sizarsizar 1 Posted December 26, 2013 1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 5x5 m2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2.4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Zazwyczaj na wprost, choć czasem z boku. 5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Docelowo będzie widział.6.Jak słońce świeci w pokoju ? Pokój jest mocno nasłoneczniony (cała ściana okien wychodzących na wschód). Telewizor stoi bokiem do okien7.Jaki masz obecnie telewizor ? Panasoni 42E30E.8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? WiFi, TVN Player, Ipla, iPlex to minimum. Ważne jest też WiFi Direct, fajnie gdyby było miracast9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? UPC przez dekoder.10.Jakie urządzenia ? Komputer, PS3, Dune HD, i wspomniany dekoder11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? czasem 3, czasem 12 : )12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam preferencji, choć prawdopodobnie matowa lepiej spisywałaby się w nasłonecznionym pokoju.13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, seriale, programy HD z UPC, czasem coś w SD. 14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak, chociaż 99% serfowania sprowadzałoby się do filmów z YouTube. 15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak. Powiedzmy że 5 dni w tygodniu filmu, 2 dni granie. 16.Preferencje co do marki ? Nie17.Preferencje co do wielkości? 55 cali18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? "Migotanie" w plazmach, wolne działanie menu19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Nie ma reguły.20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5500zł.21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3D na dobrą sprawę mogłoby nie być Przejrzałem fora, poczytałem recenzje i na placu boju zostały chyba dwa telewizory (te w temacie). Z uwagi na jasny pokój i awersję do "migotania" obrazu plazma raczej odpada. Myślałem też o Philipsie, ale opinie na forach wskazują, że ma on problamy z software'em, a wieszający się telewizor, gdy przesyłam na niego zdjęcia z telefonu, to ostatnia rzecz o jakiej myślę. I najważniejsze pytanie: Samsung 55F6770 czy Panasonic 55ET60E? Co byście bardziej polecali? A może jeszcze jakiś inny model? Z góry dzięki za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites
RHJG 104 Posted December 27, 2013 Dla mnie zdecydowanie Samsung 55F6770 ze względu na matrycę, kontrast itd. Na zaprzyjaźnionym Forum masz więcej informacji na temat tych TV. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mario 32 Posted December 27, 2013 Także bym wybrał Samsunga. Panasonic ma matrycę IPS - dla mnie to właśnie to dyskwalifikuje ten telewizor względem Samsunga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sizarsizar 1 Posted December 29, 2013 Dzięki za rady! Kupiłem Samsunga i jak na razie nie żałuję. Quote Share this post Link to post Share on other sites