Gmeru 2,237 Posted January 2, 2007 No właśnie. Co dalej?Są już jakieś zapowiedzi? Chodzi mi o filmy ale także sport. Jest gdzieś jakaś stała rozpiska? Quote Share this post Link to post Share on other sites
whiteghost 0 Posted January 2, 2007 Na stronie Canal+ możemy znaleść repertuar w dniach 2.01 - 19.01 i szybko okazuje się, że jedyna pozycją jest Mr. and Mrs. Smith dnia 12 stycznia o 21. Oby to był jakiś żart. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ein 0 Posted January 2, 2007 [quote name='whiteghost' post='32509' date='02.01.2007, 17:55 ']Na stronie Canal+ możemy znaleść repertuar w dniach 2.01 - 19.01 i szybko okazuje się, że jedyna pozycją jest Mr. and Mrs. Smith dnia 12 stycznia o 21. Oby to był jakiś żart.[/quote] Niestety to nie zart, to prawda. Przyczyny? Patrzcie co sie dzieje z dystrybucja filipowych dekoderow. GRANDA Quote Share this post Link to post Share on other sites
krog 1 Posted January 2, 2007 (edited) [quote name='ein' post='32513' date='02.01.2007, 20:15 ']Niestety to nie zart, to prawda. Przyczyny? Patrzcie co sie dzieje z dystrybucja filipowych dekoderow. GRANDA[/quote] Dokładnie ... a jeszcze większa granda będzie jak zrobią kolejny szum medialny w prasie, że dekodery JUŻ SĄ, kolejny tysiączek ludzi popędzi kolejny raz do biedaków z APS-ów (znów ich opier*****c), ale sorry .. nie ma co oglądać, bo tydzień z HDTV (jedyny w kwartale) już minął. Obym się mylił ....... Edited January 2, 2007 by krog Quote Share this post Link to post Share on other sites
lordKszyh 0 Posted January 2, 2007 Hej ! Co tu się dzieje ?? Dlaczego nie krytykujecie N-ki ? A ja tak już się przyzwyczaiłem Quote Share this post Link to post Share on other sites
sierak 0 Posted January 2, 2007 Prawda jest następująca. Wydaje mi się, że Cyfra nie jest przygotowana na transmisje w HD i przygotowywała ten program HD delikatnie mówiąc na kolanie. Dlaczego? Bo nagle wyskoczyła im konkurencja, pewnie wdrożyliby na spokojnie HD pod koniec 2007 roku na spokojnie, twierdząc, że rynek telewizorów HD w Polsce to tylko 3 procent. Poza tym biblioteka filmów w HD Cyfry jeśli jest takowa jest dość skromna. Ja na n-kę przestałem narzekać, choć nie można powiedzieć, że są idealni, bo nie są... Ich oferta wydaje się być również na szybko składana, ale nie serwują tygodnia HD z jednym filmem w HD na wieczór. Cieszę się z jednego, że w końcu coś się ruszyło, a błędy każdy popełnia. Konstruktywna krytyka i wyciąganie wniosków przez nadawców na pewno wyjdzie z korzyścią dla nas abonentów. Ciekawe co wyjdzie z szumnych zapowiedzi Polsatu (5 kanałów tematycznych na wiosnę) Oby nie pokroju Polsat Zdrowie i Uroda Quote Share this post Link to post Share on other sites
lordKszyh 0 Posted January 2, 2007 [quote name='sierak' post='32565' date='02.01.2007, 22:38 ']Ciekawe co wyjdzie z szumnych zapowiedzi Polsatu (5 kanałów tematycznych na wiosnę) Oby nie pokroju Polsat Zdrowie i Uroda [/quote] A ja bym chciał nowy kanał w HD typu Polsat czy TVN. Kanał tematyczny jeśli nie trafi w mój gust jest zawsze omijany i niepotrzebny mimo że za niego płace, gdyż jest częścią jakiegoś pakietu. Na kanałach o takim profilu jak Polsat czy TVN zawsze można znaleźć coś dla siebie... Ale już się oblałem kubłem zimnej wody i czar prysł... Ale pomarzyć zawsze miło... Quote Share this post Link to post Share on other sites
paw 0 Posted January 2, 2007 W jakiej jakości nadawano Nową Nadzieje dzisiaj na C+HD bo na C+sport był beznadziejny lektor,Beznadziejna panorama(u góry czarny pasek) i obraz chyba z wersji z 1977 a nie z kolejnych reedycji(posiadam vhs z wersji 2000 i ma on lepsza jakość niż to co bylo dzis na cyfrze) I dobrze wiemy ze na pewnych stronach znajdziemy wersje 1080p ktora posiadam ale sie tnie ;/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
