Jump to content
pmcomp

Riddick (2013) na blu-ray

Recommended Posts

Ja odczekałem na wersję BD bo też mnie nie porywa ta seria. Jednak na płycie obejrzę na dniach. Jakość pewnie git bo to nówka sztuka.

Guest

Bardzo cienko widze ogladalnosc filmow w 2014 roku ... jak tak spogladalem na trailery youtubowe miedzy innymi man of steal 2 , transformery, rycerza itp to widze przynudne kontynuacje ..... mogliby sie bardziej postarac ...

Pozdrawiam.

No właśnie raczej 2015... w dodatku to cross z Batmanem ; )

Guest

Mniejsza o rok, co moze byc nowego w tej serii? Chodzi mi o sens takich produkcji...

Mniejsza o rok, co moze byc nowego w tej serii? Chodzi mi o sens takich produkcji...

No wiesz, ja też myślałem, że nie da się zrobić lepszego Batmana od tego Tima Burtona. A jakże się zdziwiłem kiedy obejrzałem filmy od Nolana. Wiadomo że najbardziej chodzi o money, ale przy okazji może powstać też dobry film.

A co do Riddicka to klimat podobny do pierwszej części, no i jest Riddick. Chociaż najlepszy i tak był "Pitch Black" a potem gra "Ucieczka z Butcher Bay" . Nie widziałem tylko tej części 3 animowanej, chociaż ona właściwie jest częścią 2.

Film może nie powala ale na sobotni wieczór w sam raz. A już potwierdzone info że będzie kolejna część ;-)

I te oceny na poral obraz 7 i dźwięk 3.5? Ślepi i głusi chyba oceniali.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Na poral.eu ktoś ostro trolluje w ocenach, nie pierwszy raz to zauważyłem.

Edited by Mierzwiak

Film może nie powala ale na sobotni wieczór w sam raz. A już potwierdzone info że będzie kolejna część ;-)

Kolejna część nie jest potwierdzona, tylko rozważana przez studio.

Najsłabsza z części dotychczasowych, do tego efekty słabe i kilka scena po prostu głupich.

Wręcz przeciwnie, najlepsza część. Po słabych kronikach, Riddick wrócił do tego co potrafi najlepiej. Nie wiem co masz do zarzucenia efektom, zwłaszcza, że budżet filmu to jakieś 30 mln.

Edited by marian381

a dla mnie jedynym fajnym "Riddickiem" były "Kroniki".

pitch black i ostatnia wersja to takie pseudo sf z potworami, jako takimi efektami i strzelaniem - ale logiki w tym żadnej - film na jedno oglądnięcie i do zapomnienia

Edited by klaus71

Wręcz przeciwnie, najlepsza część. Po słabych kronikach, Riddick wrócił do tego co potrafi najlepiej. Nie wiem co masz do zarzucenia efektom, zwłaszcza, że budżet filmu to jakieś 30 mln.

A to jak film mial mały budżet to się stosuje jakąś inną skalę oceniania efektów specjalnych, gry aktorskiej, fabuły itp? Pitch Black był dobry, Kroniki świetne, a Riddick bardzo, bardzo średni. Na IMDB też ma najniższą średnią ze wszystkich filmów. Na filmwebie tak samo.

Jak film miał mały budżet to się mierzy efekty specjalne na jego skale. To jaką średnią ma na imdb czy filmweb to mało mnie interesuje. Według mnie najlepsza część i tyle. Jeśli podobały Ci się kroniki to nie dziwne, że ostatnia cześć ci nie przypadła do gustu bo to jest zupełnie inne kino. Riddick sam mówi, że musi znowu obudzić w sobie zwierzę tak jak w Pitchblack i wychodzi to znakomicie.