Jump to content
Sign in to follow this  
arex56

Toshiba 42WLT68 100 Hz

Recommended Posts

Czy ktoś widział w akcji w/w Toshibę. Bardzo proszę o opinie oraz informacje gdzie można ja kupić.

[color="#FF6666"]Edit Tuptus55: Proszę zakładać tematy w odpowiednim miejscu. Toshiba to co innego niz Sharp. Przenoszę.[/color] Edited by tuptus55

Przed zakupem innego LCD bardzo poważnie brałem pod uwagę ten model. Widziałem go na IFA i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie : tak co do obrazu (100HZ) jak i designu (moim zdaniem the best w LCD - obok mojego 46Sharpa ;) )

U angoli jest to popularna marka. Znajdziesz pod nizej podanym adresem troche informacji na jego temat :

[url="http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=353856&page=89"]http://www.avforums.com/forums/showthread....856&page=89[/url]

pzdr

edit : oczywiście można go kupić u sąsiadów zza Odry za jakieś 2k€. A i w digitalo widziałem. Nie wiem czy jest dostępny, bo przesuwali termin sprzedaży. IMO usytuowanie ceny tak wysoko (mimo 100Hz) moze być problemem w znaczącej ilościowo sprzedaży.

Edited by nowy66

[quote name='nowy66' post='29587' date='16.12.2006, 20:55 ']
Widziałem go na IFA i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie : tak co do obrazu (100HZ) jak i designu (moim zdaniem the best w LCD - obok mojego 46Sharpa ;) )

[/quote]

Nowy66 (sorka ze troche offtopicznie) -zaznaczam ze bez zadnej zlosliwosci- serio design XD uwazasz za wzor do nasladowania (fakt i u Toshki bodaj tez ten fortepian)??? Bo kurcze przy swietle slonecznym badz sztucznym to sie swieci jak psu jajka, a jeszcze dodatkowo trzeba pamietac o czestym przecieraniu szmateczka. Dla mnie to jednak dosc spora wada takiego designu - sama forma ok, ale materiał czy raczej kolor lakieru... no własnie (?)

Co to Toshki polecam test 32":
[url="http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2006/11/23/Toshiba-Regza-32WLT68-32in-LCD-TV/p1"]Toshka 100Hz model 68[/url]

Wybitnie kompletne wyposażenie, najnowsze pixelprocesingi, przydatne 100hz, ladny kolor, brak smug - no wyglada to, to calkiem fajnie. Oczywiscie przydalby sie ktos z krwi i kosci kto zaposiada i wie jak to swieci w rzeczywistosci.

[quote name='ein' post='29598' date='16.12.2006, 22:11 ']
Nowy66 (sorka ze troche offtopicznie) -zaznaczam ze bez zadnej zlosliwosci- serio design XD uwazasz za wzor do nasladowania (fakt i u Toshki bodaj tez ten fortepian)??? Bo kurcze przy swietle slonecznym badz sztucznym to sie swieci jak psu jajka, a jeszcze dodatkowo trzeba pamietac o czestym przecieraniu szmateczka. Dla mnie to jednak dosc spora wada takiego designu - sama forma ok, ale materiał czy raczej kolor lakieru... no własnie
[/quote]

Też offtopic :D Design Toshiby mi jakby bardziej odpowiada. Ten lakier "piano" jest jakby , hm..., mniej świecący. Ale i tak uważam, że to jest problem przesadzony. Do tej pory to chyba ze 3 razy przecierałem! :) Teraz nawet rzuciłem okiem w przerwie "Wroga u bram". Czysto. (no chyba, że żona przecierała a ja nic nie wiem :) )
Mój stoi na ścianie Wsch, między oknami, na stronie PD duże okno/drzwi balkonowe i od Zach, szerokie duże okno kuchenne, więc z każdej strony świeci, i na prawdę nie przeszkadza. Inaczej - nie zauważyłem zadnych problemów.

Taka moda z tym "pianolack" ;)

pzdr