LoveBeer 0 Posted January 2, 2007 byla zwykla wersja. co ciekawe bardzo mocno bylo widac smuzenie na moim lcdku chociaz normalnie tego zjawiska nie dostrzegam. aha napewno nie wersja oryginalna bo byly wstawki dodane potem (jabba i mase innych) ps: te czarne pasy to format 2.costam:1 - cholera ile razy trzeba mowic - jak by ich nie bylo to musieli by ciac boki NAWET na panoramach 16/9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StuG III 0 Posted January 2, 2007 (edited) Był Jabba, wiecej szturmowców i ich zwierzaków na Tatoine, no i Han Solo strzelił politycznie poprawnie w samoobronie a nie pierwszy w barze, wiec na pewno to nie wersja z 1977 Edited January 2, 2007 by StuG III Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomwro 0 Posted January 3, 2007 A nie tak dawno co niektórzy wieszali psy na platformie N Okazuje się, że Cyfra nie lepsza. Nie dość, że problemy z dekoderami, to jeszcze do tego multum pozycji w HD Polecam MGM HD, Discovery HD. N Sportu HD nie mam - więc nie polecam Quote Share this post Link to post Share on other sites
LoveBeer 0 Posted January 3, 2007 nie zagladam w tablice o n-ce ale czy tam tez co 5-ty post to narzekanie jakiegos c-maniaka ? ;p jest jak jest, hd dopiero staruje, bedzie dobrze jak bedzie 20 programow 24/h w hd - narazie to wszedzie jest jedna wielka kupa wiec o co kopie kruszyc ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
romanow74 0 Posted January 3, 2007 co po programach HD jak nie ma tunerów w c+!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,237 Posted January 3, 2007 [quote name='romanow74' post='32620' date='03.01.2007, 11:51 ']co po programach HD jak nie ma tunerów w c+!!![/quote] Ale od biedy są moduły Quote Share this post Link to post Share on other sites
benek07 1 Posted January 3, 2007 Canal+Sport HD to chyba jednak trochę inna formuła niż propozycje knałów HD na N. ITI zakupiło gotowe - formatowane kanały MGM HD i Discovery HD (licencjodawca odpowiada za wypełnienie ich contentem) a Cyfra+ kompiluje sama (zaczyna niezdarnie dopiero to robić) ramówkę tego programu - sport i filmy. Dopóki nie zgromadzą odpowiednio obszernej biblioteki filmów w HD i nie wykupią licencji (i transmisji satelitarnych) na sportowe wydarzenia rejestrowane w HD to niestety tak to będzie wyglądać - czyli mizernie. Cyfra+ obudziła się z ręką w nocniku po premierze N bo chyba do końca nie wierzłai w determinację ITI. Teraz nadrabiają zaległości jeśli chodzi o zakupy materiałów HD. Jak będą wstanie zaoferować naprawdę wypełniony kanał to wprowadzą osobny abonament na kanał filmowo-sportowy HD (a być może już za jakiś czas osobno sport i film). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,237 Posted January 3, 2007 Mogliby zrobić akcją i zapodać !!HBO HD!! to dopiero była by odpowiedź z ich strony Ale to raczej marzenia bo jak narazie to tylko w US. Ale skoro mają HBO to jest to prawdopodobne. Dałbym za taki kanał spokojnie nawet ze 30zeta. No może jeszcze jakiś kanalik HD. Quote Share this post Link to post Share on other sites
roomi 0 Posted January 4, 2007 To całe C+HD jest tylko mydleniem oczu abonentom. Widać że są zupełnie nieprzygotowani,wczoraj dopiero podali program na canal+ sport od 13-19 stycznia i jedynymi nowymi programami w HD jest dokument "Chiński boom" 18 i 19,program na pozostałe opcje canal+ dostępny był wcześniej. Nie ma dekoderów,jest tylko znikoma ilość abonentów z dekoderami HD i bezsensownym teraz aneksem do umowy na pakiet HD więc nie ma kto nadawać na tą niby oferte i niby jakość HD,ale to tylko testy więc nie ma się czego czepiać,najważniejsze że zwrócili uwagę na siebie i odebrali trochę klientów N-ce.Mam canal+ i też jestem zainteresowny ofertą HD,więc jeszcze troche cierpliwie poczekam ale coraz częściej skłaniam się ku odgrzewanym kotletom w MGM HD i jakimś dodatkom do tych kotletów,mogło by być NG HD a cyfra niech dalej testuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites