lightman198 0 Posted January 7, 2023 Witajcie Mam XR65A80k. Jakie polecacie ustawienia obrazu? Czy macie opóźnienia dźwięku i jak poradzić sobie z tym tematem w amplitunerze? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 mati_luk 45 Posted January 7, 2023 Hej, ja używam takich ustawień. Możesz spróbować u siebie: Tryb obrazu - Własny Czujnik światła - wył JASNOŚĆ Jasność - 35-SDR / 45-KONSOLA / MAX-HDR, DV Kontrast - 90-SDR, HDR, KONSOLA / MAX-DV Gamma - -2-SDR / 0-HDR, DV, KONSOLA Mapowanie tonacji HDR - Preferowana gradacja-HDR / wył-DV Poziom czerni - 50 Dostosowanie czerni - wył Zaawansowane zwiększenie kontrastu - wył Luminacja szczytowa - średnia-SDR / wysoka-HDR, DV NASYCENIE Nasycenie - 50 Odcień - 0 Temperatura barw - Ekspert1 Żywy kolor - wył CZYSTOŚĆ Ostrość - 50 Tworzenie realizmu - auto Redukcja losowych zakłóceń - wył Cyfrowa redukcja zakłóceń - wył Łagodna gradacja - wył RUCH Motionflow - własny Gładkość - min Czystość - mała Tryb kliszy - duży SYGNAŁ WIDEO - wszystko na auto Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 lightman198 0 Posted January 7, 2023 Dziękuję za odpowiedź a masz opóźnienia audio i jak radzisz sobie z nimi? Bardzo dziękuję za odp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 mati_luk 45 Posted January 7, 2023 Na razie przesyłam dźwięk po optyku do wzmacniacza stereo i nie mam opóźnień w takim ustawieniu. Ale ciekawy przypadek. Chce za jakiś czas dołożyć soundbar, więc będę obserwował temat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 lightman198 0 Posted January 7, 2023 Próbowałem wszystkich ustawień w starym tv nie miałem problemów może wrócić do optyka wtedy tak miałem Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 mati_luk 45 Posted January 7, 2023 Napisz jaki to amplituner. I czy problem jest przy przesyłaniu dźwięku przez arc/eARC, czy jak sygnał wchodzi najpierw do ampli i dalej leci obraz na tv. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 lightman198 0 Posted January 7, 2023 Denon avr 2400x połączony kablem hdmi 2.1 magic link polecanym przez hdtvpolska. W tv wpiete w eARC amplituner arc. Próbowałem wszystkich ustawien:(opóźnienie jest wszędzie w tv netflix youtube itd... Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 pmcomp 1,498 Posted January 8, 2023 (edited) 6 godzin temu, lightman198 napisał: Denon avr 2400x połączony kablem hdmi 2.1 magic link polecanym przez hdtvpolska. W tv wpiete w eARC amplituner arc. Próbowałem wszystkich ustawien:(opóźnienie jest wszędzie w tv netflix youtube itd... Uuuuu ... to jest najważniejsze . Może kabel opóźnia ? Zazwyczaj procesor dzwieku czy amplituner mają regulację opóźnienia. Edited January 8, 2023 by pmcomp Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 lightman198 0 Posted January 8, 2023 Dlaczego miałby opóźniać jest podobno super i the best jeden z drozszych lip sinc ustawiałem na 0 potem 300 potem 500 bez zmian. Podobnie inne ustawienia. Może przejść ma optyka? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 lightman198 0 Posted January 8, 2023 Czy moze miec wplyw gniazdo hdmi ze w tv nowszy typ a w amplituner ma 5 lat... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Witajcie
Mam XR65A80k.
Jakie polecacie ustawienia obrazu?
Czy macie opóźnienia dźwięku i jak poradzić sobie z tym tematem w amplitunerze?