Redakcja 10,910 Posted January 13, 2021 Netflix zapowiedział część produkcji oryginalnych, które przygotował na 2021 rok. W ofercie giganta streamingowego znajdzie się cała masa filmowych nowości, a twórcy zapowiadają same gwiazdorskie występy. Oferta imponuje, bo w najbliższych miesiącach mamy obejrzeć przynajmniej 72 duże produkcje, które będą trafiać do serwisu co tydzień! Przeczytaj całość 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
raf7705 966 Posted January 13, 2021 Niestety, samo nazwisko aktorka, już nie jest wyznacznikiem dobrego filmu.Coraz więcej "gwiazd" bierze role w słabych produkcjach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gangi007 345 Posted January 13, 2021 (edited) 28 minut temu, raf7705 napisał: Coraz więcej "gwiazd" bierze role w słabych produkcjach. I tutaj jest problem.Ludzie mięszają ''aktorów''z ''gwiazdami'' i ''celebrytami''.Jak można uważać się za aktora i wystąpić w reklamie biedronki-Chodzi o D.OLBRYCHSKIEGO.Takie dziwne czasy nastały. Edited January 13, 2021 by gangi007 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rgomez 36 Posted January 13, 2021 I tutaj jest problem.Ludzie mięszają ''aktorów''z ''gwiazdami'' i ''celebrytami''.Jak można uważać się za aktora i wystąpić w reklamie biedronki-Chodzi o D.OLBRYCHSKIEGO.Takie dziwne czasy nastały.Jeżeli dla Ciebie zarabianie pieniędzy to dziwne czasy to proponuję zrzec się pensji za wykonywaną pracę. Aktorstwo to zawód a nie hobby. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gangi007 345 Posted January 13, 2021 7 minut temu, rgomez napisał: Jeżeli dla Ciebie zarabianie pieniędzy to dziwne czasy to proponuję zrzec się pensji za wykonywaną pracę. Aktorstwo to zawód a nie hobby. 💩=💲 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deimos 858 Posted January 14, 2021 (edited) Dwayne Johnson - nazywanie go aktorem to lekka przesada. W USA ma opinie miernoty...To on spowodował znaczny spadek popularności serii "Szybcy i wściekli" odkąd go tam umieszczono jako "aktora"! Edited January 14, 2021 by Deimos 1 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted January 14, 2021 (edited) Godzinę temu, Deimos napisał: W USA ma opinie miernoty...To on spowodował znaczny spadek popularności serii "Szybcy i wściekli" odkąd go tam umieszczono jako "aktora"! chyba bajki piszesz - spadek ? ja tu widzę ostro pnącą się w górę krzywą https://www.statista.com/statistics/608148/box-office-revenue-fast-and-furious/ akurat lubię Dwayne'a - taki sam z niego aktor jak z innych osiłków: Schwarzeneger, Stalone, Vin Diesel, Statham, ... tylko weselszy - nie ma tak spiętych pośladów jak gra -polecam Sztanga i Cash - film głupi ale można się pośmiać (jak się lubi ten rodzaj humoru) Edited January 14, 2021 by klaus71 1 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
LV426 737 Posted January 14, 2021 Netflix? To ten twór propagujący poprzez swoje twory "postępowe" myślenie, w tym prdofilie? I miałbym za to płacić? Ludzie to naprawdę są dziwni. Wystarczy nachalna reklama. Łatwy pieniądz dla wszelkich stron internetowych bo już wszystkie promują ten twór. Nawet te bez związku z filmami. 1 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted January 14, 2021 (edited) 23 minuty temu, LV426 napisał: w tym prdofilie? podasz w jakim tytule to robią? tak z ciekawości pytam w sumie nie wiem co wy tak na tego netflixa wjeżdżacie - dla mnie tam praktycznie nic ciekawego nie ma a jak jakaś pozycja jest lepsza (np. ostatni film z Clooneyem, wcześniej SF z Sandrą Bullock) to właśnie jest tam wrzucony jeden znany aktor - na zachętę - dla mnie to lepszy kierunek niż tona seriali z nieznanymi aktorami i najczęściej drętwym scenariuszem (ostatnio zmęczyłem Discovery - lubię SF ale ten poziom absurdu jaki tam momentami jest po prostu aż boli) może jest szansa że jak jakiś znany aktor w to będzie wchodził to będzie choć trochę lepiej i ambitniej Edited January 14, 2021 by klaus71 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted