GerbaPL 1 Posted December 17, 2020 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 22m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4-5m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ?3-4 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Głównie na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Początkowo stać, później będzie wisiał6. Jak słońce świeci w pokoju ? pada na ekran zazwyczaj, ale głównie oglądamy w nocy7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG LED z 3D (modelu nie pamiętam, jakiś z 2013 roku)8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV z wieloma aplikacjami9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Dekoder nc+, ale głównie pod Netflixa i streamingi ma być TV10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Kino Domowe, dekoder11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-3 godziny12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie ma większego znaczenia13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Głównie filmy, czasami raz na tydzień mecz.14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Jeśli chodzi o aplikacje Smart TV to Netflix, HBO,Amazon, Spotify.15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie zamierzam grać16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami 90%17. Preferencje co do wielkości? 65 cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Duży clouding19. Preferencje co do marki ? LG (mam dobrą opinię do nich)20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie musi21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500-3700 maksymalnie. 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Jeśli nie będzie to trudne to tak. Myślałem teraz o : Philips 65PUS8535, Sony KD-65X7055 , LG LED 65NANO816. Który z tych modeli byłby najlepszy? Ewentualnie coś jeszcze w tej cenie. Samsunga unikam, w październiku wziąłem z serii Q70 Samsunga, i clouding był tam ogromny, oddaliśmy TV i zniechęciliśmy się do marki. Do LG mamy zaufanie bo mamy TV w salonie LED 7 letniego już, na nim clouding minimalny był od nowości i 0 problemów z telewizorem przez ponad 7 lat użytku, jedynie kiepskie Smart TV miał bo obecnie nie działają już appki. Który model by tu ludzie polecili? Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites