jest paranoja ze w takiej Albanii maja to samo tylko ze wiecej transmisji live z kazdej z tych lig w tygodniu Edited November 3, 2007 by krzysiojaworzno Quote Share this post Link to post Share on other sites
daniel76 0 Posted November 3, 2007 Co do wszystkiego sie zgadzam ale ... Euroliga ... wszystkie spotkania Prokom Trefl Sopot w ich hali są w HD. to oczywiście zasługa wozu transmisyjnego C+ ale jednak w HD jest. Co do pozostałych spotkań ... bez komentarza Quote Share this post Link to post Share on other sites
lipa_ml 9 Posted November 3, 2007 [quote name='daniel76' post='66153' date='03.11.2007, 23:35 ']Co do wszystkiego sie zgadzam ale ... Euroliga ... wszystkie spotkania Prokom Trefl Sopot w ich hali są w HD. to oczywiście zasługa wozu transmisyjnego C+ ale jednak w HD jest. Co do pozostałych spotkań ... bez komentarza [/quote] wydaje mi sie ze o nba troszke mniej sie mówi i raczej pozostanie w canal+ i zapewnie bedzie w hd , a co do OE to koncza im sie prawa i kto wie moze ktos ich odkupi? ponoc polsat ma chrapke na OE, a ja bym dał duzo za nba w hd ale na polsacie albo nce , cyfrze podziękuję ;/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
j2007z 0 Posted November 7, 2007 A czy można jakiś zakupić ten NBA PASS w Polsce ? Oglądałem tak mecze w 1 tygodniu NBA i były super . Nawet na moim przeciętnym kompie się nie cięły . ALe na stronce NBA nie widzę możliwości wykupienia abonamentu przez internet . Czyżby to była oferta skierowana tylko dla Amerykanów ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pawel85 0 Posted November 12, 2007 [quote name='daniel76' post='66137' date='03.11.2007, 21:23 ']Wcale bym się nie zdziwił gdyby z NFL zrobili tak samo... transmisje całego sezonu ( a nie tylko do Play Off ) i to w HD.[/quote] Co do NFL to może by tak NASN rozpoczęło nadawanie w HD. Ehh wtedy dopiero byłoby co pooglądać . Quote Share this post Link to post Share on other sites