Jump to content
robert robert

Recenzja Blu-ray: Wyścig / Rush

Recommended Posts

Też czekam na ten film, ciekawe czy w ogóle wydadzą go u nas w kraju na Blu-ray ;)

Absolutne zaskoczenie. Moje Top 3 tego roku. Scenariusz, który napisało życie, świetne zdjęcia i EMOCJE. Plus genialny casting w bonusie:

Podpisuję się pod wyższym i dodam, że nie trzeba być wielbicielem formułek czy ogólnie sportów motorowych aby go w pełni docenić.

Aktor, który wcielił się w Niki Laudę - mistrz.

Ku przestrodze - radzę omijać szerokim łukiem wydanie UK tego filmu, miejscami banding jest przeogromniasty.

• Like 1

Kto to powinien wydać? TIM? Oni się nie zawijają w związku z przejęciem Multikina przez Brytyjczyków? Bo widzę, że dystrybucja kinowa została już od ITI zabrana.

Ktokolwiek wydałby Wyścig na DVD i Blu-ray, to niech nie robi podobnej gafy, co zrobił ostatnio w Czechach Magicbox.

Ich wydanie Blu-ray tego filmu nie dość że pozbawione dodatków specjalnych, to jeszcze mnóstwo technicznych niedoróbek, patrz: artykuł na stronie hdmag.cz z 27 stycznia 2014 r.

Dystrybucja kinowa w Polsce - Monolith, więc sprawa jest jasna.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :unsure::(:ph34r::angry2:

Dystrybucja kinowa w Polsce - Monolith, więc sprawa jest jasna.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :unsure::(:ph34r::angry2:

Przepraszam, przyznaję się do błędu. Rzeczywiście dystrybutorem kinowym Wyścigu w Polsce było ITI Cinema, które na swojej stronie internetowej również figuruje pod nazwą VUE Movie Distribution; wydanie sklepowe zapewne będzie pod pieczą TIMu, więc o jakość jego można być w miarę spokojnym.

wydanie sklepowe zapewne będzie pod pieczą TIMu, więc o jakość jego można być w miarę spokojnym

Drive i Tinker Taylor Soldier Spy pokazały już co potrafi TiM. O ile film nie jest od Universala i nie dostajemy tej samej płyty, co inne kraje, to jednak należy się bać.

Drive i Tinker Taylor Soldier Spy pokazały już co potrafi TiM. O ile film nie jest od Universala i nie dostajemy tej samej płyty, co inne kraje, to jednak należy się bać.

Można jeszcze dodać: Szepty oraz Kochanie, poznaj moich kumpli.

Scenariusz, który napisało życie,

mnie to zastanawia czy w tamtych czasach rzeczywiście Formula 1 była taka prymitywna.

bo akcja Laudy z mechanikami i przecinarkami to wygląda na totalną fantastykę.

Jest szansa, że dystrybucją na Blu tak jak DVD zajmie się Imperial. Zadałem pytanie na ich profilu, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Na allegro trwa przedsprzedaż, gdzie wspomniana jest data bodajże 28 marca. Zobaczymy jak to wyjdzie.

• Like 1

No i odpisali na FB:

Witam. Planujemy wydać Wyścig i na DVD i BD na przełomie marca i kwietnia. Proszę śledzić nasz profil - na pewno będą informacje. Pozdrawiam

Będąc kilka dni temu w Londynie zanabyłem taki oto wynalazek:

yn3l1Swl.jpg

"Trójwymiarowa" okładka i druga płyta z dodatkami podobno ekskluzywna dla sieci marketów Sainsbury's. Nie dowiedziałbym się o tym gdyby nie plakaty w metrze reklamujące to konkretne wydanie (drugim tak intensywnie promowanym była nadchodząca "Gra Endera").

Ale ja nie o tym chciałem. Widać golusieńkim okiem, ze rynek blu-ray (i ogólnie elektroniki) zawłaszczył na wyspach niemal w całości Amazon. Nie ma żadnych "Saturnów", "Empików", na palcach jednej ręki policzymy sieć HMV, a wspomniane markety Sainsbury's oferujące "super-limitowanego" Rusha ofertą zawstydza dział z filmami w polskim Tesco. Do tego regułą są ceny ZAWSZE wyższe od tych Amazonowych, chyba jedynie świeżutki czwarty sezon "Gry o Tron" promocyjnie zrównano do 30 elżbiet.

Ot taka ciekawostka dla zainteresowanych :).

Taaaak, chwilę później odfoliowałem i druga płyta podejrzanie "lekka" i cienka się wydała :). Ale dodatkowe 48 minut materiałów piechotą nie chodzi, radość jest, tyle, że nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem dvd w ręce :P.

Nie mogę się doczekać ponownego usłyszenia i zobaczenia GP Japonii. Ach, to był majstersztyk. :)

Absolutnie bez złośliwości chciałem zapytać - nie warto było zaczekać na polskie wydanie, przyjrzeć się czy nie zostało zgwałcone podobnie jak Drive (który najogólniej mówiąc miał podobną sytuacje dystrybucyjną w Polsce), opisać dodatki (jeśli będą) itd.? Bo to, że wydanie zachodnie ładnie wygląda i gra to już są obecnie raczej takie oczywiste oczywistości ;).

Tym niemniej podziękowania dla autorki za pracę włożoną w przygotowanie tekstu.

Przyjdzie 23 to autorka zrobi update :) Obiecała :) Imperial zazwyczaj nie rozwala wydań... więc na 95% będzie ok.

Dobrze słyszeć, czekam więc uzupełnienia :). Jesteś pewien tych 95%? W tym przypadku przejęli chyba tylko dystrybucję po TIMie, nie wydają tego (bo zakładam, że gdyby bezpośrednio odpowiadali za to wydanie to chwaliliby się nim na swojej stronie - a tak nie jest).