Redakcja 10,857 Posted December 10, 2020 Już dziś o 13:00 rusza kolejna sprzedaż konsoli PlayStation 5, obecnie której zakup w sklepie graniczy z cudem. Nowa partia sztuk ma trafić do RTV Euro AGD a ich ilość będzie oczywiście mocno ograniczona. O całym fakcie poinformował sam sklep wysyłając stosowne komunikaty do osób, które wyraziły wcześniej chęć zamówienia sprzętu. Przeczytaj całość Quote Share this post Link to post Share on other sites
gangi007 345 Posted December 10, 2020 No Pan Janusz razem z panią Grażyną już zacierają rączki.90% puli i tak kupią cwaniaki i wystawią na Allegro za 5k.Dziwię się że samo Sony oraz sklepy sprzedające mają głęboko w [beeep]IE że jedna prywatna osoba odsprzedaje z 3 lub więcej sztuk nowych konsol.A od nowych sztuk chyba należy sie też podatek od wzbogacenia??? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barnaba 1,078 Posted December 10, 2020 Godzinę temu, gangi007 napisał: No Pan Janusz razem z panią Grażyną już zacierają rączki.90% puli i tak kupią cwaniaki i wystawią na Allegro za 5k.Dziwię się że samo Sony oraz sklepy sprzedające mają głęboko w [beeep]IE że jedna prywatna osoba odsprzedaje z 3 lub więcej sztuk nowych konsol.A od nowych sztuk chyba należy sie też podatek od wzbogacenia??? To, że komuna wraca to niestety fakt, ale żeby od razu na takim forum... Podatek od wzbogacenia, domiar itp. terminy to raczej przeszłe. Teraz mamy podatek dochodowy, ew. w wariancie 75% od nieujawnionych źródeł. Sprzedaż tego typu (kilka nowych konsoli) kwalifikuje się w oczywisty sposób do opodatkowania, ale to chyba nas nie interesuje? 1 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam60 724 Posted December 10, 2020 Z tego co słyszałem na jednym z kanałów YT - Allegro usunęło wszystkie oferty z PS5 od prywatnych osób z cenami po 5k . Podobno zostało jeszcze na OLX... Mnie to przypomina numizmatykę. Kiedy wychodzi nowa moneta kolekcjonerska wykupują, a potem sprzedają o wiele drożej... Bardziej od takich sprzedawców nie rozumiem kupujących... No, ale kto bogatemu zabroni... 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barnaba 1,078 Posted December 10, 2020 Mówiłem, że kumuna wraca - milicjanty to się znajo 🤣 1 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gangi007 345 Posted December 10, 2020 9 minut temu, Barnaba napisał: To, że komuna wraca to niestety fakt, ale żeby od razu na takim forum. Może ''BARNABA'' sam sprzedaje i moje słowa zabolały? 1 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barnaba 1,078 Posted December 10, 2020 1 minutę temu, gangi007 napisał: Może ''BARNABA'' sam sprzedaje i moje słowa zabolały? Przejrzałeś mnie. Tak mnie boli, że ci sprzedam po "znajomości" za 4999. Dla obcych cena większa 🤡 1 1 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gangi007 345 Posted December 10, 2020 1 minutę temu, Barnaba napisał: Przejrzałeś mnie. Tak mnie boli, że ci sprzedam po "znajomości" za 4999. Dla obcych cena większa Daję 4499.Może być. Quote Share this post Link to post Share on other sites
raf7705 966 Posted December 10, 2020 No Pan Janusz razem z panią Grażyną już zacierają rączki.90% puli i tak kupią cwaniaki i wystawią na Allegro za 5k.Dziwię się że samo Sony oraz sklepy sprzedające mają głęboko w [beeep]IE że jedna prywatna osoba odsprzedaje z 3 lub więcej sztuk nowych konsol.A od nowych sztuk chyba należy sie też podatek od wzbogacenia??? No i co, że sprzedają...Jest popyt, to i podaż się dostosowuje.Dobro luksusowe musi kosztować . 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted December 10, 2020 kupiłem dzisiaj o 13:35 w euro 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,704 Posted December 10, 2020 4 minuty temu, Nygus napisał: kupiłem dzisiaj o 13:35 w euro były gołe konsole? czy tylko zestawy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted December 10, 2020 (edited) kupiłem zestaw, i chyba tylko zestawy były, ale prawdę mówiąc nie zdążyłem zauważyć czy jest jeszcze cos innego Sony PlayStation 5 + Assassin’s Creed Valhalla + Immortals Fenyx Rising + Watch Dogs Legion + Kamera HD + pad najciekawsze to adnotacja przy zamówieniu: produkt w magazynie - szybka wysyłka! Edited December 10, 2020 by Nygus Quote Share this post Link to post Share on other sites
merio_pl 1 Posted December 10, 2020 kupiłem zestaw, i chyba tylko zestawy były, ale prawdę mówiąc nie zdążyłem zauważyć czy jest jeszcze cos innego Sony PlayStation 5 + Assassin’s Creed Valhalla + Immortals Fenyx Rising + Watch Dogs Legion + Kamera HD + pad najciekawsze to adnotacja przy zamówieniu: produkt w magazynie - szybka wysyłka!Były tylko zestawy chyba.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
VAMET 93 Posted December 10, 2020 Witam uprzejmie 2 godziny temu, Nygus napisał: kupiłem dzisiaj o 13:35 w euro Ta, tylko są ludzie z 13:21 i mają anulowane zamówienia... Z poważaniem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted December 10, 2020 (edited) 1 godzinę temu, VAMET napisał: Witam uprzejmie Ta, tylko są ludzie z 13:21 i mają anulowane zamówienia... Z poważaniem to się k... nacieszyłem... moje tez jest anulowane... Właśnie dostałem maila, ze anulowali. K... Edited December 10, 2020 by Nygus Quote Share this post Link to post Share on other sites
predipall2015 27 Posted December 10, 2020 no ja tez dzisiaj specjalnie w biurze wziąłem troche wolnego czasu od 13 siedzialem i odświeżałem strone byl tylko jeden zestaw za 3600 ale jak wam anulowali rowniez zestawy to Masakra ... Przeciez nie bede bral konsoli golej za 4kola chcialem zrobic prezent na swieta no ale bez przesady z ta cena za 4-5kola... Wiadomo ktos kto nie liczy kasy to jemu to lotto Poczekam ale Ciekawe ile ..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Barnaba 1,078 Posted December 10, 2020 I znowu będzie na mnie...😈 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted December 10, 2020 (edited) 22 minuty temu, Barnaba napisał: I znowu będzie na mnie...😈 na kogoś musi być Edited December 10, 2020 by Nygus 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
VAMET 93 Posted December 10, 2020 Witam uprzejmie Godzinę temu, Nygus napisał: to się k... nacieszyłem... moje tez jest anulowane... Właśnie dostałem maila, ze anulowali. K... Napisali Ci, jak długo będą kasę oddawać? W ogóle się do nich dodzwonić nie można, nawet nie napisali przyczyny anulowania. Jednak pierwsza myśl jest najlepsza, przeczekać i kupić w sklepie wybierając sobie z kilku różnych pudełek. Z poważaniem Quote Share this post Link to post Share on other sites
UHD fan 142 Posted December 10, 2020 Za komuny było tak: do sklepu w dostawie było 50 kg szynki. 7-dmio osobowa załoga placówki działkowała się a na ladzie kładli 1,5 kg i trzech pierwszych kupowało po 0,5 kg. Jeżeli mam rację to za parę dni będzie wysyp ofert na Allegro. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nygus 375 Posted December 10, 2020 (edited) Godzinę temu, VAMET napisał: Witam uprzejmie Napisali Ci, jak długo będą kasę oddawać? W ogóle się do nich dodzwonić nie można, nawet nie napisali przyczyny anulowania. Jednak pierwsza myśl jest najlepsza, przeczekać i kupić w sklepie wybierając sobie z kilku różnych pudełek. Z poważaniem Gdzie tam, nic nie napisali i nic nie wiem, w systemie mam info ze powód anulowania jest podany w mailu a w mailu jest kompletny brak jakiejkolwiek informacji na ten temat... czeski film Na stronie jest adnotacja ze infolinia dzisiaj działa do 22:00 a na infolinii leci komunikat ze „pracujmy do 21” i koniec połączenia Edited December 10, 2020 by Nygus Quote Share this post Link to post Share on other sites
orwell-1984 120 Posted December 10, 2020 Współczuję przygód i polecam wstrzemięźliwość (zwłaszcza jeśli celem jest gra w demon's souls w te Święta). Po Nowym Roku będzie takie załamanie popytu, że konsol będzie więcej niż chętnych. Quote Share this post Link to post Share on other sites