cureman 81 Posted January 10, 2014 Witam znajomy posiada Samsunga F6510 i nie jest zadowolony z obrazu w grach ( xbox,ps3 ) no i chce wymienić na tv Sony Sony KDL 50 W 685 .Ja tego modelu nie znam i mam pytanie czy jest sens zmieniać i czy bedzie sie lepiej grało? .Na tym samsungu gry nie sa zbyt ładne to fakt .Jak z lagiem w tym Sony ?. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 10, 2014 Niech się kolega zastanowi najpierw co dokładnie mu nie pasuje, bo jedyne co ma prawo wyraźnie się poprawić w Sony to właśnie input lag. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
cureman 81 Posted January 10, 2014 Obraz ciemny ,słaby kontrast .Jak dla mnie . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 11, 2014 Obraz ciemny ,słaby kontrast .Jak dla mnie . Ale na W655 nie jest wcale jaśniejszy ani nie ma większego kontrastu. Niech da podświetlenie i kontrast na maks i niech wywali funkcje eco, w tym czujnik otoczenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cureman 81 Posted January 11, 2014 Kolega wszystko robił i dalej obraz kaszanka (np crysis 3 na x360 wyglada koszmarnie na tym modelu ) no i matryca jest matowa .Jakie lagi ma ten Sony ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
cureman 81 Posted January 16, 2014 Kolega teraz myśli o tym modelu Blaupunkt B50A401TCUHD 4K czy bedzie to lepszy tv od tych 2 podanych wczesniej ? . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 16, 2014 (edited) Kolega koniecznie chce sobie zaszkodzić. Sprzedać przyzwoitego Samsunga i kupić budżetówkę na kiepskiej matrycy 4k? Jak dla mnie kompletny bez sens. To że crysis 3 wygląda fatalnie to wina crysisa, a nie ekranu. Ustawcie sobie tryb film, wyłączcie redukcje szumów, redukcję usterek mpeg, dynamiczny kontrast i korekcję czerni. Następnie ustawcie podświetlenie tak by było odpowiednio jasno. To jest właśnie najpoprawniejszy (bez kalibracji) obraz. Jeśli coś wygląda źle to trzeba winy szukać u źródła, albo w swoich oczekiwaniach. Na to drugie nie ma już rady. Jeśli komuś nie podoba się poprawny obraz to niech wybierze coś stricte pod swoje oko - może być manta, blaupunkt, bang&olufsen, byle by się podobało... Zmiana na Sony ma sens tylko po to by skrócić input laga. W6 ma 15ms, F6000 około 42ms. To wciąż całkiem małe wartości, wątpię by przeszkadzały. Edited January 16, 2014 by Maciej Koper Quote Share this post Link to post Share on other sites
cureman 81 Posted February 21, 2014 (edited) Panie Macieju a ten Philips warto ,bedzie lepszy do grania od tego Sony i Samsunga. Philips 55PFL6008K/12. Edited February 21, 2014 by cureman Quote Share this post Link to post Share on other sites