Jump to content
SA Nar

Ciemniejszy prostokąt na ekranie Lg55C11LB

Recommended Posts

Witam. 

Zakupiłem dziś telewizor Lg55C11LB. Po przyjedzie do domu odpalam by cieszyć się wymarzonym sprzętem a tam ciemniejsza poświata w kształcie prostokąta. Co to może być? To mój 1 oled. Telewizor z roku 2021/2022.

IMG_20230209_233544.jpg

Edited by SA Nar

Cześć, Nówka sztuka był zapakowany? Nadal masz ten powidok/wypalenie? Bo tak to wygląda...

• Like 1

Wygląda jak wypalony, może z wystawy zdjęli? W RTV EURO AGD maja OLEDy na wystawie gdzie leci ich reklama sklepu w kółko, na noc wyłączają prąd więc telewizor nie zrobi odświeżania pikseli. Takie telewizory raczej nie nadają się już do użytku domowego.

6 godzin temu, Gmeru napisał:

Cześć, Nówka sztuka był zapakowany? Nadal masz ten powidok/wypalenie? Bo tak to wygląda..

Ostatni z wystawy. Mówili że był u nich tydzień. Zrobiłem wczoraj czyszczenie pixeli i powidok/wypalenie znikło. 

Pytanie teraz czy obserwować czy lecieć do sklepu i próbować zwrócić? 

47 minut temu, afflux napisał:

Wygląda jak wypalony, może z wystawy zdjęli? W RTV EURO AGD maja OLEDy na wystawie gdzie leci ich reklama sklepu w kółko, na noc wyłączają prąd więc telewizor nie zrobi odświeżania pikseli. Takie telewizory raczej nie nadają się już do użytku domowego.

Neonet. Podobno stał tylko tydzień. 

W sklepie odpalając media nie byłem w stanie ujrzeć powidoku. Dopiero przy oglądaniu filmu w nocy. 

Zrobiłem czyszczenie pixeli i już wsztsko jest okej. Powidoku brak. Pytanie czy zwrócić telewizor i na zasadach rękojmi prosić o zwrot kosztów. 

23 minuty temu, SA Nar napisał:

Pytanie czy zwrócić telewizor i na zasadach rękojmi prosić o zwrot kosztów. 

C1 stał tydzień? Ten telewizor nie jest już produkowany, oczywiście możliwe że znaleźli na magazynie, ok. Jeżeli to tylko powidoki to spokojnie go używaj, i tak masz dwa lata rękojmi. Obejrzyj tablice testowe w jednolitych kolorach na YouTube i sprawdź czy coś się jeszcze nie "chowa" , jeżeli nie to ciesz się obrazem, to dobry TV.

13 godzin temu, SA Nar napisał:

Ostatni z wystawy. Mówili że był u nich tydzień. Zrobiłem wczoraj czyszczenie pixeli i powidok/wypalenie znikło. 

Pytanie teraz czy obserwować czy lecieć do sklepu i próbować zwrócić? 

Neonet. Podobno stał tylko tydzień. 

W sklepie odpalając media nie byłem w stanie ujrzeć powidoku. Dopiero przy oglądaniu filmu w nocy. 

Zrobiłem czyszczenie pixeli i już wsztsko jest okej. Powidoku brak. Pytanie czy zwrócić telewizor i na zasadach rękojmi prosić o zwrot kosztów. 

Dobry wieczór,

pytanie nasuwa się jedno, ile zapłaciłeś za tego LG?

1 minutę temu, SA Nar napisał:

4300

Cóż, po promocjach S95B wychodzi za niewiele drożej ;) Po przygodzie warto rozważyć tą opcję 

W dniu 11.02.2023 o 20:10, Maciej Koper napisał:

Cóż, po promocjach S95B wychodzi za niewiele drożej ;) Po przygodzie warto rozważyć tą opcję 

O ile dobrze licze model 65 cali w Euro po wszystkich promocjach wychodzi za 5780. Cena bajka.

Cześć, u mnie na szarym tle zauważyłem dużo jaśniejszy krzyż, czy jest powód do zmartwień? Gwarancja kończy mi się początkiem marca...

20240114_210853.jpg

Po kształcie można przypuszczać, że ślad po słońcu. Ja miałem cos podobnego dwa razy w swoim tv. Puść odświeżanie panelu i daj znać czy pomogło.