SA Nar 0 Posted February 9, 2023 (edited) Witam. Zakupiłem dziś telewizor Lg55C11LB. Po przyjedzie do domu odpalam by cieszyć się wymarzonym sprzętem a tam ciemniejsza poświata w kształcie prostokąta. Co to może być? To mój 1 oled. Telewizor z roku 2021/2022. Edited February 9, 2023 by SA Nar Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted February 10, 2023 Cześć, Nówka sztuka był zapakowany? Nadal masz ten powidok/wypalenie? Bo tak to wygląda... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
afflux 80 Posted February 10, 2023 Wygląda jak wypalony, może z wystawy zdjęli? W RTV EURO AGD maja OLEDy na wystawie gdzie leci ich reklama sklepu w kółko, na noc wyłączają prąd więc telewizor nie zrobi odświeżania pikseli. Takie telewizory raczej nie nadają się już do użytku domowego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SA Nar 0 Posted February 10, 2023 6 godzin temu, Gmeru napisał: Cześć, Nówka sztuka był zapakowany? Nadal masz ten powidok/wypalenie? Bo tak to wygląda.. Ostatni z wystawy. Mówili że był u nich tydzień. Zrobiłem wczoraj czyszczenie pixeli i powidok/wypalenie znikło. Pytanie teraz czy obserwować czy lecieć do sklepu i próbować zwrócić? 47 minut temu, afflux napisał: Wygląda jak wypalony, może z wystawy zdjęli? W RTV EURO AGD maja OLEDy na wystawie gdzie leci ich reklama sklepu w kółko, na noc wyłączają prąd więc telewizor nie zrobi odświeżania pikseli. Takie telewizory raczej nie nadają się już do użytku domowego. Neonet. Podobno stał tylko tydzień. W sklepie odpalając media nie byłem w stanie ujrzeć powidoku. Dopiero przy oglądaniu filmu w nocy. Zrobiłem czyszczenie pixeli i już wsztsko jest okej. Powidoku brak. Pytanie czy zwrócić telewizor i na zasadach rękojmi prosić o zwrot kosztów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
afflux 80 Posted February 10, 2023 23 minuty temu, SA Nar napisał: Pytanie czy zwrócić telewizor i na zasadach rękojmi prosić o zwrot kosztów. C1 stał tydzień? Ten telewizor nie jest już produkowany, oczywiście możliwe że znaleźli na magazynie, ok. Jeżeli to tylko powidoki to spokojnie go używaj, i tak masz dwa lata rękojmi. Obejrzyj tablice testowe w jednolitych kolorach na YouTube i sprawdź czy coś się jeszcze nie "chowa" , jeżeli nie to ciesz się obrazem, to dobry TV. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted February 10, 2023 13 godzin temu, SA Nar napisał: Ostatni z wystawy. Mówili że był u nich tydzień. Zrobiłem wczoraj czyszczenie pixeli i powidok/wypalenie znikło. Pytanie teraz czy obserwować czy lecieć do sklepu i próbować zwrócić? Neonet. Podobno stał tylko tydzień. W sklepie odpalając media nie byłem w stanie ujrzeć powidoku. Dopiero przy oglądaniu filmu w nocy. Zrobiłem czyszczenie pixeli i już wsztsko jest okej. Powidoku brak. Pytanie czy zwrócić telewizor i na zasadach rękojmi prosić o zwrot kosztów. Dobry wieczór, pytanie nasuwa się jedno, ile zapłaciłeś za tego LG? Quote Share this post Link to post Share on other sites
SA Nar 0 Posted February 11, 2023 21 godzin temu, Maciej Koper napisał: Dobry wieczór, pytanie nasuwa się jedno, ile zapłaciłeś za tego LG? 4300 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted February 11, 2023 1 minutę temu, SA Nar napisał: 4300 Cóż, po promocjach S95B wychodzi za niewiele drożej Po przygodzie warto rozważyć tą opcję Quote Share this post Link to post Share on other sites
boban61 3 Posted February 14, 2023 W dniu 11.02.2023 o 20:10, Maciej Koper napisał: Cóż, po promocjach S95B wychodzi za niewiele drożej Po przygodzie warto rozważyć tą opcję O ile dobrze licze model 65 cali w Euro po wszystkich promocjach wychodzi za 5780. Cena bajka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ososki 2 Posted January 15 Cześć, u mnie na szarym tle zauważyłem dużo jaśniejszy krzyż, czy jest powód do zmartwień? Gwarancja kończy mi się początkiem marca... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mati_luk 45 Posted January 15 Po kształcie można przypuszczać, że ślad po słońcu. Ja miałem cos podobnego dwa razy w swoim tv. Puść odświeżanie panelu i daj znać czy pomogło. Quote Share this post Link to post Share on other sites