noolan 0 Posted December 29, 2013 Witam. Od wczorah szukam optymalnych ustawień obrazu i dźwięku do LG 32LN575S, ale niestety nic nie znalazłem. Ktoś posiada ten telewizor i mógłby się podzielić swoimi ustawieniami albo natknął się kiedyś na takie? Z góry dziękuję za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mario 32 Posted December 29, 2013 A co lubisz oglądać? Nie ma ustawień uniwersalnych. Do filmów kieruj się w stronę ciepłych barw. Czyli głównie temperatura na ciepły. Ten telewizor nie ma zbyt wielkich możliwości konfiguracyjnych. Musisz dopasować pod siebie. Skąd mam wiedzieć jaki obraz lubisz? Quote Share this post Link to post Share on other sites
noolan 0 Posted December 29, 2013 Chcę, żeby TV jak najlepiej oddawał rzeczywistość. Telewizor wykorzystuję głównie do DVB-T. Oglądam filmy, dokumenty, seriale... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mario 32 Posted December 29, 2013 Pierwsza sprawa to tryb obrazu: Kino / Gra. W tym momencie zyskasz kinowe kolory i temperaturę barw. Możesz sobie ją ręcznie ustawić na ciepły. To ważne. Resztę musisz zrobić na oko tak jak najbardziej ci pasuje. Jednak już samym ciepłym spowodujesz, że zbliżysz się do optymalnych ustawień. Nie da się podać gotowych ustawień gdyż jest to już zadanie kalibratora. Każdy ma inne warunki w domu. W dodatku dany model nie jest równy temu samemu modelowi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
noolan 0 Posted December 29, 2013 Dziękuję za rady Nie da się podać gotowych ustawień gdyż jest to już zadanie kalibratora. Każdy ma inne warunki w domu. W dodatku dany model nie jest równy temu samemu modelowi. Nie chodziło mi o bezmyślne wklepanie, tylko o takie przykładowe ustawienia, które potem dostosowałbym pod siebie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mario 32 Posted December 29, 2013 To bardzo dobrym ustawieniem jest własnie kinowy i potem z niego ustawianie pod siebie. Quote Share this post Link to post Share on other sites