Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Eleonor napisał:

Zainteresowani wiedzą o co loto :)

Enigma, czary-mary, hokus-pokus, masoni, scjentolodzy i zainteresowani PQ...   ;)

24 minuty temu, STELVIO napisał:

Pomijając wszystko fajnie by było jakby ktoś napisał ogólnie czy warto daną aktualizację pobrać. Jeśli ktoś już sprawdził na swoim sprzęcie emoji106.png

Nie wiem, czy nie zdradzam jakiejś tajemnicy i czy jesteś zainteresowany ;) . W każdym razie u mnie wszystko chodzi bez zarzutu (jakieś 2-3h używania),  trailery działają nic się nie zacina, wyświetla co ma wyświetlać. Sprawdzałem tylko wideo/poster wall 4.0.  Dla mnie ok. Zwrócić na coś szczególną uwagę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem, czy nie zdradzam jakiejś tajemnicy i czy jesteś zainteresowany . W każdym razie u mnie wszystko chodzi bez zarzutu (jakieś 2-3h używania),  trailery działają nic się nie zacina, wyświetla co ma wyświetlać. Sprawdzałem tylko wideo/poster wall 4.0.  Dla mnie ok. Zwrócić na coś szczególną uwagę?
O taką podstawę mi chodziło. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Groszek napisał:

Tyle nowinek jest. Nie wiem co możesz mieć na myśli. Nagrywanie? No dawaj podziel się z kolegami ;) Chyba, że chcesz podrażnić Barnabe tekstem z miażdżeniem

Nie da się podrażnić ;) W szafie leży niezła sterta przeróżnych dune, egreatów itp. Kiedyś fajnie grały....

Jestem "pies" (wyleniały nieco) na takie klocki, więc z zainteresowaniem śledzę rozwój Z9X. Nawet znowu przymierzam się do kupienia, bo zrobił się taniutki, jak na dzisiejsze czasy.

Gdzieś wyczytałem, że player może odwrócić "oko" lewe z prawym przy odtwarzaniu BD3D. Czy ktoś może potwierdzić?

ps.

Przypomnę, że kilka miesięcy temu kupiłem i zaraz oddałem, bo rozjechało się synchro AV już na pierwszym filmie z Dolby Vision (struktura BD). Z tego co wiem, to problem chyba nie rozwiązany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.10.2022 o 22:31, Barnaba napisał:

Gdzieś wyczytałem, że player może odwrócić "oko" lewe z prawym przy odtwarzaniu BD3D. Czy ktoś może potwierdzić?

Przecież w Kodi można to zrobić na każdym urządzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, somerset napisał:

Przecież w Kodi można to zrobić na każdym urządzeniu.

Nie wiem, co to kodi i nie bardzo mnie interesuje.

3 minuty temu, raf7705 napisał:

10 lat temu playery to robiły.

być może...

Ja jednak pytałem o taką funkcję w konkretnym urządzeniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Barnaba napisał:

Nie wiem, co to kodi i nie bardzo mnie interesuje.

No to rzeczywiście z Ciebie "pies wyleniały" 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, somerset napisał:

No to rzeczywiście z Ciebie "pies wyleniały" 😏

No ta jak ustaliliśmy, kto jest dorosły, to może łaskawie pochylisz się nad meritum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanko do użytkowników klona Orbsmart R81: czy to jest dokładny klon Zidoo, tzn czy używa się rozwiązań (firmware, upgrade, beta itp) od Zidoo, czy też trzeba tylko korzystać z kanału Orbsmart? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Barnaba, nie widzę takiej opcji w menu. Być może pojawia się przy odtwarzaniu materiału 3D. Tego nie sprawdzę, bo mój oled nie ma wsparcia dla 3D.

Jeśli jej nie ma przy odtwarzaniu materiału 3D, to jestem przekonany, że ekipa z Zidoo zrobiłaby coś takiego przy zgłoszeniach (na forum) że jest potrzebne. To jest niesamowite jak reagują na zgłoszenia od użytkowników. Nie ma tego nigdzie indziej, przynajmniej ja się nie spotkałem z takim podejściem.

P.S.

A telewizor 3D nie ma takiej opcji (zamiana L/P)? Coś mi się kojarzy, że moja stara plazma to miała.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Groszek napisał:

A telewizor 3D nie ma takiej opcji (zamiana L/P)? Coś mi się kojarzy, że moja stara plazma to miała.

