Skocz do zawartości
Maciej Koper

Samsung Q9 QE65Q9FN (2018) | TEST | Flagowy QLED LCD z technologią Direct LED

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, hubio napisał:

Jak byś miał narzędzia pomiarowe do zmierzenia poziomu kontrastu to wtedy można by pogadać bez obrażania kogokolwiek...

Hubio, w żadnym wypadku nie chciałem Cię obrazić, wybacz jeśli któraś część mojego posta Cię dotknęła. Problem jest taki, że kilka osób delikatnie dawało Ci pewne rzeczy do zrozumienia w tym wątku, ale Ty ewidentnie tego nie zrozumiałeś. Zatem pokusiłem się o trochę dosadniejsze ujęcie sprawy. Tym razem chyba jednak dotarło do Ciebie, chociaż częściowo.

Edytowane przez misiek_to_ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, hubio napisał:

Nagraj sobie z CANAL+ film "Nie ma zmiłuj" - wrzuć na SONY i napisz ile tam będzie detali w czerniach... Jak pisałem, jestem już pewien gdzie wcześniej popełniłem błąd...

to już Batman nie jest dobrym filmem do testów?

ma chyba UHD i HDR więc chyba lepszy do takich porównań niz "Nie ma zmiłuj" w jakości DVD  (przynajmniej patrząc na trailery na filmwebie)

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, klaus71 napisał:

to już Batman nie jest dobrym filmem do testów? ma chyba UHD i HDR więc chyba lepszy do takich porównań niz j"Nie ma zmiłuj" w jakości DVD  (przynajmniej patrząc na trailery na filmwebie)

No i po co to zrobiłeś ? Po co się pytam ?!? To nie jest śmieszne !!! Tym sposobem nigdy się to nie skończy...

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, misiek_to_ja napisał:

Hubio, w żadnym wypadku nie chciałem Cię obrazić, wybacz jeśli któraś część mojego posta Cię dotknęła. Problem jest taki, że kilka osób delikatnie dawało Ci pewne rzeczy do zrozumienia w tym wątku, ale Ty ewidentnie tego nie zrozumiałeś. Zatem pokusiłem się o trochę dosadniejsze ujęcie sprawy. Tym razem chyba jednak dotarło do Ciebie, chociaż częściowo.

Ale co miało niby dotrzeć ? Żywiołowo dyskutujemy, to wszystko... Na początku trochę się podroczyłem z tym najlepszym TV na świecie co wyjaśniłem, natomiast w kwestii tych detali sam się na początku pogubiłem i do tego wprowadziłem ludzi w błąd, za co przepraszam... Nikt mi jak dotąd nic merytorycznie nie zarzucił tylko były jakieś teksty w stylu, że ktoś się pośmiał itd.. Cały net jest taki, że ludzie się obrażają zamiast dyskutować... Ja nikogo nie obrażam i nie mówię, że pisze głupoty itd, nie daję seryjnie w każdym poście zniesmaczonych buziek, nie daję komuś tylko dlatego, ze założył swój temat takich buziek... Ot cały nasz polski net...

Prawda jest taka, że przy tak wysokich poziomach kontrastu jaki oferuje ten TV uwypukla ona wszystkie możliwe błędy niedoświetlenia itd... Następny dowód ? Włączyłem dzisiaj Wiadomości z TVP i co ? Prezenterka dobrze oświetlona, wszystkie fałdki na ubraniu było widać... To samo na Polsacie... To tak jak by Formułą 1 jeździć po dziurawych drogach Czeczeni...  Po prostu wyciągnąłem na początku złe wnioski, to wszystko... Dzisiejszy film wcale nie na TV tylko proju gdzie połowy nie było widać, a przecież od  1,5 roku nie zaobserwowałem na nim żadnych problemów z detalami w czerniach już całkowicie mnie przekonał jak bardzo się myliłem...

