kurczeblade 2 Posted October 17, 2015 (edited) Ostatnio dokupiłem w UPC najwyższy pakiet TV, między innymi żeby mieć więcej kanałów HD i oczywiście zależało mi na kanale FOX HD - głównie ze względu na premiery takich seriali jak "Walking Dead" "Amercican Horror Story" z niecierpliwością czekałem na pierwszy odcinek szóstego sezonu Walking Dead na kanale FOX HD (kanału wcześniej nie sprawdzałem) po 10-15 minutach oglądania serialu, byłem okropnie rozczarowany, a wręcz zdenerwowany jakością jaką FOX HD prezentuje, obraz wygląda jak z SD. Taka produkcja ma nacisk na efekty specjalne, i fajnie się to ogląda w przyzwoitej jakości, a FOX niby HD nie daje nawet w 30% przyzwoitego obrazu.Nie wspominając nic o American Horror Story, w którym większość scen jest w ciemnych sceneriach, gdzie przez tą okropną jakość w większości scen nie widać aktorów, kaszaniasta jakość obrazu zasłania całość filmu. Nie wspominając o tym że FOX HD puszcza 10-15 minut wcześniej seriale niż zapowiada. Trochę żałuje że kupiłem większy pakiet, sugerowałem się głównie premierami na FOX HD. A teraz muszę olać ten kanał, bo zero satysfakcji jest z oglądania takiej kaszanki. Pewnie seriale będą lecieć z innego źródła dvd. Na innych kanałach HD nie ma takiej sytuacji, widać że są HD, ładny obraz nawet na discovery jest 10x lepiejCzy ktoś napisze, dlaczego tak jest i czy jest możliwość zrobienia czegoś z tym, jakaś reklamacja- biorąc ten kanał sugerowałem się tym że jest w HD, w tym momencie za niego płace, za coś czego nie ma. Czy u innych operatorów macie tak samo? Edited October 17, 2015 by kurczeblade Quote Share this post Link to post Share on other sites