TV też nie mam, a w projektorze JVC nie znalazłem. Okulary też nie mają :(

Wróciłem ostatnio do jakiegoś filmu 3D i natknąłem się na to zagadnienie. Nawet zdobyłem w necie reenkodowaną wersję filmu, gdzie zamienione jest L i R, ale wydaje mi się, że to troche brutalne (ale skuteczne) rozwiązanie problemu ;)

btw, może ktoś wie, jak się reenkoduje BD3D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.10.2022 o 18:12, Groszek napisał:

nie widzę takiej opcji w menu

W dniu 20.10.2022 o 22:50, raf7705 napisał:
W dniu 20.10.2022 o 13:41, Barnaba napisał:

Jest taka funkcja.

hmm... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Barnaba, nie hmmmmkaj tylko cytuj w całości ;)

Napisałem

W dniu 20.10.2022 o 18:12, Groszek napisał:

nie widzę takiej opcji w menu. Być może pojawia się przy odtwarzaniu materiału 3D. Tego nie sprawdzę, bo mój oled nie ma wsparcia dla 3D.

Być może chodzi o tę opcję.

obraz.png.bd6f0432b0245447d96b293afe07e05c.png

Nie mam jak sprawdzić jej działania.

Może pojawia się przy odtwarzaniu materiału 3D, może jej nie ma, a może nie potrafię jej odnaleźć skoro @raf7705 mówi, że jest.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Groszek napisał:

@Barnaba, nie hmmmmkaj tylko cytuj w całości ;)

Napisałem

Być może chodzi o tę opcję.

obraz.png.bd6f0432b0245447d96b293afe07e05c.png

Nie mam jak sprawdzić jej działania.

Może pojawia się przy odtwarzaniu materiału 3D, może jej nie ma, a może nie potrafię jej odnaleźć skoro @raf7705 mówi, że jest.

dobra, dobra - dzięki :)

Chyba łyknę z tego ORBSMART'a. Koszt 950 PLN i mam 30 na zwrot. A może na blackfriday będzie jeszcze taniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Barnaba napisał:

Chyba łyknę z tego ORBSMART'a

Nie znam urządzenia. Zakładam, że chodzi Obsmart R81. Poza drobnymi szczegółami wygląda zupełnie jak Zidoo Z9X. ;) Nie wiem co ten playerek potrafi.

Przykładowo na Amazonie tylko ~200,-pln różnicy między nimi. Może warto zaryzykować?

Tylko jedna sprawa. Zidoo ma naprawdę świetny support jeżeli chodzi o aktualizacje, forum, itp. Też jak Ty mam szafę starych playerów o których  producent  zapomniał albo się zestarzały, więc dla mnie to duży plus dla Zidoo.

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dobra, dobra - dzięki Chyba łyknę z tego ORBSMART'a. Koszt 950 PLN i mam 30 na zwrot. A może na blackfriday będzie jeszcze taniej?    

Osobiście np dla mnie wsparcie producenta i rozwiązywanie problemów jest istotne a tu wiadomo że zidoo stoi na wysokości zadania. Jeśli nie z9x rozważałeś z1000pro lub uhd3000? To już są całkiem ciekawe boxy które spokojnie można wyeksponować obok innych urządzeń AV, różnią się od z9x zasilaniem, budowa, wbudowanymi kieszeniami na HDD, inne GUI, uhd3000 ma tez więcej pamięci i wbudowany DAC.  Generalnie jednak parametry odtwarzania powinny być podobne bo ten sam chip.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.11.2022 o 15:25, szewi napisał:

Osobiście np dla mnie wsparcie producenta i rozwiązywanie problemów jest istotne a tu wiadomo że zidoo stoi na wysokości zadania. Jeśli nie z9x rozważałeś z1000pro lub uhd3000? To już są całkiem ciekawe boxy które spokojnie można wyeksponować obok innych urządzeń AV, różnią się od z9x zasilaniem, budowa, wbudowanymi kieszeniami na HDD, inne GUI, uhd3000 ma tez więcej pamięci i wbudowany DAC.  Generalnie jednak parametry odtwarzania powinny być podobne bo ten sam chip.  

Wiesz, mnie nie bardzo interesuje to pudełko jako odtwarzacz, ale jako zabawka do niszowych funkcji. Inwestowanie w wyższe modele jest w moich zastosowaniach bez sensu.

Ten ORB jest dla mnie ciekawy, bo przypuszczam, że to może być po prostu klon Z9X. A klony bardzo lubię ;)

Był tu jeden kolega, który go kupił, ale chyba nie zagląda już na forum ... trochę się nie dziwię :(

Poczekam na jakiś impuls....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak no to pewnie warto sprawdzić  - daj znać jeśli kupisz jak to się sprawuje.

Rzeczywiście wyglada podobnie do z9x, na Amazon ma sporo dobrych opinii. 

Edytowane przez szewi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dodaniu do koszyka cena zbliża się do zidoo, więc chyba gra nie warta zachodu.

Dobra, nie spamuję już w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko, że ponieważ cena spadła do 1 kzł, to nabyłem jednak z9x. Po świętach będzie czas na zabawę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi