Jump to content

Recommended Posts

Jest też taka opcja, że po prostu komuś wersja kinowa może się bardziej podobać, a wersję rozszerzoną kupił dla dodatków.

Są gusta i guściki, ja na ten przykład preferuję Drużynę Pierścienia w wersji kinowej :)

@chiboogi- czyli kolekcjonerstwo i docelowe posiadanie obydwu, tak jak pisałem. Z ciekawości- ile najwięcej masz wydań jednego filmu?

@misfit- ja mam podobnie z Avatarem- wersja dłuższa jest moim zdaniem niepotrzebna. Ale chyba nie chciałoby mi się wydawać więcej pieniędzy, żeby dostać mniej (tzn mając wersję extended z dodatkami lub wiedząc, że takowa wyjdzie, kupować zwykłą). Wśród swoich filmów jedyne, które mam w podwójnych wydaniach to Avatar (wersja trzypłytowa i potem ta 3D) i Jak wytresować smoka (2D i 3D), z czego to pierwsze najchętniej bym przepakował do jednego pudełka a drugie w wersji 2D wydam bratanicy jak podrośnie.

A coby wrócić do tematu- Hobbita planuję kupić dopiero wtedy jak wszystkie trzy wyjdą w wersjach extended (niekoniecznie 3d) w steelbookach. Być może będzie to trwało tyle ile w wypadku LOTR czyli dobre kilka lat po ukazaniu się innych wydań. No ale jak dystrybutorowi chce się tyle czasu czekać na moje pieniądze to co mam poradzić?

• Like 1

Dlaczego? Pytam poważnie. Przecież w momencie wejścia extended, ta kinowa stanie się "bezużyteczna". Chodzi o cieszenie się nią do tego czasu czy o kolekcjonerstwo i docelowe posiadanie obydwu?

Pomiędzy wersją kinową a rozszerzoną pierwszej części Hobbita jest też taka różnica że wersja kinowa ma pełny dubbing a rozszerzona już tylko lektora.

Wiem że ogląda się tylko w oryginale ale pobieżnie przesłuchałem wersję z dubbingiem i ten akurat najgorszy nie był.

byłem w cinema city w Bytomiu na wersji 3d i jestem totalnie zniesmaczony kasuja 3 zł za okulary które sa brudne i porysowane, obraz ciemny i bez detali a scena w głebi to jak z czasow VHS! ostatni raz byłem tam na 3d. Filmy słaby sama akcja a klimat gdzies uleciał :(

Kiedy można się spodziewać premiery kinowej wersji " Pustkowia Smauga "?, w okolicach kwietnia?, czy coś już wiadomo na ten temat?.

Kiedy można się spodziewać premiery kinowej wersji " Pustkowia Smauga "?, w okolicach kwietnia?, czy coś już wiadomo na ten temat?.

Teoretycznie 8 kwietnia

http://www.target.com/p/the-hobbit-the-desolation-of-smaug-limited-edition-collector-s-gift-set-3d-blu-ray-dvd-digital/-/A-15191800?clkid=QXyXlH1zdXqOSN%3A20i3ss3zeUkTUvJ3KzUCt180&lnm=Target+Shop&afid=VigLink&ref=tgt_adv_xasd0002

wydanie bardzo interesujące choć nie ukrywam że nie po pełnie błędu z ubiegłego roku i grzecznie będę czekał na wydanie EXTENDED ( jak zapewnia Jackson dłuższe o około 20 min.) w okolicach LISTOPADA`14

Tak się zastanawiam ... dlaczego wersję kinową wydają tak, jakby była wersją rozszerzoną?

u nas, zapewne, tego wydania nie będzie?.

I tak trzeba czekać do 9 kwietnia na premierę... Miejmy nadzieję, że u nas będzie równie szybko i obejdzie się bez przekładania daty premiery przez dystrybutora...

Czy ktoś już może słyszał coś o rozszerzonej wersji Hobbita II ? Czy coś więcej jest minut , czy np. tylko więcej jest dodatków?

Edited by lolek126

Ja czytałem kiedyś o wydaniu rozszerzonej wersji i ma być dłuższa o 20 min od kinowej ale zaznaczam,że to nie są jeszcze oficjalne i sprawdzone informacje.

Ja czytałem kiedyś o wydaniu rozszerzonej wersji i ma być dłuższa o 20 min od kinowej ...

Późną jesienią - jak zwykle.

Późną jesienią - jak zwykle.

Prawdopodobnie na początku listopada, jak ostatnio.

Disc Size: 28,398,365,941 bytes

Protection: AACS

BD-Java: Yes

Playlist: 00100.MPLS

Size: 26,566,146,048 bytes

Length: 1:15:11.507

Total Bitrate: 47.11 Mbps

Video: MPEG-4 AVC Video / 25147 kbps / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

Video: MPEG-4 MVC Video / 11655 kbps /

Audio: English / DTS-HD Master Audio / 7.1 / 48 kHz / 4828 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)

Audio: French / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Spanish / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Portuguese / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Hungarian / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Polish / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Subtitle: English / 47.119 kbps

Subtitle: French / 39.218 kbps

Subtitle: Spanish / 43.998 kbps

Subtitle: Portuguese / 42.747 kbps

Subtitle: Bulgarian / 40.667 kbps

Subtitle: Hungarian / 42.975 kbps

Subtitle: Polish / 36.438 kbps

Subtitle: Romanian / 39.508 kbps

Subtitle: French / 2.605 kbps

Subtitle: Spanish / 2.390 kbps

Subtitle: Portuguese / 2.392 kbps

Subtitle: Hungarian / 2.337 kbps

Subtitle: Polish / 2.316 kbps

The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.2013.Disc.2.1080p.BluRay.3D.DTS-HD.MA.7.1-PublicHD

Disc Size: 32,688,504,201 bytes

Protection: AACS

BD-Java: Yes

Playlist: 00100.MPLS

Size: 29,400,649,728 bytes

Length: 1:26:09.497

Total Bitrate: 45.50 Mbps

Video: MPEG-4 AVC Video / 24523 kbps / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

Video: MPEG-4 MVC Video / 10750 kbps /

Audio: English / DTS-HD Master Audio / 7.1 / 48 kHz / 4867 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)

Audio: French / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Spanish / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Portuguese / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Hungarian / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Audio: Polish / Dolby Digital Audio / 5.1 / 48 kHz / 448 kbps / DN -4dB

Subtitle: English / 32.334 kbps

Subtitle: French / 26.610 kbps

Subtitle: Spanish / 30.398 kbps

Subtitle: Portuguese / 28.906 kbps

Subtitle: Bulgarian / 28.328 kbps

Subtitle: Hungarian / 29.140 kbps

Subtitle: Polish / 25.645 kbps

Subtitle: Romanian / 27.745 kbps

Subtitle: French / 1.122 kbps

Subtitle: Spanish / 1.155 kbps

Subtitle: Portuguese / 1.148 kbps

Subtitle: Hungarian / 1.127 kbps

Subtitle: Polish / 1.210 kbps

Ja kupie dopiero rozszerzona tak jak z 1 częścią; )

Dokładnie, też sobie zassam póki co, a kupię tak jak władcę dopiero zbiorcze wydanie edycji rozszerzonych, bo nie mam zamiaru 3x wydawać kasy na ten sam film ;)