boross 0 Posted January 6, 2021 (edited) Cześć Wszystkim, Postanowiłem wreszcie połączyć wszystkie elementy posiadanego kina domowego i za cholerę nie mogę ustawić połączenia video do dwóch odbiorników. Źródłem obrazu jest dekoder NC + (4k) Wygląda to tak: 1) NC+ (HDMI) ---- Amp (HDMI CBL/SAT) / (HDMI OUT ARC MAIN/SUB) ------ TV (HDMI) - wszystko działa. 2) NC+ (HDMI) ---- Amp (HDMI CBL/SAT) / (HDMI OUT ARC MAIN) ------ TV (HDMI) plus (HDMI OUT SUB) ---- Projektor (HDMI) - nic nie działa (ani TV, ani Projektor) 3) NC+ (HDMI) ---- Amp (HDMI CBL/SAT) / (HDMI OUT ARC MAIN/SUB) ------ Projektor (HDMI) - nie działa 4) NC+ (HDMI) ---- Projektor (HDMI) - działa Ustawienia HDMI IMPUT CBL/SAT na HDCP 2.2 Rest nie pomógł. Sprzęt: dekoder NC+, TV Samsung, Amplituner Onkyo TW656, Projektor Epson TW 6700w Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. Bartosz Borowski Edited January 6, 2021 by boross dodatkowa informacja Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Barnaba 1,078 Posted January 6, 2021 Problem HDCP znany i opisywany: onkyo + proj + tv + nc Rozwiązaniem jest splitter np taki jak tu: Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 boross 0 Posted January 7, 2021 Dzięki za rozwiązanie. Czyli sprawa częsta.... Spliter zamówiony. Jak przyjdzie i podłączę dam znać czy działa . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cześć Wszystkim,
Postanowiłem wreszcie połączyć wszystkie elementy posiadanego kina domowego i za cholerę nie mogę ustawić połączenia video do dwóch odbiorników.
Źródłem obrazu jest dekoder NC + (4k)
Wygląda to tak:
1) NC+ (HDMI) ---- Amp (HDMI CBL/SAT) / (HDMI OUT ARC MAIN/SUB) ------ TV (HDMI) - wszystko działa.
2) NC+ (HDMI) ---- Amp (HDMI CBL/SAT) / (HDMI OUT ARC MAIN) ------ TV (HDMI)
plus (HDMI OUT SUB) ---- Projektor (HDMI) - nic nie działa (ani TV, ani Projektor)
3) NC+ (HDMI) ---- Amp (HDMI CBL/SAT) / (HDMI OUT ARC MAIN/SUB) ------ Projektor (HDMI) - nie działa
4) NC+ (HDMI) ---- Projektor (HDMI) - działa
Ustawienia HDMI IMPUT CBL/SAT na HDCP 2.2
Rest nie pomógł.
Sprzęt: dekoder NC+, TV Samsung, Amplituner Onkyo TW656, Projektor Epson TW 6700w
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Bartosz Borowski
Edited by borossdodatkowa informacja