Jump to content
Redakcja

Już o 13:00 rusza kolejna sprzedaż konsol PS5 w limitowanej ilości. Ostatni moment w tym roku? Gdzie zakupimy upragniony sprzęt?

Recommended Posts

Już o 13:00 rusza kolejna sprzedaż konsol PS5 w limitowanej ilości. Ostatni moment w tym roku? Gdzie zakupimy upragniony sprzęt?

Już dziś o 13:00 rusza kolejna sprzedaż konsoli PlayStation 5, obecnie której zakup w sklepie graniczy z cudem. Nowa partia sztuk ma trafić do RTV Euro AGD a ich ilość będzie oczywiście mocno ograniczona. O całym fakcie poinformował sam sklep wysyłając stosowne komunikaty do osób, które wyraziły wcześniej chęć zamówienia sprzętu.

Przeczytaj całość

No Pan Janusz razem z panią Grażyną już zacierają rączki.90% puli i tak kupią cwaniaki i wystawią na Allegro za 5k.Dziwię się że samo Sony oraz sklepy sprzedające mają  głęboko w [beeep]IE że jedna prywatna osoba odsprzedaje z 3 lub więcej sztuk nowych konsol.A od nowych sztuk chyba należy sie też podatek od wzbogacenia???

• Sad 1

Godzinę temu, gangi007 napisał:

No Pan Janusz razem z panią Grażyną już zacierają rączki.90% puli i tak kupią cwaniaki i wystawią na Allegro za 5k.Dziwię się że samo Sony oraz sklepy sprzedające mają  głęboko w [beeep]IE że jedna prywatna osoba odsprzedaje z 3 lub więcej sztuk nowych konsol.A od nowych sztuk chyba należy sie też podatek od wzbogacenia???

To, że komuna wraca to niestety fakt, ale żeby od razu na takim forum... ;)

Podatek od wzbogacenia, domiar itp. terminy to raczej przeszłe. Teraz mamy podatek dochodowy, ew. w wariancie 75% od nieujawnionych źródeł.

Sprzedaż tego typu (kilka nowych konsoli) kwalifikuje się w oczywisty sposób do opodatkowania, ale to chyba nas nie interesuje?

• Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 1

Z tego co słyszałem na jednym z kanałów YT - Allegro usunęło wszystkie oferty z PS5 od prywatnych osób z cenami po 5k .  Podobno zostało jeszcze na OLX...

Mnie to przypomina numizmatykę. Kiedy wychodzi nowa moneta kolekcjonerska wykupują, a potem sprzedają o wiele drożej...

Bardziej od takich sprzedawców nie rozumiem kupujących... No, ale kto bogatemu zabroni...

• Like 2
  • Haha 1

9 minut temu, Barnaba napisał:

To, że komuna wraca to niestety fakt, ale żeby od razu na takim forum.

Może ''BARNABA'' sam sprzedaje i moje słowa zabolały?

• Upvote 1
  • Like 1
  • Sad 1

1 minutę temu, gangi007 napisał:

Może ''BARNABA'' sam sprzedaje i moje słowa zabolały?

Przejrzałeś mnie. Tak mnie boli, że ci sprzedam po "znajomości" za 4999. Dla obcych cena większa 🤡

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 1

1 minutę temu, Barnaba napisał:

Przejrzałeś mnie. Tak mnie boli, że ci sprzedam po "znajomości" za 4999. Dla obcych cena większa 

Daję 4499.Może być.

No i co, że sprzedają...
Jest popyt, to i podaż się dostosowuje.
Dobro luksusowe musi kosztować .
  • Sad 1

kupiłem zestaw, i chyba tylko zestawy były, ale prawdę mówiąc nie zdążyłem zauważyć czy jest jeszcze cos innego :) 

Sony PlayStation 5 + Assassin’s Creed Valhalla + Immortals Fenyx Rising + Watch Dogs Legion + Kamera HD + pad

najciekawsze to adnotacja przy zamówieniu: produkt w magazynie - szybka wysyłka!

Edited by Nygus

kupiłem zestaw, i chyba tylko zestawy były, ale prawdę mówiąc nie zdążyłem zauważyć czy jest jeszcze cos innego  

Sony PlayStation 5 + Assassin’s Creed Valhalla + Immortals Fenyx Rising + Watch Dogs Legion + Kamera HD + pad

najciekawsze to adnotacja przy zamówieniu: produkt w magazynie - szybka wysyłka!
Były tylko zestawy chyba.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Witam uprzejmie

2 godziny temu, Nygus napisał:

:) kupiłem dzisiaj o 13:35 :) w euro

Ta, tylko są ludzie z 13:21 i mają anulowane zamówienia...

Z poważaniem

1 godzinę temu, VAMET napisał:

Witam uprzejmie

Ta, tylko są ludzie z 13:21 i mają anulowane zamówienia...

Z poważaniem

:D to się k... nacieszyłem... moje tez jest anulowane...

Właśnie dostałem maila, ze anulowali. K...

Edited by Nygus

no ja tez dzisiaj specjalnie w biurze wziąłem troche wolnego czasu od 13 siedzialem i odświeżałem strone byl tylko jeden zestaw za 3600 :(  ale jak wam anulowali rowniez zestawy to Masakra :(  ... Przeciez nie bede bral konsoli golej za 4kola  chcialem zrobic prezent na swieta no ale bez przesady z ta cena za 4-5kola... Wiadomo ktos kto nie liczy kasy to jemu to lotto :D  Poczekam ale Ciekawe ile .....

22 minuty temu, Barnaba napisał:

I znowu będzie na mnie...😈

:) na kogoś musi być :) 

Edited by Nygus
  • Like 1

Witam uprzejmie

Godzinę temu, Nygus napisał:

:D to się k... nacieszyłem... moje tez jest anulowane...

Właśnie dostałem maila, ze anulowali. K...

Napisali Ci, jak długo będą kasę oddawać? W ogóle się do nich dodzwonić nie można, nawet nie napisali przyczyny anulowania. Jednak pierwsza myśl jest najlepsza, przeczekać i kupić w sklepie wybierając sobie z kilku różnych pudełek.

Z poważaniem

Za komuny było tak: do sklepu w dostawie było 50 kg szynki. 7-dmio osobowa załoga placówki działkowała się a na ladzie kładli 1,5 kg i trzech pierwszych kupowało po 0,5 kg. 

Jeżeli mam rację to za parę dni będzie wysyp ofert na Allegro.  

Godzinę temu, VAMET napisał:

Witam uprzejmie

Napisali Ci, jak długo będą kasę oddawać? W ogóle się do nich dodzwonić nie można, nawet nie napisali przyczyny anulowania. Jednak pierwsza myśl jest najlepsza, przeczekać i kupić w sklepie wybierając sobie z kilku różnych pudełek.

Z poważaniem

Gdzie tam, nic nie napisali i nic nie wiem, w systemie mam info ze powód anulowania jest podany w mailu a w mailu jest kompletny brak jakiejkolwiek informacji na ten temat... czeski film :) 

Na stronie jest adnotacja ze infolinia dzisiaj działa do 22:00 a na infolinii leci komunikat ze „pracujmy do 21” :) i koniec połączenia :) 

Edited by Nygus

Współczuję przygód i polecam wstrzemięźliwość (zwłaszcza jeśli celem jest gra w demon's souls w te Święta).

Po Nowym Roku będzie takie załamanie popytu, że konsol będzie więcej niż chętnych.