Skocz do zawartości
Maciej Koper

Samsung Q9 QE65Q9FN (2018) | TEST | Flagowy QLED LCD z technologią Direct LED

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, czy moglibyście się podzielić ustawieniami obrazu swojego Tv?

Wiem, że najlepszy efekt dałaby profesjonalna kalibracja ale chętnie was wysłucham. Może na moim TV również zadziałają.

Dziękuje za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że najlepszy efekt dałaby profesjonalna kalibracja ale chętnie was wysłucham. Może na moim TV również zadziałają.

Dziękuje za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Fragber napisał:

Dziękuje za odpowiedź.

Zajrzyj tu: https://hdtvpolska.com/forum/topic/46751-samsung-q9fn-w-codziennym-użytkowaniu/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po najnowszej aktualizacji Q9FN poprawnie wyświetla już niestandardowe pasy w netflix, wyglądają tak samo jak w przypadku formatu kinowego czyli smoła :)

Oglądałem wczoraj Triple Frontier na netflix (którego daaawno nie odpalałem). 

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minutes ago, Irokez said:

Po najnowszej aktualizacji Q9FN poprawnie wyświetla już niestandardowe pasy w netflix, wyglądają tak samo jak w przypadku formatu kinowego czyli smoła :)

Najnowszej? Czyli której?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jacek Radwański napisał:

Witam mam na oku q9fn 55 cali. Chciał bym się dowiedzieć czy ktoś ma ten tv i jak się sprawuje? 

Ja mam i sprawuje się świetnie.... :)

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, hubio napisał:

Ja mam i sprawuje się świetnie.... :)

Vincent z tego co zrozumiałem coś mówił o niższej jasności w HDR względem 65 calowego modelu. 1200 nitów  55 cali i 1600 nitów 65 cali. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno tu nie byłem, jest nowe oprogramowanie? bo ktoś pisał ze coś polepszyli w najnowszym. Ja mam 1202.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, Crnk1987 said:

Dawno tu nie byłem, jest nowe oprogramowanie? bo ktoś pisał ze coś polepszyli w najnowszym. Ja mam 1202.

nic nowego się nie pojawiło, dalej najnowszy soft to: 1202.3.. może coś po jutrzejszej konferencji Apple będzie wiadomo kiedy pojawi się nowy update, gdyż ogłoszą pewnie zakres wsparcia iTunes, AirPlay na TV i może podadzą terminy.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra cena na Q9FN - model 75" jest za 13999 a 65" za 8799 ceny z RTV Euro AGD i 8128zl za 65" w Media Markt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, user7878 napisał:

Dobra cena na Q9FN - model 75" jest za 13999 a 65" za 8799 ceny z RTV Euro AGD i 8128zl za 65" w Media Markt

Chyba rzucili 2 egzemplarze.. jeden 65''', drugi 75'''... :) Hahahahaha :) Bo 2 godziny później już nie ma żadnego w Euro....

Już nie raz się złowiłem w Euro na różne nieistniejące promocje, zawsze patrzymy po prawej czy nie ma magicznego napisu: "Brak możliwości dostawy "... :) Jak jest to o towarze możemy zapomnieć... :)

Chodzi o to żeby po prostu przyciągnąć ludzi do sklepu... Z sensem są jeszcze nocne promocje bo długo się utrzymują ceny, ale i nie ma takich obniżek...

W MM też już nie ma...

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, user7878 napisał:

czy ja wiem, wg mnie nadal cena nieadekwatna za model LCD 75"...Jak bedzie za 11k wtedy zaczne sie zastanawiać ;)))

Edytowane przez szewi
  • Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szewi nie prowokuj

Co do cen to MM zrobił promocje - VAT i reszta sklepów jak Rtv Euro Agd za nimi. W sumie to chyba zaczyna być dobry moment na zakup. Tylko trzeba się spieszyc bo tak jak bylo z ZF9 - szybko wyczerpują zapasy.
Oledy 55" sa obecnie w super cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@user7878ja tam sie nie śpiesze ;) 

wg mnie ceny LCD 75" powinny rownać do cen OLED 65"... ;)))

Edytowane przez szewi
  • Lubię 1
  • Dzięki 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, szewi napisał:

czy ja wiem, wg mnie nadal cena nieadekwatna za model LCD 75"...Jak bedzie za 11k wtedy zaczne sie zastanawiać ;)))

Ależ Szewi masz model 75'' LCD nie za 11k, a za połowę tego :) :

https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue75ru7102k.bhtml

Nie ma co się zastanawiać, klikaj od razu... :)

Jak go kupisz to gwarantuję Ci jedno: zarówno Twój sypialniany OLED jak i JVC będą tak dominować, że w wątku o JVC będzie mógł totalnie zjechać wszystkie "LCD" od Samsunga....  ?

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubio badźmy powazni ;) ja lubie samsunga jako marke i nie widze potrzeby krytyki TV Samsunga, co najwyzej poziomu cen TV LCD w technologii direct led, ktory to jest momentami mam wrażneie wyssany z palca. Po tych obniżkach w MM kosztuje mniej wiecej tyle ile powinny wynosić ceny premierowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, szewi napisał:

Hubio badźmy powazni ;) ja lubie samsunga jako marke i nie widze potrzeby krytyki TV Samsunga, co najwyzej poziomu cen TV LCD w technologii direct led, ktory to jest momentami mam wrażneie wyssany z palca. Po tych obniżkach w MM kosztuje mniej wiecej tyle ile powinny wynosić ceny premierowe.

To był taki mały żarcik... Ja jestem prawnikiem, a Ty wyraziłeś się nieprecyzyjnie bo napisałeś "LCD", a powinieneś "FALD" lub "QLED" bo wiem, że to miałeś na myśli... :) Ale tym żarcikiem chciałem też Ci uzmysłowić przepaść jaka dzieli takie LCD NU od Samsunga od flagowego QLEDA... :) Powiem tak - cyferki nie oddają tego co się widzi... :)

Na poprzednim MU8002 od Samsunga to obraz był tak słaby w porównaniu do Q9FN, że obejrzałem na nim naprawdę mało, ale nawet tego żałuję... Bo teraz oglądam takie Walking Dead i widzę tysiące szczegółów, których wcześniej nie było... Np jak sprzedawałem MU8002 chciałem zrobić super zdjęcia więc wybrałem najlepszy kanał TV 4K i najwyższy możliwy tryb dynamiczny i wciąż obraz był znacznie słabszy od nawet zwykłego trybu na Q9FN. Tutaj fotki:

31455efec98a1fea.jpg

ddca3ad446a09c20.jpg

I powiem tak: Q9FN nie był w swoim najmocniejszym trybie... :) Zdjęcia robione były dokładnie tą samą komórką w tym samym pomieszczeniu więc przekłamało, ale tak samo w obu przypadkach... Dodam jeszcze, że w rzeczywistości różnica jest jeszcze większa...

Więc Szewi - to taka "malutka" różnica między LCD, a topowym LCD - FALDEM... :)

Ktoś mi tu pisał kiedyś, że te fotki tak wyglądają bo w jednym nie było wyostrzania czy czegoś tam, a ja wam mówię, że ta fotka z MU to była robiona do opisu TV więc oczywiście chciałem, żeby wypadła jak najlepiej więc używałem czego się da żeby ten obraz wyglądał najlepiej i to... był szczyt jego możliwości i na maxa wyciągnięte parametry, natomiast w Q9FN to włączyłem jakikolwiek tryb (chyba standardowy)... bo mi tu nie zależało, miało być na szybko....

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, hubio napisał:

Ja jestem prawnikiem, a Ty wyraziłeś się nieprecyzyjnie bo napisałeś "LCD", a powinieneś "FALD" lub "QLED"

Dajecie się wciągać w jałowe rozmowy jak dzieci:)

Dyskusja z "prawnikiem" jest bezcelowa. Sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem;)

• Plusik 3
  • Lubię 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi