Jump to content
  • 0
wojtek pałka

Problem z Youtube na tv box

Question

Elo jestem tu nowy i was pozdrawiam i odrazu pytam 

Kolega prowadzi sklep komputerowy i sprzedaje te ustrojstwa i np taki jeden box

Android 6.0 

Procesor amlogic s905x quad-core arm cortex a53 

Procesor graficzny penta core mali 450 750Mhz

Rom 8GB Ram 1GB DDR3

Oraz pare innych o podobnych podzespolach testowal , jak i tez testowal lepsze mocniejsze mianowicie youtube 

1 jakie wymagania ma yt

2 nwm czy to wina yt i jego wymagan czy sam player uzywany na yt swiruje

Chodzi o to ze: na tych slabszych boxach o podobnych parametrach jakie podalem aplikacja yt bardzo dlugo wczytuje i lubi zawiesic , przez strony www to filmiki na samym poczatku sie jakaja , troszke lepiej sytualcja wyglada na mocniejszych boxach ale nadal yt swiruje, dlaczego tak jest? W porownaniu do np netflix cda badz innej jakiejkolwiek stronki gdzie mozna ogladac yt wypada blado , na innych portalach filmy chodza super plynnie tylko na tym yt sie laguje , dlaczego tak jest i od czego to zalezy? Na smartfonie yt chodzi dobrze jak formula1. Pozdrawiam

4 answers to this question

Recommended Posts

• -1
50 minut temu, UHD fan napisał:

Android 6 to balast technologiczny = muzeum. Oddaj i kup TV BOX z A9.

Nie zrozumiales co napisalem , a tam wyraznie pisze ze kolega rozne boxy testowal a ja podalem parametry pierwszego lepszego boxa tak aby bylo wiadomo o co chodzi, rozne boxy mysmy sprawdzali o podobnych podzespolach do tych ktore podalem i youtube do [beeep]y dziala , na tych lepszych boxach o nowszym systemie tez yt nie chodzilo za ciekawie , i ja pytam dlaczeo do kur nedzy bo juz mam dosc tego mam nerwy i chce znac odpowiedz , dlaczego na tych boxach freedisc cda daylimotion nawet hbo netflix czy kodi zapierdalaja a youtube czy to ze strony czy z apki ni chu. kuleje apka sie zawiesza a przez strone filmy laguja , dlaczego nawet na takim boxie nvidia shield nie bylo ciekawie z yt moze i dobrze filmy odtwarza na nvidi ale sama aplikacja dlugo sie uruchamia, dlaczego kur. jego mac