kanon7 0 Posted January 29, 2023 Witajcie, Planuję kupić TV do 4.5k zł który umożliwi mi oglądanie 2 kanałów równocześnie. Po co? PiP - Zaczyna się reklama, to wrzucam sobie ten kanał w małe okno i na głównym przełączam sobie kanały TV, mając w podglądzie (mały PiP) kiedy skończy się reklama. Wstępnie myślałem żeby kupić TV z obsługą: - PiP - pictures in pictures - dwa tunery wbudowane (dwa tunery kablowe?) Do jednego podpinam tak jak teraz z dekodera kabel HDMI, a do drugiego tunera łączę się poprzez CI+ lub kabel pod ANT1 Lecz ostatnio zauważyłem że mój dostawca telewizji - Vectra - ma możliwość oglądania TV przez WiFi i przychodzi tutaj na myśl uproszczenie powyższej opcji: - tylko PiP - pictures in pictures (bez dwóch tunerów) Podłączam się się normalnie HDMI, a przez WiFi podłączam się aby na PiP oglądać kanały TV. Chyba że jest inna jeszcze opcja? Funkcja TV na dwa kanały równocześnie w PiP? Quote Share this post Link to post Share on other sites
raf7705 965 Posted January 29, 2023 A je lepszy dekoder z możliwością nagrywania, żeby później sobie przewijać szybko reklamy....Nie pamiętam kiedy oglądałem jakaś reklamę,Oglądając tak, jak napisałeś, nadal marnujesz kupę czasu, na bezsensowne latanie po kanałach. Quote Share this post Link to post Share on other sites