Jump to content
yoda

Kilka pytań Riko 802IIIs i xbmc

Recommended Posts

Witam !

Jak w temacie, zmieniłem dekoder "n-ki" na cudo z tematu i mam kilka pytań:

- czy wyłączanie dongla razem z telewizorem przez listwę zasilajacą typu master/slave nie powoduje bałaganu w andku - w końcu system nei jest poprawnie zamykany ?

- xbmc uruchamia mi się w trybie okienkowym - to normalne ?

- wtyczka mtvguide nie ściągami danych, natomiast webb.tv hule że miło

- jak uzyskać ikony np do weeb.tv, tvn playera na ekranie startowym xbmc, aby po jego starcie zaraz przejść do tych pluginów - widziałem takie screeny ale bez wytłumaczenia jak to zrobić ?

Sorry za być może lamerskie pytania ale czasem jest trudno znaleść odpowiedzi a w FQ nic o tym nie znalazłem, pomijajać fakt że niby mój riko to mk808 wiec custom romy z 808 pasują do niego a to nie jest do końca prawda bo na jednym nie działało mi wifi, teraz ma rom 4.2.2 NEOTV CR 2.0 ( trochę uciążliwa instalacja ) i w tym wifi i BT działa :)

Pozdr

OK, jedną rzecz zrobiłem - te skróty do programów na ekranie startowym xbmc, mtvguide też już działa, obraz jest juz na prawi całym ekranie.

Nie wiem jak zrobić autoukrywania dolnego paska androida, trochę zasłania obraz a po jego ukryciu nie mam jak wejść do androida po zamknięciu xbmc.

Z drugiej strony brak fizycznego przyciku power off lub standy to jakieś nieporozumienie. Być może jest jakaś apka lub plugin który realizuje to po np. naciśnięciu jakiegoś klawisza na klawiaturze.

Żeby dongla wyłączać poprzez odcięcie zasilania to mała kicha...to tak, jakbym tak samo wyłączał komputer.

1. nie

2.tak

3.wgraj just xbmc tu masz gotowca http://catshare.net/po0nkx2g1ZpPj21L wgrywasz jak w temacie o xbmc podmieniając folder lub alpha 1 z tematu o xbmc

4. ustawienia > skróty

5. autoukrywanie jest kijowate możesz jeśli dany soft ma ustawienia > wygląd > autoukrywanie paska lub dogrywasz z marketu np hide buton bar.

6. możesz uśpić ale już nie obudzisz także tylko zasilaniem.

OK, dzięki za linka i wskazówki.

Niestety, muszę zwrócić dongla bo co kilka, kilkanaście minut następuje samoczynny reboot.

Wgrywałem oficjane romy 4.1 i 4.2 oprócz najnowszego, bo na nim nie działa wifi, nic nie pomogło.

Nawet nie jest specjalnie gorący, więc to chyba nie jest przegrzanie, zresztą z czego, z instalacji xbmc ? Nawet filmów na nim nie oglądałem bo do tego mam komp.

Mam nadzieję, że gość przyjmnie zwrot choć paragonu nie załączył :(.

Edited by yoda