6 minut temu, klaus71 napisał:

to już Batman nie jest dobrym filmem do testów?

ma chyba UHD i HDR więc chyba lepszy do takich porównań niz "Nie ma zmiłuj" w jakości DVD  (przynajmniej patrząc na trailery na filmwebie)

Batmana w HDR jeszcze nie oglądałem... Ale pamiętajmy, że to dosyć stary film sprzed epoki HDR i to długo więc remasterowany i nie wiadomo do końca jak.. Ja sobie nie wyobrażam, żeby na tym TV w HDR było cokolwiek nie tak bo obejrzałem "Nowy Początek" gdzie są sceny w tym ciemnym tunelu i było idealnie, ale Nowy Początek był już robiony pod HDR... Nie sądzę, żeby na Batmanie były jakieś problemy... Porter na playerze SONY nie miał optymalizacji HDR i trybów HDR, które właśnie w takich ciemnych filmach się bardzo przydają... Batman będzie bdb testem i będę mógł porównać zarówno na TV jak i proju... Natomiast Nie ma zmiłuj, ale ja oglądałem z Canal+, (nie wiem jakie jest wydanie na DVD ) gubi gdzieś z 50% detali w czerniach... Praktycznie każdy garnitur bohatera to jedna wielka plama...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, misiek_to_ja napisał:

No i po co to zrobiłeś ? Po co się pytam ?!? To nie jest śmieszne !!! Tym sposobem nigdy się to nie skończy...

bo jestem ciekaw jak z tego wybrnie 

na shootoutcie na którym Q9fN miał problemy  profesjonalni kalibratirzy polegli nie potrafiąc wykrzesać detali - ale to pewnie było przed poprawkami

jest też Harry Potter - Insygnina śmierci 2 - 46 minuta - gdzie na Q9FN ponoć zniknęła prawie cała armia Vandemorta

no więc Hubio - ściągnij sobie z sieci Insygnia Śmierci 2 lub kup na allegro za 30zł

i jedziesz z testem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Nie ma zmiłuj widziałem parę scen na TV i był koszmar więc postanowiłem obejrzeć na proju i się okazało, że też wszystko gubi, ale z racji całego niższego kontrastu, aż tak to nie razi + wczorajsze fotki i film co porównywałem w swoim wątku i jestem pewien, że moja teoria o tym gubieniu tych detali była nieprawdziwa... I przypominam wam, że testerzy: MK i Vincent nie pisali o problemach z szarościami w czerniach, nawet MK pisał, że jest tu ok; tylko o JASNYCH detalach w czerniach np. te ginące gwiazdy co już poprawiła aktualizacja...

bo jestem ciekaw jak z tego wybrnie 

na shootoutcie na którym Q9fN miał problemy  profesjonalni kalibratirzy polegli nie potrafiąc wykrzesać detali - ale to pewnie było przed poprawkami

jest też Harry Potter - Insygnina śmierci 2 - 46 minuta - gdzie na Q9FN ponoć zniknęła prawie cała armia Vandemorta

no więc Hubio - ściągnij sobie z sieci Insygnia Śmierci 2 lub kup na allegro za 30zł

i jedziesz z testem

Ok dzięki za namiar... Ale te Insygnia to sprawdzali na DVD/BD czy 4K/HDR ? Bo ja mam zamiar kupić w HDR...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pamietam - kup sobie UHD/HDR - pewnie wersję BD dostaniesz w gratisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś mi zresztą ciężko w to uwierzyć bo z tego co widziałem jak coś dotąd ginęło to tylko ostro skontrastowane ubrania postaci , zresztą nie wiem czy ginęło, bo jak się okazuje i na proju "ginie", natomiast wszystkie sceny z oddali np. ciemny las, postacie w ciemnym lesie itd, wszystkie sceny z efektami specjalnymi pokazywały wszystkie detale w czerniach, ale oczywiście sprawdzę..., będę pamiętać... No i oglądam obecnie filmy już na najnowszym sofcie... Samsung przecież te słyszy wszystkie te opinie... A ten shootout  to masz może jakiś link ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Pablopicassoxx napisał:

Co w praktyce znaczy „z różnych transponderze”?

czy da się oglądać np c+ a jednocześnie oglądać inny kanał z Nc+ ?

Jest to nawet trochę inaczej - jeżeli np. nagrywasz coś na canal+ i chcesz przełączyć na c+ sport (ten sam transponder), to masz do wyboru - albo zatrzymujesz nagrywanie i przechodzisz albo anulujesz zmianę kanału. Niestety nc+ blokuje stare kodowanie SECA na kartach cameleon - gdyby nie to, to mógłbyś kupić wielostrumieniowy moduł AstonCrypta czy AlphaCrypta i nie miałbyś takiego ograniczenia. Niestety moduły CAM CI+ od nc+ są jednostrumieniowe - podobnie jak ich dekodery :( Dlatego tutaj wychodzi przewaga porządnych tunerów niezależnych, które pozwalają na oglądanie dowolnych kanałów i dekodowanie równoległego nagrania w nocy gdy tuner nie jest używany ... 

Ja np. w czasie nagrywania jakiegoś kanału przełączam sobie na niekodowany (polski czy niemiecki) / Netflix / Amazon Prime / YT ;)
Jak ktoś sobie podłączy antenę do tv naziemnej, to będzie miał większy wybór ;)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, klaus71 napisał:

i jedziesz z testem

Pożyczę dzisiaj od kolegi i sprawdzę to zarówno na proju jak i TV...

MK w swoim teście tak pisał:

Za czerń wystawiłbym właściwie najwyższa ocenę. Są jednak dwa problemy. Po pierwsze algorytm działa nad wyraz agresywnie i, o ile nie ma problemów z reprodukcją detali w czerniach, tak w bielach jest już duża. Gdy mamy jasny obiekt na ciemnym tle, to funkcja „local dimming” tak przesterowuje kontrast, że aż giną detale w bielach:
Źródło: https://hdtvpolska.com/samsung-q9-2018-test-flagowego-qled-lcd-z-technologia-direct-led/

I tak niestety zrodziło się całe nieporozumienie z mojej strony... Bo dodałem te fałdki z ubrań z wiadomości, nie zastanowiłem się na jakim TV to wcześniej oglądałem, zasugerowałem się tym tekstem, opiniami z forum i powstała idiotyczna teza o gubieniu detali w czerniach... Od początku chodziło i Vincentowi i MK o BIAŁE a nie ciemne detale, a jak wiemy białe zostały już dawno naprawione aktualizacjami... Zresztą i jak nie zauważyłem dotąd osobiście w tym zakresie żadnych problemów...

A tutaj cytat z przeglądu TV na 2018 r:

Q9FN to jeden z najlepszych TV w historii Samsunga, a jednocześnie jeden z najbardziej przystępnych cenowo modeli w tym segmencie. Jego walory (jasność, czerń itd.) są tylko minimalnie niższe w stosunku do modelu Q900R, poza oczywiście rozdzielczością, ale jak pisałem wcześniej – raczej ciężko zrobić z niej użytek. Nadal mamy podświetlenie Direct LED, które zapewnia rewelacyjną czerń, prawie porównywalną z telewizorami OLED, oraz bardzo mocne efekty świetlne przy treści z HDR. Jest to także wybitny telewizor do grania na konsoli ze względu na możliwość poprawy płynności i ostrości ruchu bez znacznego wpływu na input lag. Tylko firma Samsung oferuje w tym roku taką sprawność
Źródło: https://hdtvpolska.com/jaki-telewizor-kupic-przeglad-tv-z-2018-roku-najlepsze-do-filmow-seriali-sportu-i-gier/

A ponieważ ostro tu dyskutowaliśmy o SONY ZF9 i Panowie sami powoływali się na MK (szczególnie Potter) to również i cytat dotyczący SONY:

Sony ZF9 to bardzo oryginalna konstrukcja wykorzystująca matrycę VA o znacznie poprawionych kątach widzenia. Zawdzięczamy je specjalnej powłoce umieszczonej na matrycy. Niestety zmniejsza ona kontrast, ale telewizor wyposażono w system podświetlenia Direct LED z lokalnym wygaszaniem co skutecznie temu przeciwdziała. Mamy więc w pewnym sensie powrót do najlepszych rozwiązań, stosowanych np. w modelu ZD9 z 2016 roku. Wprawdzie ZF9 nie dostarcza aż tak wysokich wyników, ale jest na tyle dobry, że spokojnie można go zakwalifikować do walki w segmencie high-end. Telewizor wykorzystuje system operacyjny Android TV i nowy, szybszy procesor.
Źródło: https://hdtvpolska.com/jaki-telewizor-kupic-przeglad-tv-z-2018-roku-najlepsze-do-filmow-seriali-sportu-i-gier/

Tak więc się tutaj ze mnie naśmiewano, że piszę o oledowej czerni na Q9FN a jakoś w przypadku SONY o tym nie napisano..

