Redakcja 10,884 Posted December 11, 2020 Debiut gry Cyberpunk 2077 zdecydowanie nie należy do najłatwiejszych. Od wczoraj gracze zmagają się z przytłaczającą liczbą błędów, które często wręcz uniemożliwiają zabawę. Problemy dotyczą szczególnie wersji na konsole. Teraz z kolei analiza HDR-u na PS5 i Xbox Series X, której podjął się Vincent Teoh z HDTVTest, wykazała nieprawidłową implementację tej technologii. Przeczytaj całość 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted December 11, 2020 (edited) Nie rozumiem zupełnie ludzi którzy kupują sprzęt czy gry w dniu premiery... Od ZAWSZE było wiadomo, że cierpią one na "choroby wieku dziecięcego"... Trzeba poczekać min pół roku żeby sprawdzić czy pierwsza seria nowej generacji konsol czy zaraz wypuszczona gra nie ma błędów, które się poprawi... No, ale jak dorośli faceci w wieku 29 lat są jak 5latki i MUSZĄ JUŻ MIEĆ, NATCHMIAST to marketingowcy zrobią wszystko aby coś wyszło przed świętami i cyrk się kręci... Ale są też uczciwe firmy, które wypuszczają produkt kiedy dokładnie wiadomo, że jest ok. Przykład ? DLC Iberia do ETS2. DLC prawie zawsze wychodziły do tej gry przed świętami, ale producenci chcieli najpierw ją tak poprawić aby była doskonała, a poprawią dopiero na początku 2021 r. więc i premierę DLC przesunęli... Natomiast inna sprawa, że Cyber Punk tworzony tak długo - jak mógł w ogóle wyjść z jakimiś błędami ? O PS5 nawet nie wspominam... No, ale jak niepełnosprytni klienci kupują to dlaczego ich nie kroić ? Edited December 11, 2020 by Adam60 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rgomez 36 Posted December 12, 2020 Nie rozumiem zupełnie ludzi którzy kupują sprzęt czy gry w dniu premiery... Od ZAWSZE było wiadomo, że cierpią one na "choroby wieku dziecięcego"... Trzeba poczekać min pół roku żeby sprawdzić czy pierwsza seria nowej generacji konsol czy zaraz wypuszczona gra nie ma błędów, które się poprawi... No, ale jak dorośli faceci w wieku 29 lat są jak 5latki i MUSZĄ JUŻ MIEĆ, NATCHMIAST to marketingowcy zrobią wszystko aby coś wyszło przed świętami i cyrk się kręci... Ale są też uczciwe firmy, które wypuszczają produkt kiedy dokładnie wiadomo, że jest ok. Przykład ? DLC Iberia do ETS2. DLC prawie zawsze wychodziły do tej gry przed świętami, ale producenci chcieli najpierw ją tak poprawić aby była doskonała, a poprawią dopiero na początku 2021 r. więc i premierę DLC przesunęli... Natomiast inna sprawa, że Cyber Punk tworzony tak długo - jak mógł w ogóle wyjść z jakimiś błędami ? O PS5 nawet nie wspominam... No, ale jak niepełnosprytni klienci kupują to dlaczego ich nie kroić ? A jakież to problemy ma konsola ps5? Ja mam, znajomi mają i sobie chwalimy. Ps4 też kupiłem na premierę i działa do dzisiaj. Nie rozumiem tego stwierdzenia że nie kupuje się na premierę. Choroby wieku dziecięcego? Kurdę, to chyba jakaś paranoja. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ma_ko 313 Posted December 13, 2020 W dniu 11.12.2020 o 15:26, Adam60 napisał: Nie rozumiem zupełnie ludzi którzy kupują sprzęt czy gry w dniu premiery... Od ZAWSZE było wiadomo, że cierpią one na "choroby wieku dziecięcego"... Trzeba poczekać min pół roku żeby sprawdzić czy pierwsza seria nowej generacji konsol czy zaraz wypuszczona gra nie ma błędów, które się poprawi... No, ale jak dorośli faceci w wieku 29 lat są jak 5latki i MUSZĄ JUŻ MIEĆ, NATCHMIAST to marketingowcy zrobią wszystko aby coś wyszło przed świętami i cyrk się kręci... Ale są też uczciwe firmy, które wypuszczają produkt kiedy dokładnie wiadomo, że jest ok. Przykład ? DLC Iberia do ETS2. DLC prawie zawsze wychodziły do tej gry przed świętami, ale producenci chcieli najpierw ją tak poprawić aby była doskonała, a poprawią dopiero na początku 2021 r. więc i premierę DLC przesunęli... Natomiast inna sprawa, że Cyber Punk tworzony tak długo - jak mógł w ogóle wyjść z jakimiś błędami ? O PS5 nawet nie wspominam... No, ale jak niepełnosprytni klienci kupują to dlaczego ich nie kroić ? W tym wypadku raczej napisałbym, nie kupuje się gier CDR w dniu premiery..., pewnie podobnie jak Wieśniakiem będzie dobrze po około roku..., ale faktycznie premierę zj.....i zamaszyście... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted December 13, 2020 (edited) 3 godziny temu, ma_ko napisał: W tym wypadku raczej napisałbym, nie kupuje się gier CDR w dniu premiery..., pewnie podobnie jak Wieśniakiem będzie dobrze po około roku..., ale faktycznie premierę zj.....i zamaszyście... nie jest tak źle - gra się w zasadzie nie sypie - można grać Edited December 13, 2020 by klaus71 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gangi007 345 Posted December 13, 2020 4 godziny temu, ma_ko napisał: W tym wypadku raczej napisałbym, nie kupuje się gier CDR w dniu premiery Na konsole jest fatalnie.Na PC za 7-9K jest Ok.W dniu premiery najlepiej kupować gry Nintendo. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ma_ko 313 Posted December 14, 2020 Nie jest fatalnie , przynajmniej na aktualna generacje..., ale jest bez szalu , i wcale tez nie jest tak ze chodzi dobrze na laptopach za 7-9 tyś bo działa całkiem dobrze na średnich kofigach i duzo lepiej niż na konsolach... 14 godzin temu, klaus71 napisał: nie jest tak źle - gra się w zasadzie nie sypie - można grać Zgodzę się z Tobą można, tylko czemu mam grać na nowej generacji konsoli z wersja na stara która co ciekawe nie była grywalna na ta stara "konsole" w dniu premiery..., a na Nowa nie niesie niczego po co się kupuje nowa konsole... mam Xbox One X i ta konsola praktycznie działa z ta gra identycznie jak Xbox X.... Coś tu nie "pykło" i to mocno...nie sadzisz...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted December 14, 2020 Godzinę temu, ma_ko napisał: Coś tu nie "pykło" i to mocno...nie sadzisz...? ale co miało pyknąć ? jesli na xbox series x działa jak na xbox one x to chyba wina sprzętu że za mały przyrost mocy jest i nie widać różnicy w grafice? zresztą chyba mówili że wersja na nowe konsole będzie później ale przynajmniej w gratisie ja się nie dziwię - widac że czasu zabrakło to nie będą optymalizować dla ps5/xbsx skoro tych konsol jest kilka milionów tylko optymalizację trzeba robić dla ps4pro/xb1x bo tych jest 10razy więcej 14 godzin temu, gangi007 napisał: Na PC za 7-9K jest Ok.W dniu premiery najlepiej kupować gry Nintendo. ja mam pcta chyba sprzed 7 lat (jakiś i7 3770k) i tylko w miarę nowa kartę graficzną dałem rtx2080 i działa - fakt że 4k i ustawienia ultra to za dużo ale ogólnie jest nieźle nawet gra nie leci z dysku SSD 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ma_ko 313 Posted December 14, 2020 Ja mam alienware z przed 2 lat i śmiga aż miło.., ale wersja na Xbox x jestem ciut zawiedziony..., poprzednia generacje jednak zawalili nie mówię o Pro 🙂 nie potrzebnie obiecywali ze bedzie smigac... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingooo 375 Posted December 18, 2020 W dniu 11.12.2020 o 15:26, Adam60 napisał: No, ale jak niepełnosprytni klienci kupują to dlaczego ich nie kroić ? Pełnosprytni są zacofani I nie chodzi tu o Cyberpunka 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites