Jump to content

Recommended Posts

Tak, data 14 marca wynika z profilu Marvel Polska na FB. Z jednej strony kupiłbym wydanie Blu-ray 3D z ciekawości, bo tam ośmiokanałowa ścieżka oryginalna i dość dużo dodatków specjalnych, ale z drugiej efekt 3D może być porównywalny z tym, co widzieliśmy w przypadku naszego wydania Iron Mana 3.

Ja 3D nie tykam. Prawie pewne, że będzie jak zawsze...

U nas na 100% nie będzie. Aczkolwiek może i dobrze, steelbook będzie z taką grafiką i w dodatku będzie matowy. :(

10867175-1389270292-736033.jpg10867175-1389270292-735943.jpg

Edited by meaner

No wiem, tragedia. Wczesniejsza wersja byla lepsza i z tytulem. I jak to postawic obok jedynki ?? Nie godzi sie.

Media Markt:

Thor 2 - 69.90zł.

Thor+Thor 2 - 79.90zł.

Thor 2 3D - 89.90zł.

Kupon zniżkowy 5zł na maraton z superbohaterami w Multikinie.

Jestem po seansie w 3D i fakt kolejna pozycja, która spokojnie bez 3D by się obyła. Sam film spoko :)

Zakupiłem wersję 2D, pakiet dwóch części Thora w jednym pudełku, właśnie oglądam " Mroczny Świat " i mam pewne zastrzeżenie co do jakości obrazu

film oglądam na PS3 podłączonym do tv Samsung F6770 Smart 3D LED i o ile sam obraz jest ok to czerń już nie ... nie jest ona w pełni czarna tylko lekko niebieskawa lub fioletowa, podobnie zachowują się czarne pasy u góry i u dołu ekranu, w innych filmach nie widać aż tak tego efektu, czy to wina tego konkretnego filmu, czy mojego sprzętu?.

Wiesz, Ty masz plazmę, więc czerń z definicji powinna być tam lepsza niż na LCD LED ;)

a może pomożecie mi ustawić tv? - jeżeli chodzi o obraz to mam cztery tryby wyświetlania:

- dynamiczny

- standardowy

- naturalny

- film

najczęściej używam trybu " standardowy " oraz " film "

poszczególne opcje w trybie " standardowy ":

- podświetlenie - 16

- kontrast - 82

- jasność - 40

- ostrość - 50

- kolor - 50

film:

- podświetlenie - 15

- kontrast - 95

- jasność - 36

- ostrość - 50

- kolor - 50

co ciekawe, owa czerń wygląda gorzej w trybie ' film " niż w trybie " standardowym ", natomiast " Hobbit Niezwykła Podróż " w trybie " standardowym " wygląda trochę jak gra komputerowa ( choć mnie się tam podoba ) i dopiero w trybie " film " wygląda bardziej jak film ale tam czerń jest ok.