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko pamietaj zeby wylaczyc HDR optimizer, bo nie kazdy ma odtwarzacz Panasonika do ogladania uhd / hdr, wiec jesli sprawdzac to bez tego, bo inaczej mozesz kogos wprowadzic w bląd.

Recenzje chyba kazdy zna wiec nie ma sensu ich powtarzac wkółko i to selektywnie, bo nie wiem co chcesz udowodnić w ten sposob.

29 minut temu, hubio napisał:

Tak więc się tutaj ze mnie naśmiewano, że piszę o oledowej czerni na Q9FN a jakoś w przypadku SONY o tym nie napisano..

zle przeczytales dot czerni u konkurencji - wiec prosze nie siej dezinformacji:

"W niektórych ze scen TV był w stanie dostarczyć czerń bliską OLED’owej. Często możemy ją podziwiać:"
Źródło: https://hdtvpolska.com/sony-kd-65zf9-test-bravia-master-series-lcd-z-podswietleniem-direct-led/

i proszę zostaw juz to Sony zf9 w spokoju, bo to nie temat o Sony.

Moze kup go sobie jesli siedzi Ci do tego stopnia w głowie, ze w kazdym poscie o nim wspominasz :)

Edytowane przez szewi
  • Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, szewi napisał:

tylko pamietaj zeby wylaczyc HDR optimizer, bo nie kazdy ma odtwarzacz Panasonika do ogladania uhd / hdr, wiec jesli sprawdzac to bez tego, bo inaczej mozesz kogos wprowadzic w bląd.

Będzie na BD, bo taki ma kolega więc nie będzie problemu z HDR i optymalizacją... Nie wiem dokładnie na tym shoutacie czy było HDR czy BD, ja sprawdzę BD w każdym razie... Za jakąś godzinkę dam znać..

Co do SONY, ok niech będzie, że i czerń oledowa, nie doczytałem tego... :) Ale z samych parametrów nie do końca to wynika...

Mówiąc w skrócie i dosadnie - większej powielanej bzdury dawno nie słyszałem... Nie ginie żadna armia Vandemorta ... Wręcz przeciwnie - wszystkie detale w czerniach są zachowane WE WSZYSTKICH trybach łącznie z dynamicznym i naturalnym gdzie jeśli już były jakieś problemy to właśnie tam. Poniżej fotki:

ce4a1bb010ea8731.jpg

e3c1bc10d94595e2.jpg

a0a2b569aa39a6ac.jpg

Dodam jeszcze, że nie patrzcie na jakość zdjęcia bo wiadomo jak komórka przekłamuje... Więc proszę ni piszcie o niebieskich odcieniach śniegu itp. Zdjęcia miały na celu wyłącznie pokazanie, że żadna armia nie ginie... Od razu też odpowiadam, że nic nie było rozjaśniane itd - we wszystkich trybach fabrycznych jest piękny obraz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubio ale Ty robiles zdjecie kadru z filmu czy jakiegos obrazu w muzeum? :)

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem najczęstsze problemy jak występują to wyłącznie w ubraniach i wynika to wyłącznie z materiału źródłowego... Jak na TVP umieją odpowiednio oświetlić prezenterów a na TVN nie to już nie jest wina telewizora... Jak w jednym filmie umieją tak zrobić, że są w ubraniach widoczne dobrze ciemne detale we wszystkich ujęciach, a w innym przez 10 sek operator tego nie umiał to też nie wina TV... Po prostu ten TV jak pisałem to jak formuła 1 po dziurawych albańskich drogach... Może SONY jest jak KOMBI i sobie lepiej z tym radzi... Nie wiem... W każdym razie Q9FN po prostu ma tak doskonały kontrast i tyle stref wygaszania, że daje najlepszy możliwy obraz jaki mu się podaje... Problemy z JASNYMI elementami w ciemnych scenach zostały już dawno rozwiązane...

7 minut temu, szewi napisał:

Hubio ale Ty robiles zdjecie kadru z filmu czy jakiegos obrazu w muzeum? :)

Jak nie masz nic sensownego do napisania to piszesz złośliwości ? Sorry, ale to nie pierwszy raz... Jak wcześniej tekst o tym jak jesteś zdumiony czytając moje posty... O ile z proja naprawdę fotki się ładnie prezentują o tyle w TV niestety fatalnie - i tyle w temacie... Potwierdzam to co widziałem, że nie giną żadne detale w czerniach... a fotki miały to tylko pokazać... W rzeczywistości obraz się super prezentuje... Fotki były robione w trybie standardowym. Do tego filmu można było spokojnie zastosować ciemniejszy tryb w którym też są wszystkie detale.... Tym bardziej nie rozumiem, co wyczytałem w innym wątku, że podobno ludzie co robili ten test próbowali wszystkich ustawień... Panowie - wystarczyły tryby fabryczne... :)

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień bez @hubio dzień stracony ;)

Edytowane przez user7878
  • Lubię 1
  • Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba, że to rozwiązały kolejne aktualizacje robione już po tamtym teście... W takim wypadku brawo dla Samsunga, że szybko reaguje na problemy ?

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hubio - nie zaklinaj rzeczywistości. Ten telewizor ma problem z wyświetlaniem detali w czerniach. Możesz skorygować to gammą, ale wtedy reszta obrazu jest nienaturalnie rozjaśniona. Twoje załączone fotki tak wyglądają. To antyreklama dla tego telewizora - piszę to bez złośliwości. To, że ma z tym problem nie znaczy że to jakaś tragedia - ten telewizor generuje bardzo dobry obraz (w technologii led).

Jeżeli ten temat tak Cię nurtuje i poświęcasz mu tyle energii i czasu to spróbuj wypożyczyć ZF9 lub jakiegoś Oleda i zapewniam Cię, ze po kilku sekundach będziesz wiedział jak bardzo błądziłeś....

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, user7878 napisał:

Dzień bez @hubio dzień stracony ;)

Raczej to już końcówka mojej aktywności w takim zakresie... Niestety musiałem zdementować głupoty, które sam stworzyłem... W przyszłości się bardziej zastanowię zanim coś będę pisał, bo rozpętałem burzę, a biedny Porter tak się zasugerował, że mu strój Batmana zniknął... :)

3 minuty temu, Groszek napisał:

@hubio - nie zaklinaj rzeczywistości. Ten telewizor ma problem z wyświetlaniem detali w czerniach. Możesz skorygować to gammą, ale wtedy reszta obrazu jest nienaturalnie rozjaśniona. Twoje załączone fotki tak wyglądają. To antyreklama dla tego telewizora - piszę to bez złośliwości. To, że ma z tym problem nie znaczy że to jakaś tragedia - ten telewizor generuje bardzo dobry obraz (w technologii led).

Jeżeli ten temat tak Cię nurtuje i poświęcasz mu tyle energii i czasu to spróbuj wypożyczyć ZF9 lub jakiegoś Oleda i zapewniam Cię, ze po kilku sekundach będziesz wiedział jak bardzo błądziłeś....

Czy Ty i inni k.... nie rozumiecie, że komórka podbija kontrast i jasność !!!!!! Pisał już o tym MK... Nie mam ustawionej gammy, to są tryby fabryczne !!!!! Nie wiem może SONY lepiej sobie radzi jak jest skopany materiał źródłowy, ok, nie przesądzam, ale nic nie zaklinam, jest ok... i tyle w temacie... I ten telewizor NIE MA PROBLEMU Z WYŚWIETLANIEM DETALI W CZERNIACH, MIAŁ PROBLEM Z BIAŁYMI ELEMENTAMI W CZERNIACH PRZED AKTUALIZACJAMI O CZYM PISALI MK i VINCENT, NIGDY NIC NIE PISALI O CIEMNYCH ELEMENTACH !!!

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jest to, że ktoś rozważający zakup q9fn wchodząc w ten wątek raczej wyleczyłby się z chęci zakupu tego telewizora, albo zmienił forum. Kilka merytorycznych postów zostało zalanych ścianą tekstów powtarzających w kółko to samo. Mało tego, powstał kolejny temat, w którym... również jest to samo. Tylko szyk zdań pozmieniany, dodane kolory lub pogrubienie tekstu, na który koniecznie(!) trzeba zwrócić uwagę.

Takie jarmarczno - bazarowe namawianie do zakupu.

Bez urazy, tak to wygląda po prostu. 

