Jump to content
Sign in to follow this  
cureman

Sony KDL 50 W 685 do konsoli.

Recommended Posts

Witam znajomy posiada Samsunga F6510 i nie jest zadowolony z obrazu w grach ( xbox,ps3 ) no i chce wymienić na tv Sony Sony KDL 50 W 685 .Ja tego modelu nie znam i mam pytanie czy jest sens zmieniać i czy bedzie sie lepiej grało? .Na tym samsungu gry nie sa zbyt ładne to fakt .Jak z lagiem w tym Sony ?.

Niech się kolega zastanowi najpierw co dokładnie mu nie pasuje, bo jedyne co ma prawo wyraźnie się poprawić w Sony to właśnie input lag.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Obraz ciemny ,słaby kontrast .Jak dla mnie .

Ale na W655 nie jest wcale jaśniejszy ani nie ma większego kontrastu.

Niech da podświetlenie i kontrast na maks i niech wywali funkcje eco, w tym czujnik otoczenia.

Kolega wszystko robił i dalej obraz kaszanka (np crysis 3 na x360 wyglada koszmarnie na tym modelu ) no i matryca jest matowa .Jakie lagi ma ten Sony ?

Kolega teraz myśli o tym modelu Blaupunkt B50A401TCUHD 4K czy bedzie to lepszy tv od tych 2 podanych wczesniej ? .

Kolega koniecznie chce sobie zaszkodzić. Sprzedać przyzwoitego Samsunga i kupić budżetówkę na kiepskiej matrycy 4k? Jak dla mnie kompletny bez sens.

To że crysis 3 wygląda fatalnie to wina crysisa, a nie ekranu. Ustawcie sobie tryb film, wyłączcie redukcje szumów, redukcję usterek mpeg, dynamiczny kontrast i korekcję czerni. Następnie ustawcie podświetlenie tak by było odpowiednio jasno. To jest właśnie najpoprawniejszy (bez kalibracji) obraz. Jeśli coś wygląda źle to trzeba winy szukać u źródła, albo w swoich oczekiwaniach. Na to drugie nie ma już rady. Jeśli komuś nie podoba się poprawny obraz to niech wybierze coś stricte pod swoje oko - może być manta, blaupunkt, bang&olufsen, byle by się podobało...

Zmiana na Sony ma sens tylko po to by skrócić input laga. W6 ma 15ms, F6000 około 42ms. To wciąż całkiem małe wartości, wątpię by przeszkadzały.

Edited by Maciej Koper

Panie Macieju a ten Philips warto ,bedzie lepszy do grania od tego Sony i Samsunga. Philips 55PFL6008K/12.

Edited by cureman