Jump to content
bzylak

WD TV Live Stream HD czy Mede8er MED600x3D

Recommended Posts

Witam,

Wiem że było wiele tematów odnośnie odwarzaczy multimedialnych ale naprawdę nie potrafię dokonać wyboru urządzenia. Mam na myśli dwa:

WD TV Live Stream HD
Mede8er MED600x3D

Jeden jest o połowe tańszy od drugiego. Pytanie czy jest jakaś zauważalna jakoś odnośnie audio czy wideo? Czy będzie widać tą różnicę? Czy raczej nie przepłaczać? Co sądzicie? wszelkie dziękuje za każda informacje.

Pozdrawiam,
Artur

Odgrzebię temat - sam bym był zainteresowany poradą odnośnie tego wyboru. Autor nabył może któryś i mógłby się podzielić opinią?

A na czym kolegom zależ jeśli chodzi o oczekiwania odnośnie odtwarzacza ? Ja sam posiadam medera i jestem bardzo zadowolony. Napisz czego oczekujesz to może wtedy użytkownicy obu odtwarzaczy postarają się doradzić.

Pozdrawiam.

Z tego co wiem Mede8er ma wszystko co chcę - iso, iso 3D, mkv i m2ts oraz DTS-HD MA. Zastanawiam się tylko czy WD również to ogarnie bez problemów (ewentualnie bez iso, ale DTS-HD MA to mus). Aaa i jeszcze jedno - bezproblemowe czytanie z NASa.

Ja sam posiadam medera i jestem bardzo zadowolony. Napisz czego oczekujesz to może wtedy użytkownicy obu odtwarzaczy postarają się doradzić.

Jeśli wiesz, albo mógłbyś sprawdzić - czy jest jakaś opcja przełączenia systemowo bez podłączania i odłączania kabli możliwość zmiany wyjścia audio (tak jak było na ps3) - żeby można było wybrać czy dźwięk ma iść po optyku czy po rca (bo to by było dla mnie bardzo wygodne).

Pozdrawiam.

Edited by MrDamianOZ

Niestety nie posiadam wzmacniacza z optykiem ( w zasadzie za wzmacniacz służy mi stare odtwarzacz DVD ze zintegrowanym amplitunerem :( ) dlatego też w kwestiach dotyczących audio niewiele mogę doradzić. Ale przypuszczam, że na pewno znajdzie się osoba, która będzie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie.

Pozdrawiam

Witam,

odświeże troszkę pytanie twórcy tematu w sprawie wyboru odtwarzacza WD TV Live Stream HD lub Mede8er MED600x3D?

Jeśli chodzi o moje prefernecje to zależy mi jedynie na odtwarzaniu filmów aktualnie z komputera podłączonego do sieci a w przyszłości jakiegoś dysku nas w standardowych formatahc avi, mp4, mkv itp. w rozdzielczości ~480-1080.

Jeśli chodzi o odtwarzacz WD to czy znajdująca się w nim karata (100Mb/s) daje radę z filammai FullHD ?

Drugie pytanie to jak sprawnie działa komunikacja pilota z urządzeniem ? Mam na myśli czy będzie możliwe schowanie odtwarzacza za telwizorem (aktualnie tak mam schowany dekoder od nc+) i normalne korzystanie z niego ?

Dzięki z góry za odpowiedź