• Plusik 3
  • Lubię 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet podejrzewam, że Hubio ze swoim klonem polemizuje, bo trudno mi sobie wyobrazić, że dwóch takich gawędziarzy spotkało się akurat tutaj

a jeśli się mylę, to chyba najprościej będzie nie reagować na posty naszego zaangażowanego Kolegi

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem wam jeszcze zrobić inne fotki, niestety obraz wygląda świetnie, ale fotka to tragedia... Nie ma sensu... W każdym razie wygląda to bajecznie.

• Zmieszany 2
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, hubio napisał:

Chciałem wam jeszcze zrobić inne fotki, niestety obraz wygląda świetnie, ale fotka to tragedia... Nie ma sensu... W każdym razie wygląda to bajecznie.

Hubio - sorry ale Twoje posty powinny skończyć się 10 stron temu. 
Najlepiej by było gdyby admin naprawdę zrobił czyszczenie tego wątku. 

37 minut temu, Kmicic13 napisał:

Najgorsze jest to, że ktoś rozważający zakup q9fn wchodząc w ten wątek raczej wyleczyłby się z chęci zakupu tego telewizora, albo zmienił forum. Kilka merytorycznych postów zostało zalanych ścianą tekstów powtarzających w kółko to samo.

Pełna zgoda!! 

• Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Kmicic13 napisał:

Najgorsze jest to, że ktoś rozważający zakup q9fn wchodząc w ten wątek raczej wyleczyłby się z chęci zakupu tego telewizora, albo zmienił forum. Kilka merytorycznych postów zostało zalanych ścianą tekstów powtarzających w kółko to samo. Mało tego, powstał kolejny temat, w którym... również jest to samo. Tylko szyk zdań pozmieniany, dodane kolory lub pogrubienie tekstu, na który koniecznie(!) trzeba zwrócić uwagę.

Takie jarmarczno - bazarowe namawianie do zakupu.

Bez urazy, tak to wygląda po prostu. 

Mnie to jest wszystko jedno czy ktoś sobie kupi Samsunga czy Sony czy będzie wymieniał w kółko... Nie pracuję ani dla Samsunga albo Sony... Po prostu namotałem niepotrzebnie i teraz to odkręciłem... To wszystko... Co roku wymieniam telewizory, miałem kilka projektorów... Coś tam się znam... W zależności od ustawień czy zrobionych fotek można praktycznie super zachwalić jak i zohydzić każdy możliwy zakup więc dlatego zalecam ludziom kupującym telewizory - wierzcie wyłącznie parametrom i testom rzetelnych testerów jak MK. Nie słuchajcie bredni, że ginie jakaś armia albo nie ma gwiazd... :) Pamiętajcie też, że jak test był robiony przed aktualizacjami wiele może się zmienić... To wszystko... Do wszelkich wpisów na forach użytkowników należy podchodzić z dużą rezerwą. A jak widać nawet ten shootout  to był albo przed aktualizacją albo robił ktoś bardzo niechętny Samsungowi...

27 minut temu, Pablopicassoxx napisał:

ja nawet podejrzewam, że Hubio ze swoim klonem polemizuje, bo trudno mi sobie wyobrazić, że dwóch takich gawędziarzy spotkało się akurat tutaj

a jeśli się mylę, to chyba najprościej będzie nie reagować na posty naszego zaangażowanego Kolegi

Z taką wiedzą to tylko do policji... :) Ale ciekawy jestem kto niby jest tym drugim klonem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, hubio napisał:

to może zrób fotki tak by były pasy górny i dolny - na tych twoich świecą jak w IPSie - kwestia czy tylko na brzegu czy całe 

Edytowane przez klaus71
  • Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Robert Wereszczynski napisał:

Hubio - sorry ale Twoje posty powinny skończyć się 10 stron temu. 
Najlepiej by było gdyby admin naprawdę zrobił czyszczenie tego wątku.

Nie wiesz, że admin praktycznie nigdy nie ingeruje w forum ? Nie usuwa się postów gdzie ludzie się wyzywają, a co dopiero z powodu "bałaganu"

to może zrób fotki tak by były pasy górny i dolny - na tych twoich świecą jak w IPSie

Komórka niesamowicie przekłamuje... Nic nie da się zrobić... Przed chwilą próbowałem... Chciałem tylko pokazać, że ta armia jest bardzo dobrze pokazana... Wierzcie mi na słowo, ze widać każdy szczególik ubioru.. Pięknie to wygląda...

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi