Synthman 0 Posted October 27, 2007 Witam po raz pierwszy na forum. Planuje pozbyc sie starego xboxa z XBMC i dreamboxa 5620s na rzecz jakiegos wlasnorecznie skleconego HTPC. Pytal o poszczegolne komponenty nie bede bo temat juz walkowany nie raz. Chodzi mi raczej o sam problem DVB-S. Po glowie chodzi mi SKYSTAR 2 HD, ktory bedzie chodzil na (podkreslam) domowym sharingu oryginalnej karty C+. Jako, ze sprzet ma robic za tunerek SAT, musi pozerac w miare malo pradu w tym czasie. Chcialbym zeby dzialalo to jakos na wylaczonym dysku twardym. Mysle wiec o zainstalowaniu systemu (jeszcze nie wiem jakiego) na jakims USB sticku albo czyms innym w tym rodzaju. Nie wiem tylko, jak sprawa ma sie z wielokrotnym zapisywaniem i odczytywaniem danych z takiego urzadzenia bo o ile sie orientuje, to jest to jakos ograniczone i dlugo taki nosnik moze nie wytrzymac. Dysk wlaczalby sie naturalnie przy odtwarzaniu innego materialu. Macie jakis pomysl na rozwiazanie tego problemu ? Dodatkowo zapytam (nie chce tworzyc watku w dziale software) o jakies intuicyjne oprogramowanie do obslugi takiego HTPC z karta DVB-S. Wszystko musi byc bezproblemowo obslugiwane z pilota. Najlepiej cos w rodzaju XBMC. Wiem, ze jest projekt XBMC na PC ale nie wiem, czy i jak to dziala z DVB-S ??? Pozdrawiam Pawel Quote Share this post Link to post Share on other sites