January 14, 2021 Jest parę netflixowych filmów wartych uwagi np wg mnie "Nie otwieraj oczu" czy zbiór opowieści westernownych braci Cohen (tytułu nie pamiętam), ale generalnie jak wykupiłem, a właściwie miałem za darmo miesięczny okres próbny jakieś 2 lata temu tak wszystko co chciałem obejrzałem w ciągu miesiąca... Pamiętajmy też o oscarowej "Romie" ... Większość seriali i filmów jest na poziomie bardzo przeciętnym. Znacznie lepsze seriale ma HBO. Do tego prawie w każdym filmie czy serialu netflixowym jest przemycana jakaś idea gejów, czarnych czy mniejszości (co mi osobiście nie przeszkadza, ale czasami śmieszy bo często jest to robione na siłę) 1 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
LV426 737 Posted January 14, 2021 (edited) @klaus71 Umknęła Ci afera związana z Cuties? Tłumaczenia Netflixa są tak głupie jak ta cała ich propaganda "równości" na siłę Napisał o tym Adam60. Edited January 14, 2021 by LV426 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted January 14, 2021 16 minut temu, LV426 napisał: @klaus71 Umknęła Ci afera związana z Cuties? Tłumaczenia Netflixa są tak głupie jak ta cała ich propaganda "równości" na siłę i co wycofali ten "Cuties" ? dostał nagrodę na Sundance to chyba to coś ambitniejszego niż kolejny sezon czarownicy Sabriny 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted January 14, 2021 Oj ten Netflix... Nawet w Star Trek muszą być geje.... Jak pisałem wcześniej - mi to nie przeszkadza, a Polakom nawet się przyda żeby byli bardziej tolerancyjni, ale czasami robione coś na siłę może odnieść odwrotny skutek...😉 Po paru filmach oryginalnych Netflixa zanim zaczynałem coś oglądać zastanawiałem się w którym momencie odpali polityczna poprawność i właściwie zawsze był jakiś wątek równości czy mniejszości (wszystko jedno jakich.... 😁 ) Serialu Netflixa nie oglądałem żadnego i uważam, że nie mają nawet startu do seriali HBO, które słowu "serial" nadało nowe znaczenie... Bo niektóre seriale są tak dobre, że mogłyby dostawać Oscary jak by była taka kategoria. Filmy Netflixa są z reguły przeciętne. Jest parę bardzo dobrych lub dobrych. Z wybitnych to właściwie "Roma" choć akurat mnie to jakoś nie rzuciło na ziemię, że mogę napisać iż np. to najlepszy film dekady... PS. Nieświadomie skłamałem w pierwszej części wypowiedzi- owszem oglądałem jeden serial - "Star Trek" przez sentyment i to, że jestem fanem tego uniwersum no i "Star Trek" na tle innych seriali z lat 80tych i 90tych i 60tych wygląda ok, no, ale to żadne pocieszenie... 😉 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted January 14, 2021 Godzinę temu, Adam60 napisał: PS. Nieświadomie skłamałem w pierwszej części wypowiedzi- owszem oglądałem jeden serial - "Star Trek" przez sentyment i to, że jestem fanem tego uniwersum patriotą nie jesteś? wstyd nie oglądnąć Wiedzmina i 1983 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted January 14, 2021 33 minuty temu, klaus71 napisał: patriotą nie jesteś? wstyd nie oglądnąć Wiedzmina i 1983 Obydwa weszły jak już nie miałem Netflixa. Tzn 1983 wszedł jak miałem końcówkę 2 dni i przewinąłem jakiś odcinek, ale wydawał mi się dość idiotyczny. Aż nie mogłem uwierzyć, że to było od Agnieszki Holland, którą cenię, ale nie każdy jej film jest wg mnie dobry. Np bardzo mi się podobało "W ciemności", ale już "Janosik, historia prawdziwa" (co zrobiła razem z córką Kasią Adamik) to dla mnie nie do przejścia było... 😉 Nie wiem dlaczego, ale szczególnie zapamiętałem scenę jak jakaś dziewczyna rodzi martwy płód, a tam... ordynarna lalka (jak ze sklepu z zabawkami i to z PRL, bo teraz robią bardziej prawdziwe... ). Ale oczywiście cały film to była porażka pod praktycznie każdym względem... Ostatni film jaki jej widziałem czyli "Obywatel Jones" przyzwoity, choć mogło by być więcej scen z Ukrainy... Ale dobrze pokazuje jak zachód nie wierzył w to co się działo za Stalina... Ale to nie filmweb więc nie ma co się rozpisywać... Quote Share this post Link to post Share on other sites