deniss1102 0 Posted January 1, 2014 Witam Wszystkich. Jeżeli piszę w niewłaściwym dziale to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego.Przymierzam się do zakupu telewizora i wybór jest bardzo ciężki, bardzo proszę o pomoc.Zależy mi na 3D (aktywne)DLNAdesingKwota na jaką mogę sobie pozwolić to 10000złJakieś moje propozycje.- Sharp LC-70LE835E- Sharp LC-60LE840E- SHARP LC 60LE857- Sharp LC-60LE857E - bardzo mnie zaciekawił no i ten design Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 1, 2014 (edited) Witam noworocznie Witam Wszystkich. Jeżeli piszę w niewłaściwym dziale to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego.Przymierzam się do zakupu telewizora i wybór jest bardzo ciężki, bardzo proszę o pomoc.Zależy mi na 3D (aktywne)DLNAdesingKwota na jaką mogę sobie pozwolić to 10000złJakieś moje propozycje.- Sharp LC-70LE835E- Sharp LC-60LE840E- SHARP LC 60LE857- Sharp LC-60LE857E - bardzo mnie zaciekawił no i ten design Model LE857 wybij sobie od razu z głowy, bo to telewizor o niechlubnym tytule najgorszego produktu tego roku i długo by wymieniać co jest w nim nie tak. Żebym mógł Ci lepiej pomóc powinieneś opisać bardziej pomieszczenie w którym oglądasz. Celując w 60 - 70" wchodzą w grę 65" plazmy. Możesz kupić za 7500zł Panasonic ST60 w 65". Ma dlna, 3d aktywne i obraz najlepszy obecnie na rynku, za wyjątkiem modeli VT60 i ZT60. Nie wiem czy design akurat Ci odpowiada, ale... lepiej mieć estetyczną ramkę czy estetyczny obraz? P.S. Poza LE857 zapomnij o wszystkich Sharpach z matrycą Quattron. Edited January 1, 2014 by Maciej Koper Quote Share this post Link to post Share on other sites
deniss1102 0 Posted January 1, 2014 Dziękuję za odpowiedz:) przyznam że nad plazmą się nawet nie zastanawiałem, przeglądam właśnie informację na jej temat. Jeżeli chodzi o pomieszczenie w której będzie stał ów telewizor to jest bardzo słoneczne, dwa okna plus drzwi balkonowe przez które wpada sporo światła. Obecnie posiadam LG 42lm660s który od jakiegoś czasu zrobił się po prostu za mały. 65" byłby idealny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 1, 2014 Pomieszczenie może być słoneczne do plazmy jednak najlepsze efekty uzyskuje się gdy światło nie pada bezpośrednio na ekran. Jeśli TV stoi tyłem do okien to będzie idealnie Quote Share this post Link to post Share on other sites
deniss1102 0 Posted January 2, 2014 Ok. Prawie w 100% zdecydowałem się na P65ST60e ma tylko jeszcze pytanie odnośnie tego smużenia, wiele osób w sieci straszy... Jak jest w przypadku tego modelu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 2, 2014 Plazma ma to do siebie, że nie smuży prawie wcale, w przeciwieństwie do telewizorów LCD. Quote Share this post Link to post Share on other sites
deniss1102 0 Posted January 12, 2014 Witam ponownie No i zagościła u mnie P65ST60e Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne,65" to kawał ekranu. Pewnie zdecyduję się na profesjonalną kalibrację bo jakoś czegoś mi w obrazie brakuje, może to efekt zbyt długo używanego cukierkowego LM660s. Minus jak dla mnie że jednak słyszę bzyczenie, nie jest to jakieś straszne ale jak póznym wieczorem gdy ja jeszcze oglądam i nie chcę przeszkadzac innym sciszam tv i wtedy jednak slychać. Mam jedno pytanie, bawiłem się troszkę ustawieniami, i wcześniej mogłem ustawic IFC w trybie własnym a terraz jest ta obca tak jakby niedostępna (pozycja jest wyciemiona) Co się mogło stać? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 13, 2014 Mam jedno pytanie, bawiłem się troszkę ustawieniami, i wcześniej mogłem ustawic IFC w trybie własnym a terraz jest ta obca tak jakby niedostępna (pozycja jest wyciemiona) Co się mogło stać? Pozdrawiam A sygnał masz podłączony? Bez sygnału jest chyba zablokowana, a jak podasz 24Hz to zmienia nazwę na "24p smooth film". Quote Share this post Link to post Share on other sites
deniss1102 0 Posted January 13, 2014 A sygnał masz podłączony? Bez sygnału jest chyba zablokowana, a jak podasz 24Hz to zmienia nazwę na "24p smooth film". Tak, sygnał mam podłączony UPC, przywracałem nawet domyślne ustawienia ale nic nie pomaga, wcześniej miałem możliwość regulacji. Tak to wygląda: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted January 13, 2014 Pewnie masz włączony tryb gra w ustawieniach opcji. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
deniss1102 0 Posted January 14, 2014 Wielkie dzięki Macieju, trafiłeś w 10 Quote Share this post Link to post Share on other sites