Jump to content
Sign in to follow this  
forest_77

Co kupić Philipsie 29PT9521 czy 32PW9551/12

Recommended Posts

Witam. Jestem nowy i mam problem ponieważ stoje przed zmiana telewizora na nowy i większy.
Teraz mam 21 cali Thomsona :) i korzystam z kablówki.
Niewiem który wybrać do pokoju o wymiarach 4m na 3m ale siedzieć od telewizora będziemy w odległości większej niż 2m.
Korzystał będe dalej z kablówki a w póżniejszym czasie (około 6 miesięcy) kupie słoneczko. :(
Nie chce kupowac lcd bo do kablówki to pomyłka.
prosze o porade który z tych modeli jest lepszy z którego będe bardziej zadowolony?

Edited by forest_77

[quote name='forest_77' post='32258' date='31.12.2006, 18:42 ']Witam. Jestem nowy i mam problem ponieważ stoje przed zmiana telewizora na nowy i większy.
Teraz mam 21 cali Thomsona :( i korzystam z kablówki.
Niewiem który wybrać do pokoju o wymiarach 4m na 3m ale siedzieć od telewizora będziemy w odległości większej niż 2m.
Korzystał będe dalej z kablówki a w póżniejszym czasie (około 6 miesięcy) kupie słoneczko. :blink:
prosze o porade który z tych modeli jest lepszy z którego będe bardziej zadowolony?[/quote]
Proponuję Ci wybrać 32PW9551/12. Kupiłem go kilka dni temu i jestem z niego bardzo zadowolony. Przed zakupem oglądałem też 29PT9521, ale wolę obraz panoramiczny i to był argument mojego wyboru. Obraz na obu tych CRT jest znakomity (korzystam z kablówki) i przy wyborze jednego z nich decydujące jest to, który format bardziej preferujesz. Pozdrawiam i życzę satysfakcjonującego oglądania (jestem o tym przekonany).

[quote name='forest_77' post='32258' date='31.12.2006, 18:42 ']Witam. Jestem nowy i mam problem ponieważ stoje przed zmiana telewizora na nowy i większy.
Teraz mam 21 cali Thomsona :( i korzystam z kablówki.
Korzystał będe dalej z kablówki a w póżniejszym czasie (około 6 miesięcy) kupie słoneczko. :blink:
prosze o porade który z tych modeli jest lepszy z którego będe bardziej zadowolony?[/quote]

Do tak zdefiniowanych zastosowań niewątpliwie lepszym wyborem będzie 9521, a nawet możesz poszukać czegoś jeszcze tańszego a równie dobrego, trafiają się jeszcze tu i tam na wyprzedażach. W obu cytowanych modelach tak z jedna trzecią ceny robi możliwość podłączenia źródeł HD, a Tobie to do niczego nie jest potrzebne, więc szkoda wyrzucać pieniądze.

Teraz mam 21 cali Thomsona :) i korzystam z kablówki.
Korzystał będe dalej z kablówki a w póżniejszym czasie (około 6 miesięcy) kupie słoneczko. :)

Ja proponował bym 9551. Sam mam podłaczony właśnie do cyfrowego polsatu i obraz rewelacyjny (może poza TVP1 i 2, ale to już wina polsatu, że nie potrafią się dogadać z TVP). Do kablówki również nic innego bym nie polecał. A tak swoją drogą to za 6 miesięcy już będziemy mieli słoneczko HD, więc jak by nie patrzeć będziesz już HD Ready (Prepared) ;) .
Pozdrawaim

[quote name='cosmoski' post='35112' date='16.01.2007, 21:43 ']Ja proponował bym 9551. Sam mam podłaczony właśnie do cyfrowego polsatu i obraz rewelacyjny (może poza TVP1 i 2, ale to już wina polsatu, że nie potrafią się dogadać z TVP). Do kablówki również nic innego bym nie polecał. A tak swoją drogą to za 6 miesięcy już będziemy mieli słoneczko HD, więc jak by nie patrzeć będziesz już HD Ready (Prepared) :_beczy: .
Pozdrawaim[/quote]

To może niech go kupi za 6 miesięcy, wtedy wykorzysta HD Prepared, a CRT z HD będą "biegać" koło 1200zł patrząc po ruchach cen na przestrzeni roku, jest to przynajmniej tak samo prawdopodobne jak słoneczko w HD :wub:

Za 6 miesięcy już tego TV nie będzie, a jak znam aktualne "tendencje" to innych fajnych CRT również... :_beczy:

[quote name='radosuaf' post='35247' date='17.01.2007, 18:05 ']Za 6 miesięcy już tego TV nie będzie, a jak znam aktualne "tendencje" to innych fajnych CRT również... :blink:[/quote]

Będzie ssanie, będą telewizory, tak to już dziwnie jest w gospodarce rynkowej. A plotki że czegoś definitywnie nie będzie tylko podkręcają sprzedaż. A tu zmieni się literkę albo cyferkę i będzie nowy model :) Myślisz że tak nagle zamkną fabrykę i linię produkcyjną skoro przynosi pieniądze, jaki w tym sens by był.

Edited by SlawekR

Idź do MM, rozejrzyj się po sklepie i odpowiedz sobie sam... A tak to jakoś jest w gospodarce rynkowej, że ludziom wciska się płaszczaki, bo można je drożej sprzedać...

Witam wszystkich.Jesli chodzi o odbiorniki HD CRT Philipsa,to radzilbym sie umiarkowanie spieszyc z zakupem,bo produkcja plyt do w/w tv ma zakonczyc sie niebawem - info z pierwszej reki - pracuje w fabryce,ktora klepie te produkty.Pozdrawiam.

[quote name='demented11' post='37532' date='02.02.2007, 19:41 ']Witam wszystkich.Jesli chodzi o odbiorniki HD CRT Philipsa,to radzilbym sie umiarkowanie spieszyc z zakupem,bo produkcja plyt do w/w tv ma zakonczyc sie niebawem - info z pierwszej reki - pracuje w fabryce,ktora klepie te produkty.Pozdrawiam.[/quote]

A mowiles ze chcesz 32PW9551/12 kupic :P

[quote name='demented11' post='37532' date='02.02.2007, 17:41 ']Witam wszystkich.Jesli chodzi o odbiorniki HD CRT Philipsa,to radzilbym sie umiarkowanie spieszyc z zakupem,bo produkcja plyt do w/w tv ma zakonczyc sie niebawem - info z pierwszej reki - pracuje w fabryce,ktora klepie te produkty.Pozdrawiam.[/quote]

to moze cos wiesz na temat nowego modelu HD CRT Philipsa? - ludzie juz pol roku temu gadali ze od marca 32pw9551 ma wyjsc z produkcji - a na jego miejsce ma wejsc cos nowego