Jump to content
Sign in to follow this  
mastapower

LED 40-42" do 2300zł

Recommended Posts

Witam serdecznie,

oto moje preferencje:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 11m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost, ale poniżej poziomu tv
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? docelowo wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? nie ma znaczenia, są rolety
7.Jaki masz obecnie telewizor ? CRT
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? przede wszystkim dobrą jakość i płynność obrazu; chyba dobre kąty (zwłaszcza dolne/górne z uwagi na różnice poziomu między wysokością tv a oglądającymi); znośny input lag; skromna usługa SMART, możliwość podłączenia neta - LAN lub Wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? kablówka naziemna
10.Jakie urządzenia ? pc, pendrive, okazjonalnie ps3
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? średnio 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam preferencji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? różnego rodzaju filmy i seriale, czasami sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? okazjonalnie, z reguły będzie to sygnał z pc przez hdmi
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? okazjonalnie, 1-2h dziennie
16.Preferencje co do marki ? brak - tyle się naczytałem, że każda marka ma coś ciekawego do zaoferowania
17.Preferencje co do wielkości? 42"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolne przełączanie programów, smużenie, efekt "teatru"
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? zdecydowanie wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2300
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? absolutnie zbędne

Modele, które znajdują się w okolicach wyznaczonej kwoty i przykuły moją uwagę to: sony kdl42w655a, panasonic tx-l42e6e, philips 42pfl5008, lg 42la620s, lg 42la641s, samsung ue40f6320, samsung ue40f6400. Oczywiście inne propozycje mile widziane.

Chciałem tylko podkreślić, że TVik będzie w 90% wykorzystywany do oglądania filmów/seriali/filmików na yt a jedynie okazyjnie do konsoli, dlatego turbo niski input lag nie jest potrzebny; totalnie zbędne jest 3D; oraz nie wiem czy do moich potrzeb jest potrzebna natywna matryca 100Hz czy wystarczy 50Hz "podkręcone" np. do 200Hz (jestem totalny laikiem w dziedzinie telewizorów)

Z góry dzięki za propozycje i kilka słów wyjaśnienia:)