Trialer88 0 Posted December 5, 2021 Witam serdecznie, od kilku dni przetrzepuje internet w poszukiwaniu informacji na ten temat. Poszukuję wzmacniacza/amplitunera, który podłącze bezpośrednio pod TV (nie mam żadnych konsol, odtwarzaczy blue Ray itp). Na tv oglądam tylko Netflixa i Amazon z wbudowanych fabrycznie aplikacji (telewizor nowiutki Sony X90J). W natłoku amplitunerow na rynku nie potrzebuje odtwarzania plików wideo, chodzi mi tylko wyłącznie o dźwięk. Rozumiem, że dla uzyskania dobrego dźwięku z przednich oraz tylnych kolumn muszę szukać wzmacniacza (amplitunera?), który obsługuje najnowsze kodeki (dd+?) z wejściem HDMI? Napomne odrazu, że nie będą na tym zestawie słuchać muzyki tylko wyłącznie będzie służył do filmów. Czym się sugerować przy zakupie używanego wzmacniacza/amplitunera, żeby się nie zdziwić, że dźwięk z Netflixa w ogóle nie leci lub leci tylko z przednich kolumn? Zależy mi na dźwięku przestrzennym, ale więcej niż 5.1 (w domyślne ma być 5.0) nie upcham w moim malutkim salonie. Czy budżet 1000 zł na sam używany amplituner, który spełni w/w wymagania wystarczy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Trialer88 0 Posted December 6, 2021 Onkyo TX-SR607, nie widzę nigdzie na specyfikacji że ma HDMI arc. Ma za to kodeki dd+ oraz true HD. Czy obsłuży Netflixa? Quote Share this post Link to post Share on other sites
raf7705 971 Posted December 7, 2021 Obsłuży jak ta lala. Quote Share this post Link to post Share on other sites
prodarek 85 Posted December 7, 2021 12 godzin temu, Trialer88 napisał: że ma HDMI arc Bo nie ma ARC więc na tym połączeniu nie obsłuży. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Trialer88 0 Posted December 7, 2021 Obsłuży ale po optyku z gorszym bitratem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
raf7705 971 Posted December 7, 2021 Z Dolby digital. 5.1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Trialer88 0 Posted December 7, 2021 Znalazłem za ok 900 zł Pioneer VSX924. Chyba dużo lepszy wybór? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xisiek 1,738 Posted December 8, 2021 Lepszy 👍 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Trialer88 0 Posted December 8, 2021 Dzięki pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites