Redakcja 10,884 Posted January 9, 2021 Łańcuccy policjanci wspólnie z funkcjonariuszami zajmującymi się zwalczaniem cyberprzestępczości Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie przerwali proceder nielegalnej dystrybucji sygnału telewizyjnego. Za sharing odpowie 41-letni mieszkaniec gminy Białobrzegi, który poprzez sieć internetową udostępniał programy płatnych platform cyfrowych. Przeczytaj całość 1 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted January 9, 2021 (edited) Powinni się jeszcze wziąć za wszystkich co mają pirackie gry i filmy na dyskach i w ogóle zaostrzyć prawo autorskie tak żeby filmy były tak samo traktowane jak gry czyli: wchodzi policja na chatę i masz jakiś film na dysku 1:1 czy rip (wszystko jedno) i momentalnie musisz pokazać, ze masz oryginalny film na płycie, a to na dysku to tylko dozwolona kopia zapasowa... No i w ogóle policja powinna się za to wziąć bo Polska wciąż pozostaje w czołówce państw UE z piractwem na czele. A legalni twórcy na tym cierpią. Edited January 9, 2021 by Adam60 1 3 3 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
cinemahd 13 Posted January 9, 2021 Oczywiście. Przy okazji musisz pokazać paragon na cały sprzęt w chacie. 2 1 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Repugnant 32 Posted January 9, 2021 i paragony na material z ktorego jest chata 1 1 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 A najlepiej zaświaczenie od hubia, ze on pozwolił, i ze to co maja to mogą mieć i oglądać... 2 1 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barnaba 1,078 Posted January 9, 2021 No i zaświadczenie o szczepieniu 1 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 (edited) Tak i jeszcze od proboszcza, ze co niedziele jest w kościele, i ze tylko konsekrowanymi rękoma.... dotyka pilota... Edited January 9, 2021 by Nygus 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Repugnant 32 Posted January 9, 2021 i ze wszystko w domu poswiecone jest Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted January 9, 2021 Akurat te żarty o poświęceniu to nie bardzo do mnie bo ja nie zaliczam się do katolandu 😁 i sam mam wiele zastrzeżeń szczególnie do "katolików" co to latają co chwila do kościoła, a w życiu są ogromnymi hipokrytami i podłymi ludźmi. Ale uważam, że to już nie te czasy kiedy gra kosztowała pół średniej pensji. I dzisiaj żeby ludzie nie mogli korzystać ze stremingu, TV czy płyt tylko musieli piracić... Ale to moje zdanie... 1 3 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Groszek 554 Posted January 9, 2021 No i Paszport Polsatu do okazania warto mieć pod ręką... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted January 9, 2021 (edited) 1 godzinę temu, Adam60 napisał: Powinni się jeszcze wziąć za wszystkich co mają pirackie gry i filmy na dyskach i w ogóle zaostrzyć prawo autorskie tak żeby filmy były tak samo traktowane jak gry czyli: wchodzi policja na chatę i masz jakiś film na dysku 1:1 czy rip (wszystko jedno) i momentalnie musisz pokazać, ze masz oryginalny film na płycie, a to na dysku to tylko dozwolona kopia zapasowa... No i w ogóle policja powinna się za to wziąć bo Polska wciąż pozostaje w czołówce państw UE z piractwem na czele. A legalni twórcy na tym cierpią. Tak się sam ze sobą założyłem jak dużo dostanę negatywnych emotionów w jak krótkim czasie po tym poście... Jest jak myślałem... A to Polska właśnie - jak można cwaniakować i bezkarnie okradać to dlaczego to ukrócić... Edited January 9, 2021 by Adam60 2 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 15 minut temu, Adam60 napisał: Tak się sam ze sobą założyłem jak dużo dostanę negatywnych emotionów w jak krótkim czasie po tym poście... Jest jak myślałem... A to Polska właśnie - jak można cwaniakować i bezkarnie okradać to dlaczego to ukrócić... Wygrałeś zakład? 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
raf7705 966 Posted January 9, 2021 Niedługo będziesz sam do siebie pisał i sam sobie odpowiadał, cytując siebie .A nie....Ty to już robisz! 1 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted January 9, 2021 (edited) 3 godziny temu, Adam60 napisał: Powinni się jeszcze wziąć za wszystkich co mają pirackie gry i filmy na dyskach i w ogóle zaostrzyć prawo autorskie tak żeby filmy były tak samo traktowane jak gry czyli: wchodzi policja na chatę i masz jakiś film na dysku 1:1 czy rip (wszystko jedno) i momentalnie musisz pokazać, ze masz oryginalny film na płycie, a to na dysku to tylko dozwolona kopia zapasowa... czyli tęsknisz za czasami PRLu - wchodzą na chatę a paragraf się znajdzie Edited January 9, 2021 by klaus71 1 1 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xisiek 1,697 Posted January 9, 2021 No i po temacie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted January 9, 2021 Nie, nie po temacie, dopiero się zacznie rozkręcać... nikt go nie rozumie, wszyscy go hejtuja, tragedia narodowa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barnaba 1,078 Posted January 10, 2021 poczekamy... zapewne ma jakiegoś JOKERA w rękawie 🤡 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Repugnant 32 Posted January 11, 2021 On 1/10/2021 at 1:02 AM, Barnaba said: poczekamy... zapewne ma jakiegoś JOKERA w rękawie 🤡 ale czy jest aby legalny:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
vvalery 180 Posted January 11, 2021 W dniu 9.01.2021 o 18:39, Adam60 napisał: Powinni się jeszcze wziąć za wszystkich co mają pirackie gry i filmy na dyskach i w ogóle zaostrzyć prawo autorskie tak żeby filmy były tak samo traktowane jak gry czyli: wchodzi policja na chatę i masz jakiś film na dysku 1:1 czy rip (wszystko jedno) i momentalnie musisz pokazać, ze masz oryginalny film na płycie, a to na dysku to tylko dozwolona kopia zapasowa... No i w ogóle policja powinna się za to wziąć bo Polska wciąż pozostaje w czołówce państw UE z piractwem na czele. A legalni twórcy na tym cierpią. Człowieku wyjeżdżasz tu z jakimiś górnolotnymi rzeczami......, a potem się dziwisz że odbija się to negatywnie . Powinieneś zacząć od zwykłego abonamentu RTV .... który mam nadzieję obowiązkowo płacisz. 😁😁 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pupil 23 Posted January 11, 2021 A tego Chińczyka co go nie mogą znaleźć złapią w końcu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
LV426 737 Posted January 11, 2021 Co Ja Czytam ? BUAAAAHAHAHAHAHAHA! Bo w innych krajach to ludzie nie kombinują i tylko kupują co im korporacje pod nos podstawią. Bo w innych krajach to sami krezusi... Ehhhh... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xisiek 1,697 Posted January 11, 2021 Zdecydowanie - zatrzymali plotkę, ale bardzo dobrze bo to typ robił to zwykła, ordynarna kradzież + czerpanie korzyści/paserka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xisiek 1,697 Posted January 11, 2021 3 godziny temu, LV426 napisał: Bo w innych krajach to sami krezusi... Czy ja dobrze rozumiem - akceptujesz/ wręcz popierasz kradzież sygnału ? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
LV426 737 Posted January 11, 2021 Tylko napisałem że to nie tylko w PL takie cuda bo się tam wyżej Adam oburzył jakby to jemu kradli. Quote Share this post Link to post Share on other sites