m12 4 Posted January 5, 2014 Witam, od wczoraj jestem posiadaczem dekodera NC+ Turbo , został mi on wymieniony w punkcie w zamian za uszkodzony rekorder 250G. Niestety mimo usilnych prób nie udało mi się ustanowić połączenia dekodera z netem. Internet mam od neti razem z NetiaSpot'em i w starym wystarczyło użyć opcji Konfiguracja Automatyczna i grało a przy Turbo ani ręczne ustawienia ani automatyczne nie dają rezultatu. Miał ktoś podobne problemy w takiej konfiguracji? Nadmienię tylko że pozostałe urządzenia w domu działają bezproblemowo po LAN'nie i WiFi , także w konfigu auto. Z góry dzięki za konstruktywną pomoc . Quote Share this post Link to post Share on other sites
patryk691 0 Posted January 5, 2014 Zrób ustawienia fabryczne w dekoderze, następnie spróbuj jeszcze raz połączyć się z internetem. Również mam Turbo połączone z Netia Spot i śmiga aż miło. Quote Share this post Link to post Share on other sites
m12 4 Posted January 5, 2014 (edited) Dzięki już tego próbowałem ale niestety bez efektów. Tak trochę offtop to jako pierwszy sprowokowałem Cię do aktywności na forum po przeszło 6 latach ?? Edited January 5, 2014 by m12 Quote Share this post Link to post Share on other sites