Jump to content
Sign in to follow this  
Czarna Marylin

Ces 2014: Panasonic pokazuje nowe telewizory AX800 LCD LED 4K. Obiecuje jakość znaną z plazm!

Recommended Posts

Nie wiem jakie będą modele w Europie,ale seria jest krótka Panasonica na ten rok- tylko 6 modeli.Tak naprawdę liczy się tylko seria AX800U 4k.Nadworny kalibrator Panasonica David Katzmaier jest zawiedziony ofertą i sarkastycznie nabija się z suszarki Panasonica która była przedstawiona na konferencji Panasonica.....

Zastanawia mnie co oznacza " Ekrany wspierają także dekodowanie HEVC H.265 " to jest zaimplementowany czy nie ? Czy to tylko taka gwarancja na przyszłość ?

Tylko, po co nam 4k jak nie ma źródeł sygnału w takiej rozdzielczości.

Zrodla to sa. Prawie kazde urzadzenie skaluje do 4k. Nie wspominajac o samym tv. Nie ma tpoki co za wiele kontentu 4k.

co to za nowa moda wklejania linków do artykułów z działu newsy? taka wyszukana forma spamu czy jak?

Odslony... odslony..

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Jak wszyscy.

Ale nie ma watpliwosci ze pociag z 4k, a moze raczej "4k" ruszy jeszcze w tym roku.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Jak ruszy, to pomyślimy nad nowym tv.

Na dzień dzisiejszy, to żadna telewizja nie nadaje full HD a format już tyle lat na rynku.

Jak miałem paręnaście lat to słyszałem o pierwszych tewizorach hd w Japonii.

Teraz mam 37 i telewizji full HD nadal nie ma.

W takim tempie to nie wiem czy dożyje telewizji 4k:-D

Zebys sie nie zdziwil.

Obstawiam, ze przyszloroczna Premier League w SKY bedzie transmitowana w 4k na bank, a kto wie moze i w tym roku beda nadawac regularnie.

Z 3d bylo podobnie najpierw testy na podgrzanie atmosfery, a pozniej bum! - regularna transmisja, w ciagu roku sie uwineli.

Zreszta musza jakos masowo odplywajacych klientow przyciagnac.

Zarowno SKY(4k) jak i BBC (8k + 4K) pokazali ze moga takie transmisje przeprowadzic. Wprawdzie byly to pojedyncze eventy, ale bez telewizorow i nowego standardu trudno bylo sie spodziewac wiecej. tymczasem telewizory juz sa i HEVEC tez jest.

Edited by binary

Tylko, po co nam 4k jak nie ma źródeł sygnału w takiej rozdzielczości.

Wasnie po to zebys zadawal takie idiotyczne pytania.

Drugie idiotyczne pytanie to po co nam H.265 skoro nic w nim jeszcze nie ma.

Pozdro

• Like 1

Zebys sie nie zdziwil.

Obstawiam, ze przyszloroczna Premier League w SKY bedzie transmitowana w 4k na bank, a kto wie moze i w tym roku beda nadawac regularnie.

Z 3d bylo podobnie najpierw testy na podgrzanie atmosfery, a pozniej bum! - regularna transmisja, w ciagu roku sie uwineli.

Zreszta musza jakos masowo odplywajacych klientow przyciagnac.

Zarowno SKY(4k) jak i BBC (8k + 4K) pokazali ze moga takie transmisje przeprowadzic. Wprawdzie byly to pojedyncze eventy, ale bez telewizorow i nowego standardu trudno bylo sie spodziewac wiecej. tymczasem telewizory juz sa i HEVEC tez jest.

Bez kodeka H.265 sie nie obedzie. Za duzo pasma potrzeba i za drogo wychodzi.

Pojedyncze transmisje tak kosztem scisniecia pozostalych programow na transponderze, caly program na pewno nie na dzisiaj.

Pozdro

Ale kodek jest do pol roku rzeczywistoscia.

Krzem potrzebny - czytaj sprzetowe encodery.

Sent from my iPad using Tapatalk

Pm comp.

Gdzie ta k.... transmisja 4k z otwarcia igrzysk. Ponagrywali kamerkami dla siebie i h....

Tyleśmy widzieli 4k.

Mogę się o skrzynkę wódki założyć że regularnej tv w 4k nie będzie ani za 2 ani za 5 lat. Powiem więcej.

Nigdy nie będzie.

Skoro teraz nie potrafią nawet infrastruktury technicznej full HD wykorzystać.

To gdzie 4k.

Jedyna nadzieja w kinie, że będą kręcone filmy w 4k i będą w dystrybucji na blue ray w takiej rozdzielczości.

Pozdrawiam Cię mendrku.

Edited by raf7775