Jump to content
Morelos

Jaki jest najlepszy odtwarzacz multimedialny

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie, jaki w tej chwili jako najlepszy jest odtwarzacz multimedialny?

Głównie chodzi mi o to aby był kompatybilny z windows 8 i można korzystać z Samby.

Mam na oku Asusu O!play tv pro i czy to jest dobry wybór?

Czy korzystał ktoś z wielu odtwarzaczy i ma porównanie?

Pozdrawiam!

Teraz poziom się chyba wyrównał i byle telewizor ma niezły player na pokładzie.

Chyba nie ma czegoś takiego naj, naj, najlepszego.

Pozdro

pmcomp weź Mede8er MED800x3D lub MED600x3D. Ja mam 800 i jestem bardzo zadowolony. Wszystko chodzi bez zarzutu.

pmcomp napisał:

teraz poziom się chyba wyrównał i byle telewizor ma niezły player na pokładzie

Ja mam plazmę P50ST60 i powiem tak. Jak chciałem puścić film z wysokim bitrage i dźwiękiem master dts to telewizor miał problemy. Tak samo BD 660 od LG. Na MED800x3D wszystko chodzi gładko. Pozdro

Edited by Dario23

Nie no mnie w Panasonicu irytuje brak podziału na katalogi... prosta sprawa a jak masz na dysku masę rzeczy to jak to wybrać? TV ok ale jednak dedykowany odtwarzacz to dedykowany.

no dobra, ale jak zalatwic kwestie wyjscia dzwieku z tv do amplitunera? przeciez po optyku uzyskamy tylko marny dts, wiec jak mozna korzystac z TV jako podstawowy player :) polecam od siebie MED800x3d oraz Popcorn Hour a400 ( mimo iż mam starego a200 )

geffer masz rację. No chyba, że pmcomp ma amplituner i telewizor, które obsługują zwrotny kanał audio ARC. Ale i tak odtwarzacz wbudowany w telewizorze to tylko mała namiastka odtwarzacza sieciowego. No i jak Gmeru powiedział o braku podziału na katalogi w telewizorze. A w takim odtwarzaczu porobisz katalogi. Opisy filmów ze zdjęciami. Np MED800x3d sam poszuka napisy do filmu itd.

Edited by Dario23

Samba pewnie działa poprawnie na większości odtwarzaczy.

U mnie transfer między A-400, a windows 8 jest na poziomie 30 MB/s w obie strony.

Gdyby tak było to bym nie dopytywał się tak szczegółowo.

Niestety posiadałem już odtwarzacz który na 7 pracował bez zarzutu ale na 8 niestety nie, bo nie był kompatybilny z 8 i większość tak ma bo jeżeli producent nie wypuścił aktualizacji to na pewno nie będzie działać samba. Nie wiedziałem wcześniej ze hyundai nie ma zamiaru na wsparcie swoich urządzeń, więc pozostało mi go sprzedać i chce kupić cos lepszego.

Cześc ja mam jeszcze popcorna c200 i śmiga mi zarówno z NAsem jaki z kompem gdzie mam windows 8.1 wersja 64BIT więc A400 też bedzie tyle że szybciej. Med8ver tez nie powinien miec problemów reszta to kwestia gustu. Med jest napewno tańszy a oferuje praktycznie to samo co A400

gdybys jednak wybrał pch a400 to wstrzymaj się bo od 2 stycznia wchodzi A410. Czylio generalnie to samo co 400 tylko podowjona ilośc RAM DAC dla wyjść stereo oraz IR

Morelos. na stronie humanmedia jest napisane, że MED800x3D .

Dostęp do zasobów sieci lokalnej przez protokół Samba/CIFS, NFS i UPnP.
Wbudowany serwer Samba udostępniający dysk oraz pamięci USB z możliwością ustalenia hasła
Wbudowany serwer DMS udostępniający dane urządzeniom obsługującym standard DLNA.

Dario23 to że jest napisane na stronie Humanmedia nie znaczy że musi działać bo ten odtwarzacz co właśnie sprzedałem też miał napisane że jest wbudowany serwer samba ale po zmianie systemu na 8 w komputerze już nie działał a nie było napisane że odtwarzacz nie będzie miał wsparcia i że mają takich jak ja w d.... tak naprawdę żaden odtwarzacz z humanmedia mnie nie interesuje bo nie mam zamiaru co chwile sprzedawać i kupować nowszy odtwarzacz tylko dlatego że nie wsparcia.

Edited by Morelos