Jump to content
Sign in to follow this  
arkadio

HDMI w JVC LT37-R71SU

Recommended Posts

Witam, kupiłem zestaw LCD JVC37-R71SU i HD DVD MH-300S. I mam problem. Po podłaczeniu kabla HDMI-HDMI nie ma zadnej reakcji na LCD i nagrywarce. Do wyboru na komponencie jest tylko 576i lub 576p. Nie można przełączyć ustawienia na wyższe rozdzielczosci ani na AUTO. Próbowałem juz 2 kable (chinskie) za 60zł i ta sama reakcja. Słyszałem, ze moze to byc wina kabla i ze dobre sa Vivanco. Prosze o porade bo nie wiem co robic...?

Jestem w posiadaniu JVC 37 R70BU i z połączeniem HDMI nie ma problemu. N recorder oraz dvd działają bez problemu. Rozumiem, że ręczne wybranie wejścia z menu TV LCD nie pomaga, może trzeba w nagrywarce włączyć sygnał wyjścia na HDMI.
POzdrawiam

[quote name='kil' post='33069' date='05.01.2007, 18:41 ']Jestem w posiadaniu JVC 37 R70BU i z połączeniem HDMI nie ma problemu. N recorder oraz dvd działają bez problemu. Rozumiem, że ręczne wybranie wejścia z menu TV LCD nie pomaga, może trzeba w nagrywarce włączyć sygnał wyjścia na HDMI.
POzdrawiam[/quote]

Witam, dzieki za odpowiedz, ale w dalszym ciagu nie mam obrazu na HDMI, miałem juz 3 rozne kable i NIC. W TV LCD w opcjach wyboru wejścia nie ma mozliwosci wyboru HDMI, sa tylko 4xEXT. Dzwoniłem do salonu JVC tez nie wiedza co jest? W sobote pojade z nagrywarka do znajomego sklepu RTV i tam ja odpale na HDMI, jesli pojdzie to bede szukał winy w TV. Wtedy pozycze jakis tuner HD i sprawdze czy na TV jest jakas reakcja?Jesli i to i to bedzie ok to wypada na zły kabel. Czytałem, ze Vivanco sa OK...?
Co robic?

Witam, mam powazny problem, kupiłem 3 tygodnie temu LCD JVC37-R71SU i nie idzie mi po Component ani HDMI sygnał większy niż 576i.
Sprawdzałem osobno nagrywarke z innym TV LCD i wszystko chodzi na HDMI z nagrywarki. Jednak podłączając Cyfre+ HDMI lub HD DVD nie ma zadnej reakcji i nie mozna przełączyc na inne skanowanie niż 576i (to standard). Tesowałem równiez 3 rodzaje kabli HDMI i NIC....Moze trzeba uzyc kodów serwisowaych aby uaktywnic wejscie HDMI w TV? Od razu mówie, ze w ustawieniach TV w opcji HDMI wybór "AUTO" jest blady i niedostepny, moze tylko wybrac rodzaj dzwieku na cyfrowy, analogowy lub auto. LCD JVC37-R71SU jest HD Ready. Co jest? Prosze o porady?