szeff 0 Posted January 6, 2014 (edited) Witam, proszę o poradę, szykuje się do "uzbrojenia" mojego salonu w porządne kino domowe. Wyremontowałem salon (35 m - prostokąt 4x8m + wykusz w tylnym lewym kącie). Mam rzutnik Benq w1070 ( jest opcja 3D wiec HDMI musi byc chyba 1.4) i ekran szerokości 3m wyjeżdżający z sufitu (na tej ścianie 4-o metrowej). I teraz chciał bym do tego amplituner i głośniki. Zaznaczę, że nie jestem audiofilem i znawcą muzycznym, dla tego piszę do Was po mimo małego rozpoznani na rynku. Myślałem o: - Amplituner - musi mieć 2 wyjścia HDMI 1.4- co ogranicza pole poszukiwań, pilot programowalny no i oczywiście co tam się da by szybo się nie zestarzał, chciał bym się zmieścić w okolicy 2kpln. WiFi nie musi byc bo mam router przy saym sprzęcie wiec jest to mi obojetne byle LAN był. --- Myślałem o Onkyo tx-nr626 oraz Pionieer vsx-923. Co o wy na to? Kolumny to już dla mnie dżungla. Wiem,że dobrze piszecie o Jamo s606 czy Taga TAV 606v3 ale może coś jeszcze jest godnego uwagi. Na głośniki też mógł bym dać cos w okolicach 2-2.5KPLN. Myśle ze pół 50/50 oglądanie filmów i słuchanie muzyki. No i nie wiem czy kupować 5.0 czy 5.1? Czy jak jest amplituner 7.1 to z zestawem 5.1 czy 5.0 będzie dobrze pracował? Proszę o rady. Wiem, że dużo jest tematów na ten temat, ale tu jest paru fachowców co umieją dobrać sprzęt do salonu i jakiś tam upodobań. Dziękuje i pozdrawiam. P.S: Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Edited January 6, 2014 by szeff Quote Share this post Link to post Share on other sites