Mario 32 Posted January 2, 2014 http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/ces-2014-lg-pokaze-na-ces-nowa-linie-telewizor-r493 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MrDamianOZ 4 Posted January 2, 2014 55" OLED 4K... ktoś wie za ile teraz można sprzedać nerkę? I czy w ogóle mi na taki starczy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ROMAN38 93 Posted January 2, 2014 Obawiam się że na tego 77 cali to i dwie jak sprzedaż i do tego jeszcze dom to być może powinno starczyć .Obstawiam cenę na wiosnę w marketach na jakieś 199 000 zł Quote Share this post Link to post Share on other sites
netquest 22 Posted January 2, 2014 55" OLED 4K... ktoś wie za ile teraz można sprzedać nerkę? I czy w ogóle mi na taki starczy... Zatrzymaj nerkę, za dwa lata kupisz na 10k pln 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ROMAN38 93 Posted January 2, 2014 Zatrzymaj nerkę, za dwa lata kupisz na 10k pln chyba za 4 lata i to za 15. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzegorz288 44 Posted January 3, 2014 Jedno jest pewne, 4K prędko standardem nie będzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
netquest 22 Posted January 3, 2014 (edited) @grzegorz288 standardem w "wyświetlaczach" TV to pewnie będzie szybciej niż możemy to sobie wyobrazić. Producenci muszą mieć nowe produkty. Tak się stało z 3D. Czy my nabywcy, tak bardzo oczekiwaliśmy na technologię 3D ? A stało się, teraz to już chyba nie ma w ofercie innych niż 3D. Powszechność 4K to tylko kwestia ceny. 4K pewnie długo nie będzie standardem u nadawców satelitarnych. Edited January 3, 2014 by netquest Quote Share this post Link to post Share on other sites
ROMAN38 93 Posted January 3, 2014 ........4K pewnie długo nie będzie standardem u nadawców satelitarnych............ Będzie będzie z bitratem 4-5 MB/s.Z jakością DVD , wystarczy że dopiszą uhd i już wszyscy głupi abonenci zapłacą 200 zł/m.Popatrzmy jaką jakość HD prezentuje taki HBO HD z bitratem 4 MB/S :D .To jest żywe oszukiwanie ludzi i legalne Quote Share this post Link to post Share on other sites
KamilaKorneta 42 Posted January 3, 2014 Za to długo nie będzie standardem 4K w naszych domach.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawidowski1000 22 Posted January 4, 2014 (edited) Post wykasowany. Nie ten dział Edited January 4, 2014 by Dawidowski1000 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlancosTv 0 Posted January 5, 2014 Jalkbym tak nie skreslal tego 4k w naszych domach. Wystarczy troche poczytac na ten temat i mozna szybko dojsc do wniosku ze swiat duzo lepiej sie do tego prygotowuje niz chocby do 3D. Wytwornie Filmowe Sony juz wszystko robia w 4k. Sporo fimow juz jest nakreconych w tej rozdzieczosci albo do niej przerobionych. Ponadto masa starych hitow filmowych nakrecanych jeszcze na analogach jest poprawianych i beda wypuszczane podrasowane, bo z niektorych mozna wyciagnac podobno nawet 8k. Co do naszej telewizji to sie zgodze... nie predko to nastapi, ale mam jeszcze internet i t raczej on bedzie dostawca produktow 4k. W koncu "smartTV" do czegos se przyda;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
MrDamianOZ 4 Posted January 5, 2014 Ja nie mogę się doczekać 4K. Ale mój portfel jest trochę innego zdania i pewnie jeszcze dłuuuugo będzie. Materiału UHD będzie dość, ale pewnie będzie dostępny wszędzie tylko nie w Polsce Blu ray od Sony pewnie będą kosztować 250 zł, telewizji 4K to się nie doczekamy pewnie do czasu kiedy świat przejdzie już na 8K. Pozostanie internet. Ale tu usługi też pewnie będą kosmicznie drogie Quote Share this post Link to post Share on other sites
AreckiW 6 Posted January 6, 2014 Ten 77-calowy OLED ULTRA HD (4K) było pokazany już w Berlinie we wrześniu 2013. Na ogląd, to prezentował boskie wrażenia i zakładam, że to mój następca Kuraka Czy aby ba pewno te mniejsze modele mają mieć 4K czy może tylko ten 77-calowiec ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
KamilaKorneta 42 Posted January 6, 2014 Jak się zdecydujemy na wymianę naszych tv to standardem będzie ... 8k http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/ces2014-sharp-sie-chwali-maja-8k-i-3d-bez-oku-r503 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted January 6, 2014 Cena LG OLED 4K 77": $29,999 a 55" $8,999 Aha: 105" to cena 70 000$ Śmiać się czy płakać? Ceny w EU zapewne jak zawsze w Euro zamiast $ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted January 6, 2014 Cena LG OLED 4K 55" $8,999 No, to jest progres - tyle kosztował pierwszy rzut full HD i szybko potaniał, teraz jest już 4K w tej cenie ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted January 6, 2014 No tak ale u nas to cena w euro. Skoro Full HD kosztuje tyle ile kosztuje to wszystko by się zgadzało... No nie ma bata żeby tyle kosztował u nas w takim mediaku. To 4K... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted January 7, 2014 Okazuje się, że 77 cali także wygina się na pilota ; ) Quote Share this post Link to post Share on other sites