Mariusz123a 0 Posted January 10, 2021 Witam w najbliższym czasie planuje zakupić tv ale nie mam pojęcia jaki wybrać. zależy mi na jak najlepszym stosunku jakości do ceny oraz mogę wydać maksymalnie 4tys zł a planowana wielkość to 65cali. Najlepiej żeby byl to tv od LG ponieważ mają fajne rozwiązanie z pilotem magic ale tv innej firmy też mogę wziąć pod uwagę 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? XXm2 20m2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Xm 4.3m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Zazwyczaj naprzeciwko ale matryca umożliwiająca patrzenie pod kątem to wg mnie fajna sprawa5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć 6. Jak słońce świeci w pokoju ? Czasami światło bd padać na telewizor ale raczej rzadko7. Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Pilot magic jak LG albo podobne rozwiązanie 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Hd10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Brak11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? ~212. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam zdania13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej nie może od święta 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 65 na pewno nie mniej18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nic19. Preferencje co do marki ? LG że względu na pilot magic 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie musi 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000zl 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Nie Quote Share this post Link to post Share on other sites
pan.arnold 45 Posted January 12, 2021 Jeżeli dobre kąty widzenia i dobra jasność matrycy to zainteresuj się modelem 65PUS8535. Android z wbudowanym Chromecastem naprawdę świetnie się sprawdza. Quote Share this post Link to post Share on other sites