Jump to content
Sign in to follow this  
idiotyzm

2500zl, 40-42 cale, nie wysokie wymagania :)

Recommended Posts

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Pod lekkim katem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? ma stac
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Swieci slonce z boku TV
7. Jaki masz obecnie telewizor ? kineskopowy Philips 25cali
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? min. 3 porty HDMI, internet wifi albo kabel,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? cyfrowy SD po HDMI
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? glownie tuner satelitarny HDMI kanaly SD, czasami laptop i filmy DivX, weeb.tv
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? lekki mat
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? informacyjne , filmy , publicystyczne
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? raz na ruski rok
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie gram w gry
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 16-18 oraz pozny wieczor
17. Preferencje co do wielkości? 40-42
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? czern ktora jest granatowa, kolory przejaskrawione, slabe skalowanie obrazu (rozmyty obraz), slabe katy widzenia, bardzo nierownomierne podswietlenie, wszelkie piski inne dzwieki
19. Preferencje co do marki ? Philips , Panasonic, Sony
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi miec, ale jesli juz to pasywny
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie

Do wydania mam 2500zl. Telewizor 40-42 cale. Zalezy mi na czerni, naturalnych kolorach. Wiele tanich Samsungow ma kolory jak z kreskowek. Glownie bedzie sygnal SD wiec skalowanie musi byc dobre. Katy widzenia tez przyzwoite.
Nie zalezy mi na bajerach typu Smart, nie zalazy mi na niskim input lag. Dobrze by bylo gdyby telewizor byl bezawaryjny, chociaz to loteria.

Telewizor prosty, bez bajerow. Nie lubie granatowej czerni wiec matryca IPS raczej odpada. Zalezy mi na Katach widzenia, nie bede ogladal TV na wprost niestety.

Za wszystkie sugestie z gory dziekuje.

Wszystko wskazuje, że Panasonic'a ST60 potrzebujesz :) Nie ma telewizora innego niż plazma, który łączy dobre kąty widzenia i kontrast. Do tego masz spełnione wszystkie warunki, do wykorzystania wszystkich możliwości plazmy - brak światła prosto w ekran, głównie wieczorna pora oglądania itd.

Dla mnie osobiscie pasowala by plazma, ale rodzicom juz nie. Musi byc cos z LCD. Oni placa i oni wymagaja. Znajomy ma Philipsa 40pfl5507 na matrycy Sharpa UV2A. Mysle ze balans kontrast/ kąty widzenia jest dobry. Telewizora tego juz raczej sie nie kupi nowego. Szukam czegos co bedzie tak samo dobre lub lepsze. Nie wiem jak sie ten model ma do 42pfl5008 z 2013, albo do modeli LCD Panasonica.

Prosze o sugestie , ale tylko cos z LCD niestety. Z gory dzieki.

Ale nie wchodzi w grę bo co? Zarejestrowałeś się na tym forum chyba nie po to żeby Ci przytakiwać tylko żeby dostać konkretną radę prawda? Wszystkie Twoje uwarunkowania i wymagania wskazują, że najlepsza będzie plazma i długo długo nic. Możesz w tej cenie trafić np. Samsunga F6650 z matrycą S-PVA. Jest OK jak na LCD, ale do zwykłego ST60 daleko mu jak naszej drużynie narodowej do finału mundialu. Po co się karać. Posadź sponsorów przed komputerem i daj im do poczytania :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Musi byc LCD. Jesli nie LCD to zostanie kineskopowy narazie (czyli kolejne 10 lat) :)_

Sprawdzilem tego F6650. Z recenzji wynika, ze ma dobre kąty i wysoki kontrast. Czyli glowne zalozenie spelnione . Ciekawy jestem jak jest z kolorami. Od Samsungow mnie odrzuca ich "bajkowe" "cukierkowate" kolory. Wiem ze drogie modele sa Ok, ale jak z tym modelem to nie wiem.