radosuaf 138 Posted January 17, 2014 Podłączyłem amplituner Onkyo do telewizora Panasonic ST60 - dźwięk działa elegancko, pilot od telewizora steruje głośnością amplitunera, wszystko jest pięknie, mam tylko jeden problem - kiedy chcę np. posłuchać tylko radia i przy wyłączonym ampli kliknę przycisk "TUNER", telewizor też się włącza. Można to tak ustawić, żeby włączał się tylko przy wciśnięciu "TV/CD" albo "BD/DVD"? I pytanie drugie - czy jest jakaś różnica w dźwięku przesyłanym kablem optycznym i HDMI (ARC), czy to to samo? Pytam, bo np. w kablówce mam TVP1 HD w DD+, a oba podobno są w stanie wysłać maksymalnie sygnał DD... Dźwięk 5.1 w każdym bądź razie mam . Quote Share this post Link to post Share on other sites
kamon 0 Posted August 4, 2014 Witaj. Też mnie to drażniło i rozwiązałem to w ten sposób, że w ustawieniach tv, konkretnie bravia sync (Sony) wyłączyłem możliwość włączania tv poprzez inny sprzęt. Jak puścić dzwięk z tv przez ampli, to przy już włączonym tv uruchamiam ampli i on automatycznie przełącza się na wyjście tv i odtwarza dźwięk z tv. Quote Share this post Link to post Share on other sites