robert robert 8 Posted January 6, 2014 Recenzja Blu-ray: Wyścig / Rush w dziale Recenzje Blu-ray 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted January 6, 2014 Też czekam na ten film, ciekawe czy w ogóle wydadzą go u nas w kraju na Blu-ray Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted February 2, 2014 Absolutne zaskoczenie. Moje Top 3 tego roku. Scenariusz, który napisało życie, świetne zdjęcia i EMOCJE. Plus genialny casting w bonusie: Podpisuję się pod wyższym i dodam, że nie trzeba być wielbicielem formułek czy ogólnie sportów motorowych aby go w pełni docenić. Aktor, który wcielił się w Niki Laudę - mistrz. Ku przestrodze - radzę omijać szerokim łukiem wydanie UK tego filmu, miejscami banding jest przeogromniasty. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
LosSisos 1 Posted February 2, 2014 Kto to powinien wydać? TIM? Oni się nie zawijają w związku z przejęciem Multikina przez Brytyjczyków? Bo widzę, że dystrybucja kinowa została już od ITI zabrana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
18szomi16 2 Posted February 2, 2014 Dystrybucja kinowa w Polsce - Monolith, więc sprawa jest jasna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
LosSisos 1 Posted February 2, 2014 No nie wiem czy takie jasne, bo ja widzę jak byk jako dystrybutora ITI Cinema Sp. z o.o.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
18szomi16 2 Posted February 2, 2014 Ktokolwiek wydałby Wyścig na DVD i Blu-ray, to niech nie robi podobnej gafy, co zrobił ostatnio w Czechach Magicbox. Ich wydanie Blu-ray tego filmu nie dość że pozbawione dodatków specjalnych, to jeszcze mnóstwo technicznych niedoróbek, patrz: artykuł na stronie hdmag.cz z 27 stycznia 2014 r. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted February 2, 2014 Dystrybucja kinowa w Polsce - Monolith, więc sprawa jest jasna. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Quote Share this post Link to post Share on other sites
18szomi16 2 Posted February 3, 2014 Dystrybucja kinowa w Polsce - Monolith, więc sprawa jest jasna. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Przepraszam, przyznaję się do błędu. Rzeczywiście dystrybutorem kinowym Wyścigu w Polsce było ITI Cinema, które na swojej stronie internetowej również figuruje pod nazwą VUE Movie Distribution; wydanie sklepowe zapewne będzie pod pieczą TIMu, więc o jakość jego można być w miarę spokojnym. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mierzwiak 221 Posted February 3, 2014 wydanie sklepowe zapewne będzie pod pieczą TIMu, więc o jakość jego można być w miarę spokojnymDrive i Tinker Taylor Soldier Spy pokazały już co potrafi TiM. O ile film nie jest od Universala i nie dostajemy tej samej płyty, co inne kraje, to jednak należy się bać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
18szomi16 2 Posted February 3, 2014 Drive i Tinker Taylor Soldier Spy pokazały już co potrafi TiM. O ile film nie jest od Universala i nie dostajemy tej samej płyty, co inne kraje, to jednak należy się bać. Można jeszcze dodać: Szepty oraz Kochanie, poznaj moich kumpli. Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,701 Posted February 4, 2014 Scenariusz, który napisało życie, mnie to zastanawia czy w tamtych czasach rzeczywiście Formula 1 była taka prymitywna. bo akcja Laudy z mechanikami i przecinarkami to wygląda na totalną fantastykę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
18szomi16 2 Posted February 16, 2014 Wyścig już w przedsprzedaży w Merlinie, niestety tylko na DVD. Podobnie jak w przypadku filmu Wajdy o Wałęsie, który w naszych kinach dystrybuowało ITI Cinema (Vue), polskie wydanie będzie pochodziło od Imperialu. http://merlin.pl/Wyscig_Imperial-CinePix/browse/product/2,1324244.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted February 16, 2014 Jest szansa, że dystrybucją na Blu tak jak DVD zajmie się Imperial. Zadałem pytanie na ich profilu, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Na allegro trwa przedsprzedaż, gdzie wspomniana jest data bodajże 28 marca. Zobaczymy jak to wyjdzie. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted February 17, 2014 No i odpisali na FB: Witam. Planujemy wydać Wyścig i na DVD i BD na przełomie marca i kwietnia. Proszę śledzić nasz profil - na pewno będą informacje. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
harvester84 3 Posted February 18, 2014 80zł, preorder na koniec marca http://www.ultima.pl/Wy_cig_Blu_Ray/i15202/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
LosSisos 1 Posted February 26, 2014 Będąc kilka dni temu w Londynie zanabyłem taki oto wynalazek: "Trójwymiarowa" okładka i druga płyta z dodatkami podobno ekskluzywna dla sieci marketów Sainsbury's. Nie dowiedziałbym się o tym gdyby nie plakaty w metrze reklamujące to konkretne wydanie (drugim tak intensywnie promowanym była nadchodząca "Gra Endera"). Ale ja nie o tym chciałem. Widać golusieńkim okiem, ze rynek blu-ray (i ogólnie elektroniki) zawłaszczył na wyspach niemal w całości Amazon. Nie ma żadnych "Saturnów", "Empików", na palcach jednej ręki policzymy sieć HMV, a wspomniane markety Sainsbury's oferujące "super-limitowanego" Rusha ofertą zawstydza dział z filmami w polskim Tesco. Do tego regułą są ceny ZAWSZE wyższe od tych Amazonowych, chyba jedynie świeżutki czwarty sezon "Gry o Tron" promocyjnie zrównano do 30 elżbiet. Ot taka ciekawostka dla zainteresowanych . Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted February 26, 2014 Slip case ładny, ale ten dysk z dodatkami to niestety DVD Sent from my iPad using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
LosSisos 1 Posted February 26, 2014 Taaaak, chwilę później odfoliowałem i druga płyta podejrzanie "lekka" i cienka się wydała . Ale dodatkowe 48 minut materiałów piechotą nie chodzi, radość jest, tyle, że nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem dvd w ręce . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Czarna Marylin 18 Posted March 6, 2014 Dodałam moją recenzję w pierwszym poście! :-) http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/recenzje-blu-ray/filmy/recenzja-blu-ray-wyscig-rush-r745 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lukop 6 Posted March 6, 2014 Nie mogę się doczekać ponownego usłyszenia i zobaczenia GP Japonii. Ach, to był majstersztyk. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarcinC 331 Posted March 7, 2014 No to czekam na premierę. Ciekawe jaką znowu cenę dowalą... Quote Share this post Link to post Share on other sites
LosSisos 1 Posted March 7, 2014 Absolutnie bez złośliwości chciałem zapytać - nie warto było zaczekać na polskie wydanie, przyjrzeć się czy nie zostało zgwałcone podobnie jak Drive (który najogólniej mówiąc miał podobną sytuacje dystrybucyjną w Polsce), opisać dodatki (jeśli będą) itd.? Bo to, że wydanie zachodnie ładnie wygląda i gra to już są obecnie raczej takie oczywiste oczywistości . Tym niemniej podziękowania dla autorki za pracę włożoną w przygotowanie tekstu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted March 7, 2014 Przyjdzie 23 to autorka zrobi update Obiecała Imperial zazwyczaj nie rozwala wydań... więc na 95% będzie ok. Quote Share this post Link to post Share on other sites
LosSisos 1 Posted March 7, 2014 Dobrze słyszeć, czekam więc uzupełnienia . Jesteś pewien tych 95%? W tym przypadku przejęli chyba tylko dystrybucję po TIMie, nie wydają tego (bo zakładam, że gdyby bezpośrednio odpowiadali za to wydanie to chwaliliby się nim na swojej stronie - a tak nie jest). Quote Share this post Link to post Share on other sites